Smazání logu...a co suvenýr?

Zdravím, přemýšlel jsem jestli je toto pošéfované a jestli po smazání logu, který je potřeba pro zisk suvenýru, následně daný suvenýr se maže nebo zůstává.

Nezkusis, nevíš

Zdravím, přemýšlel jsem jestli je toto pošéfované a jestli po smazání logu, který je potřeba pro zisk suvenýru, následně daný suvenýr se maže nebo zůstává.

Nechci nic předjímat, ale kam tato úvaha má jako vést? ;)

No pokud projíždím nějakou zemí, kde nemám nic odlovené a zastavím se na odpočívadle a budu hledat kešku, kterou nenajdu. A pak doma se omylem překliknu a dám nález a i přes okamžitou změnu na dnf se mi připočte suvenýr, který mi zůstane, ale nepřísluší mi a nebo jsou suvenýry chytré a kontrolují se vůči statistice profilu?

Takto by taky mohl někdo získat všechny suvenýry zemí celkem legálním způsobem, takže se jen ptám, jestli to mají ošéfované nebo ne.

Nechci nic předjímat, ale kam tato úvaha má jako vést? ;)

Tato úvaha má sloužit k poukázání na možnou chybu. Ne na návod jak obejít systém. Zkoušet se mi to nechce, tak jsem to nahodil sem na fórum, jestli se s tím někdo už nesetkal, nebo mu to třeba nevadí vyzkoušet.

Tato úvaha má sloužit k poukázání na možnou chybu.

O tomto nedostatku GS ví a sám to ve FAQ u každého nového suvenýru zmiňuje, byť v obráceném směru (že změnou logu na FI suvenýr nevznikne).

suvenýr zůstal, kdysi, mazal na žádost GS

Tato úvaha má sloužit k poukázání na možnou chybu. Ne na návod jak obejít systém. Zkoušet se mi to nechce, tak jsem to nahodil sem na fórum, jestli se s tím někdo už nesetkal, nebo mu to třeba nevadí vyzkoušet.

Ještě, že jsem nic nepředjímal ;)

Aby to nebyl pro někoho ale návod...

Tuhle situaci teď řeším. Domluvil jsem se s ownerem, že se dojedu zapsat do správného logbooku.

Pokud se nic nezměnilo, tak když log smažeš, suvenýr zůstane a pokud chceš odstranit suvenýr napíšeš GS. Ostatně Daniel Kotmel takhle zalogoval z počátku své "hvězdné kariéry" dost států a přitom seděl doma.

Jako začátečník jsem marodil a nudil se a tak jsem luštil některé virtuálky v USA. Byly i kolikrát tak podané, že mi přišlo, že se logují od PC. Třeba: najdi na mapě ve městě koně a pošli odpověď. Takže jsem pár takových poslal, zalogoval a naskákaly mi suvenýry z různých států. Což mi později vadilo. I když jsem logy smazal, tak suvenýry zůstaly. Psal jsem tenkrát revírníkovi a ten mi to smazal. Jestli on, nebo psal na GS to netuším.

Oživím staré vlákno, tematicky to +/- sedí.

Zjistil jsem, že mi zmizel jexen se suvenýrů moderních divů světa. Na první kouknutí žádná cache nechybí (zase tolik poslední dobou nelovím), ale probíhalo mazání a znovulogování kvůli správnému pořadí (viz poradna).

Bohužel se mi kvůli tomu zablokovalo i sbírání antických divů světa.

Má někdo podobnou zkušenost?