Určitě se vám to již taky stalo, špatně vypočítáte souřadnice a výsledek vás pošle na místo, kde by klidně nějaká cache mohla být a vy hledáte a hledáte…
Je zajímavé, že když už člověk nějakou chybu udělá, tak většinou to má tendenci ukazovat na keškoidní místa. Jednou nás jediná špatně dosazená číslice hodila na pole, ale na tom poli byl takový ostrůvek a dokonce i hromada kamenů. Všechno ukazovalo podle hintu, že by to tu bejt mohlo. Nakonec jsem si musel popovídat se zemědělcem, který zrovna balil seno do balíků, co že to tam hledáme…
Na jaká kuriozní místa vás špatné souřadnice poslaly aniž byste poznali, že nejste na správném místě?
V poslední době dvakrát: prvně mě to navedlo na metr přesně na obrovský pařez a v nápovědě byla "geoklasika". Podruhé bylo v nápovědě "v polovině stromu" a šipka mě dovedla pár metrů od padlého stromu se spoustou úkrytů - že nejsem správně jsem se dovtípil až po docela dlouhé době, okolí totiž nebylo vůbec zdevastované.
zrovna nedávno. keš měla být v dutině stromu a špatný výpočet mě zavedl do starého sadu. Stromů moc, cestičky vyšlapané snad všude jen ta dutina pořád nikde! Nakonec pomohl až přítel na telefonu. Naštěstí to bylo asi jen 500m jinde.
tak na to jsem přeborník! Na keši Bor jsme špatně vypočítali /díky nepochopení trochu zmateného zadání v listingu/ stage a půl hod. marně hledali, poté přepočítáno se stejným výsledkem, takže odjezd.
Doma zase zkontrolováno a za týden výlet na stejné /špatné/ místo. Po půl hodině odjezd… nakonec kontaktován geokolega, který mě navedl na chybu, takže napotřetí to už vyšlo B). Na špatném místě muselo být podle stop přede mnou hodně dalších nešťastníků, kteří se to ale v logu asi báli přiznat.