SmartGPX

Ahoj. Chci se zeptat - kdyz dam v SmartGPX Show nearest a pak from my position, tak se nic nedeje. Maximalne jde dat from my location, coz se musi rucne zadat poloha, nebo from selected cache. Tak by me zajimalo, jestli to ten program umi - ukazat nejblizssi kesky od pozice (neco jako umi HG, ale chtel bych to offline). Cely je to v tom, ze mam natahly kesky ze souboru.gpx do garmin xt ve forme POI, ale tam se mi samozrejme zobrazujou jen nazvy (GCBLABLA) kesek, bez napovedy, listingu, atd. No a kdyby mi alespon smartgpx kdyz potrebuju napovedet ukazal vzdy nejblizsi kesky, tak bych je nemusel vyhledavat podle nazvu kterej mam v garmin xt. Doufam, ze jsem se do toho moc nezamotal.:slight_smile: Kdyby nekdo vedel jak na to, nebo ho napadalo lepsi reseni jak mit (nejlepe v jednom) listing a mapovy podklad na mobilu ze symbianem, tak predem dik za rady.

V Options najdi Set My Location.. a zvol své domovské souřadnice.
Potom dej Done…
Při zobrazování nejbližších keší pak položka from selected Geocache zobrazí od vybrané kšky, from My location od tvých HC, from GPS location podle tvé GPS pozice (potřeba interní/bluetooth příjmač GPS), from position pak podle zadané pozice.

Diky, ale to ja vim co ty jednotlive polozky delaj. Ale prave kdyz dam from my position, tak se nic nestane, mam interni cip gps (6220c). Tak me zajima, jestli se s tim nekdo taky nepral, jako ja a nevi co s tim.

Jak Ti psal Thomas - Tebe nezajima polozka From my position, ale From GPS location, to si vyzada polohu podle interni GPS a ukaze nejblizsi kese. Mimochodem, volba From my position tam vubec neni…Jen From my location a tam opet plati, co psal Thomas

Jen bych upřesnil, že já mám SmartGPX 1.1 + SmartGPX AddOn, takže tam můžou být odlišnosti :-). Popisoval jsem postup tak, jak to vidím u sebe v telefonu.

Mam SmartGPX 1.1 a mam to takhle (obr.)
from s. Geocache - to je jasny
from my location - to si tam clovek dal v menu zada ruco
from position - tak na to kliknu a proste nic a to bych chtel aby fungovalo (tim nic myslim, ze to skoci zpet na seznam kesi, ale jejich poradi se nezmeni)

SmartGPX bez AddOn verze neumí pracovat s GPS čipem, takže ti tato volba fungovat nebude.
Po nastavení My location by se ti měla zobrazit nabídka …from My location. Tato možnost by měla být i ve verzi bez AddOn.

Snad jsem to vysvětlil dobře B).

A je to jasny :slight_smile: A da se sehnat signed verze?

Dá, ozvi se mi přes SZ, protože na to je potřeba IMEI telefonu.

Klidně ti ji ocertifikuju nebo popíšu postup.

Diky, uz jsem si to ocertifikoval symbian signed. Takze v pohode, uz to facha jak ma. Supr, dik

Není za co :slight_smile:

Mam asi trochu blbej dotaz ale…:slight_smile: nekdo mi doporucil SmartGPX pro Nokii jako dobry programek. Mam C5 s s60, stazene .SIS a .SISX a netusim jak to do toho telefonu dostat, resp kam to presne nahrat po pripojeni k PC abych to pak mohla rozbehat, pouzivat:).

Kamkoliv - SIS a SISX jsou spustitelne soubory, ze kterych se ta aplikace teprve instaluje. Takze nekam nakopirovat do telefonu, pak ve spravci souboru kliknout a nainstalovat. Pak to bude zrejmne ve slozce Aplikace nebo Instalace.

Paw

Diky, uz se mi to podarilo rozjet, akorat to ignoruje gpx od waymarku, coz me nepotesilo :))

řekne mi někdo, jak v smart gpx či HG mohu upravovat souřadnice mysterek? Chci to dělat dřív jak na mapě. Nebo poradit co dělat s Nokií 5230.:frowning: