Chtěli bychom v rámci aktivity pro skupinu asi 80ti lidí ( asi 10 skupin po 8mi) vytvořit geocaching hru. Idea je vytvořit trasu s gps body a cachekami (na každém bodě by museli něco najít či splnit) v přilehlém okolí a tak aby byla se dala za využití nějaké gps techniky (import vytvořených gps bodu) projit během cca 4h.
Poradíte postup / sw / půjčovnu hw či nápad jak zrealizovat?
A nechceš udělat raději obyčejnou stopovanou (fáborky, psaný návod - i tak můžeš schovat nějakou krabičku)? Uvaž následující, myslím že je to univerzální bez ohledu na věkové zařazení zrovna Tvých účastníků:
Kdo neumí s GPS pracovat, stráví víc času koukáním jak nakliknout tenhle bod nebo proč tam teď není tohle, když jsem to tam před chvílí dával…
Když GPS nebude mít každý, tak je to zábava především pro toho jednoho ze skupiny, zbytek se nedobrovolně veze a brzy nudí. Přes rameno se na ten malý displej kouká blbě…
Půjčit 8 přístrojů bude tak za litr na den…
Účastníkům můžeš říct že to bude letterboxing ~ taky to zní cize
Diky za reakci.
Cíl je přiblížit fenomén geocachingu i jiné vrstvě obyvatel, která se s ním bežně nesetkávají (pouze v mediích). Na tu skupinu by se mohlo dát i více přístroju. Zatím se koncept jen tvoří.
S určitou cenovou náročností počítáme.
Letterbox je dobry nápad , nicméně to není tak zmedialozované a proto pro učestníky o to méně atraktivnější.
Dobry den. O tom se nikdo nepře. Ja jsem jen konstatoval, že lajické veřejnosti je znám pojem Geocaching nikoli Letterbox.
Proto hledáme postup jak tento fenomén za vyuziti standatrní GPS techniky lajikum priblízit.
Nějak nerozumí tomu, že se tady bavíme o jakési formě "soukromé geocache hry" - či-li by to asi nemělo být na oficiálních keších publikovaných na GC.com, ale zároveň se tu bazíruje na přesném označení typů keší (mimo GC.com je to snad úplně jedno jak si tomu budete říkat) :o
Jestli nechcete zapojit těch vašich 80 človíčků do hry, ale pouze jim hodláte předvést funkci GPS (tak to je v posledním příspěvku) tak proč prostě neuděláte nějakou trasu v terénu na které lze dohledávat zajímavé body které tam již existují ? Např. kapličky, křížky, osamocené stromy, ale třeba i krmelec v lese nebo skála, most apod. ? Pro předvedení GPS to bohatě stačí a můžete použít klidně i azimut a projekce bodů apod.
To PRESEKA TEAM:
Přesně to chceme udělat. Jen proto nechceme využít mapu a buzolu, ale el. gps zařízení. Označení typů cache jak píšete není důležité pro můj dotaz.
Existuje tedy nejaký sw či hw , který by umožnil importovat seznam námi zvolených GPS bodu a poté umožnil spuštění navádění na jednotlivé cíle tak jak se to děje v normálních GPS aplikacích po nahrání kešek s gc.com?
Jiste, libovolny SW a HW, ktery podporuje GPX soubory. Mozna by bylo lepsi zacit z druhe strany a to poptanim GPS, za ktere budes platit a k tomu uzpusobit dalsi praci. Jestli budes shanet vesti pocet stejnych GPS k zapujceni, tak by to mozna mohl byt problem…
Kolombo mi odtrhl prsty od klávesnice. Celé to na mě působí naprosto stejně. Poraďte mi jak to mám udělat a vyinkasovat dotaci na další nesmyslný projekt. Pokud to je celé jinak, budu jenom rád. Většina těchto projektů nemá primární cíl jakýkoliv smysluplný účel, ale spíše je tím cílem zisk (i když v návrhu projektu se to samozřejmě tváří přesně obráceně). Dojalo mě, když mi před cca 2 roky byl zamítnut návrh na grant z důvodu, že částka vyčleněná na odměny pro organizátory grantu byla pouhých 5% z celkové požadované sumy. Grantová komise měla představu, že by to mělo být cca 30-40% procent.
to IVANBOK:
Diky za tip. Zkusime prozkoumat a zjistit požadovany HW
to BLEXA:
Přemyšleli jsme i o tom oslovit nějaké větší obchody s bazarovým zbožím - smartfony s gps a vybavit je potřebný sw. Nicméně bychom preferovali spíše firmu, která by GPS zařízení jako celek pujčovala přímo. Jen nevim jestli v čr vubec existuje.
to Kolombo.
Nejde o žádném podnikatelském záměru a už vůbec o nějakých dotacích. Je to aktivita pro lajiky a seniory a jak jsem psal jde jen o jedno odpoledne.
má to všechny znaky team buildingu. ve firmě už netáhne bowling, a někdo něco slyšel o GC, takže…
abych respektoval firemní ptydepe - team leader Lionking by měl zůstat protentokrát u těch doporučených fáborků, zkusit si GC na vlastní profil a získat zkušenosti. napřesrok už bude mít bazální expierencies. obsah je důležitý, nikoli forma.
no, a možná by stačíla prezentace v PP
no byl jsem zvedav, o jakou skupinu ze se jedna, a ono seniori! (jinak nerozumim skupine "laici" :o
A na jedno odpoledne!
Nevim, ale aby si babicky a dedeckove chodili jedno odpoledne na kratkou prochazku se mi cely projekt zda az moc komplikovany…
Co je cilem?
Aby starousci vyrazili na cerstvy vzduch?
Aby zacali delat geocaching?
Aby se naucili pracovat s GPS?
Nechci seniory podcenovat, ale ze zkusenosti ti muzu rict, ze nez je s tou GPS naucis zachazet, tak bude vecer.
Pokud je to opravdu jen Bohuliby zajem, je spatne koncipovan a nedomyslen.
A nebo ze by za tim byl preci jen nejaky marketing…?
To Nosferatu:
Zdravím. Docela by jste se divil jak jsou dnešní 60tníci vitální :). Jak jsem psal je to zatim ve fazi idey, kterou bychom rádi rozpracovali na základě dostupných možností. Vzhledem k tomu, že ja sám nemám tolik informací tak se na tyto možnosti právě ptám.
Cílem je zkombinovat turistiku s využitím IT techniky, ať už si to nazvete jakkoli. Pokud to u někoho probudí zájem o geocaching tak tím lépe.
Žadný hlubší cíl není.
Úpřímně jsem nemyslel, že účel je tak důležitý a že bude zabírat polovinu vzniklého tématu… …
Pujcovnu je tezke poradit, kdyz netusime, odkud jsi. Ale kdyz zadas do google pujcovna gps, par odkazu na Tebe vypadne.
Jinak se nediv podezrivavym reakcim, par vykuku/zlatokopu se tady uz mihlo - at uz to byly kurzy geocachingu, nebo nakup starsich pristroju (udejne pro decka na tabor) a jejich nasledny prodej na Aukru…