Software pro notebook s bluetooth GPS

Zdravím, pořídil jsem si notebook s modrým zubem a rád bych ho využil s mým starým GPS modulem.

Nemáte někdo zkušenosti s nějakým prográmkem, který by na noteboku fungoval podobně jako TrekBuddy nebo HandyGeocaching na mobilu?

Nejlépe samozřejmě free s možností stáhnout mapy třeba z GoogleMaps nebo mapy.cz.

Nebo bych toho chtěl až moc? :slight_smile:

Díky moc za odpovědi

Kdysi jsem zkoušel OZiExplorer, který má mapy a umí pracovat na PC s GPS a tuším že něco má i Garmin. Ale přiznám se, nevidím moc praktické využití.

Používám OZiExplorer, notebook má krapet větší displej než můj mobil. Ale je pravda, že k lovu jsem to použil jen jednou, zejména díky nemotornosti. Ale připojení k BT Nokia LD-3W mi funguje krásně. Zajímavé by to bylo jistě jako mega silniční navigace, ale to jsem zatím nezkoumal.

Určitě OziExplorer.
Garmin má pro tyhle účely nRoute, nadstavbu Mapsource, která zvládá dokonce hlasovou navigaci po silnici.
Potom třeba ještě ExpertGPS, VisualGPS (nemapový) a nebo také Google Earth ve variantě Plus nebo Pro.
Bohužel neznám nic vyloženě freewarového.
Použití nRoute je trošku složitější, protože program normálně pracuje jen s přijímači od Garminu, ale s pomocí tohohle návodu to jde zvládnout.

edit: Fungující link:
http://gpsmaps.wikia.com/wiki/How_to_use_nRoute_with_non-Garmin_bluetooth_GPS_receiver

nRoute je dobrý ale neni ten návod někde jak připojit externi modul v češtině?
moc díky… :slight_smile:

V češtině jsem na něj bohužel zatím nenarazil, ale přinejhorším můžeš zkusit Google Translate.

jj už jsem zkoušel dnes večer na to eště mrknu tak to snad dopadne..