Starý dobrý kotelník z pukové kotelny mi volal, a tak jsem zde s návrhem trasy. Tentokráte se jedná o severovýchodní variantu s délkou cca 15km a s možností pár hardcore úletů mimo stopu pro nějaké ty kabičky.
Výchozí bod je stejný jako minule = parkoviště na hřeben na silnici mezi Mníškem a Řevnicemi. Po červené na severovýchod (na druhou stranu než minule) směrem na Hvíždinec. Na rozcestí se žlutou (Na Pláštíku) se spadne dolů po neznačené cestě ke keši U Mužíkoviště a bude se pokračovat po vrstevnici (asfaltová svážní cesta) až nad Všenory. Dále pak do kopce na Černolické skály (keš Černolické skály - nevím jak je na tom v zimě) a dále po červené ke keši Černolice a stále po červené zpět až na hřeben na rozcestí se žlutou. A pak je to po stejné trase až na parkoviště s malou odbočkou na Pú - cache. To je oněch 15 km
Tvrdší nátury si mohou odběhnout směrem k Bradejsově hrobce, Bučině či na druhou stranu na Yellou rocks nebo Vodopád v kejné. Tyto odbočky ale s největší pravděpodobností znamenají běžky dolu a pohory na nohy - alespoň v některých pasážích, ale zase zaručují pěkné zážitky ;-).
Na http://www.fotokencl.com/brdy_bezky.zip si můžete stáhnout gpx navrhované trasy a keší.
Pokusím se urvat a na sraz dorazit a užít si to s Vámi, ale nic neslibuji. Stejně tak nezaručuji stopu na některých místech trasy, ale v minulosti se tu normálně jezdilo.
PS. nahrajte si ty keše do svých mašin… já už je nemám, neb mám většinu odloveno.
Zapomínám na důležité věci. Hospody = 0. Teda snad bude jedna otevřená v Černolicích (bez záruky), takže jídlo a pití s sebou.
A pokud se vrátíte za šera, nezapomeňte na Maják
Pánové, plány se začínají hroutit Sněhová kalamita se Brdům zdaleka vyhnula a dopoledne tady pršelo a odpolední slunce a +5°C dokonalo malou sněhovou zkázu. Noční mráz z toho asi udělá ještě pěkné kluziště. Ráno kouknu na hřebenovku, ale vidím to spíše na pohorky či kolo a nebo odjezd do příhodnějších poloh.
jj, přesně tak, Jakub byl rychlejší. Vzhledem k počasí a malému zájmu se nezúčastním. Jakube, díky moc za logistickou podporu :-)) určitě se potkáme jindy. Šamane, my se potkáme brzy… Loschuanos, dám vědět, kdyby byl sníh v dalších dnech. Kdyžtak mi písni přes SZ telefon na sebe. Mějte se všichn, zítra toto vlákno nejspíš zakmnu. S.
P.S. Jo a v pátek je ve Kbelích - Jasná Páka a 19.2. Visáči … P4E!!!
já i měl v plánu jet, ale když jsem zjistil kde je start cestu jsem si rozmyslel. Brdy mám za kopcem, ale druhou stranu. DO startu cca 80 km, což je sakra dost…
Tak jsem ráno provedl kontrolu hřebenovky. Sněhu ani moc nezmizelo - asi tu bylo kolem nuly či lehce nad ní, ale kombinace poledních teplot a dnešní ranní teplota -8 ze sněhu udělala tvrdý kámen. Pokud by to takhle zůstalo do neděle, tak se určitě bude dát jet, ale nebude to žádnej velkej zážitek - zmrazky, ledové plotny… Osobně, pokud bych šel nahoru, tak bych volil asi pohorky než běžky. Pokud by se něco změnilo a třeba i něco připadlo, dám vědět.