Neni tu nekdo, kdo vi, jaky souradnicovy system (potazmo format souradnic) se pouziva u zachranneho systemu CR -155, 150…
Narazil jsem dnes na to, ze kdyz z lesa chcete zavolat pro hasice, tak se nedomluvite na souradnicich. Na 150ce jim WGS 84, resp. souradnice ve tvaru 49 xx.xxx 13 yy.yyy evidentne nic nerikaly, takze to hledali podle nazvu vesnice a samozrejme okolo mne po silnici profrceli dal… Nakonec jsem je na spravne misto dostal, ale zajimalo by mne, co v praxi pouzivaji.
( Nejaci dobraci o vikendu uprostred lesa spatne uhasili ohen, a prohorela do hloubky a okoli hrabanka.. :@ Nastesti to jeste nevzplalo… )
Prosim NO FLAME.
tak alespoň v krušných horách jsou na cedulkách uváděny souřadnice ve formátu E:013.xx.xx.xx a N: 50´.yy.yy.yy prostě ten samý souřadnicový systém jako mají mapy.cz Na jedné nejmenované mysterce nás jedna taková cedulka docela dost povodila za nos. Nikdy předtím jsme ji neviděli a autor keše umístnil jednu stage přímo k ní…ale to bych vyzrazoval už mnoho.
No toto je zajimave tema, protože mě vždy zajímalo, jestli by si s tím, co bych nadiktoval, uměli poradit. Ve meste to jeste jde, to si nejak poradite (cisla sloupu osvetleni apod, ci nove cisla zeleznicnich prejezdu apod.). Ale každopádně:
a) pokud vím, tak autonavigace TomTom schroupe jakykoliv format
b) format 49 xx.xxx 13 yy.yyy lze zadat přimo takto - vcetne mezer! (tedy místo "°" je "mezera" )- na google mapách, takže stačí je na zachrane lince donutit, at si pusti Internet a dat maps.google.cz, pokud tedy neumí tento format zpracovat.
Když jsme onehdá volali hasiče páč nedaleko cache doutnal jeden neuhašený ohýnek tak jim stačily souřadnice ve tvaru deg-min, takže 50°xx,xxx 16°yy,yyy.
btw - byli to hasiči z Rokycan