rikal jsem si, ze se na tebe uz vykaslu a nebudu te komentovat, ale tvuj vystup v komentarich na moji cache Usek N1 Studeny me neda.
Nevim co te vede k vecnemu napadani a urazeni lidi co ti nejsou po vuli. Nechapu, proc urazis vojaka Ceskoslovenske armady, ktery kdyby mohl, chranil by i Tvou republiku. Nevim co te vede k urazkam. Rika se “podle sebe soudim tebe”, mozna ty nejsi vlastenec a bojovnik, clovek,ktery se dokaze “kousnout” a premoci se. Prosim, pokud te mohu poprosit a ted uz verejne, pokud nemas moje poklady rad, nechod na ne, nikdo te nenuti a pak nemusis kazit radost me a ani ostatnim hledacum, kterym ma serie ceskeho opevneni neco prinese.
Mrzi me ze o hranicarich rikas a verejne pises, ze by se posrali. Nevim proc by se z Veprovejch hlav mel nekdo posrat, mozna ty jsi pokalenej az za usima, kdy by jsi byl nucen treba s nekym bojovat, ale neurazej lidi co se opravdu postavili za nasi vlast (tedy i tvou vlast.
Prosim te o jedno, smaz tvoje nedustojne prupovidky u pokladu, klidne nadavej na me, na mou cache, ale ne na lidi co byli pripraveni chranit nasi vlast v dobe II.svet valky. Moji predci tak cinili a ja jsem na ne hrdy.
Nikomu nemohu hubovat za to, ze nenalezl cache a smat se mu za to. I me se to nekolikrate stalo. Jedine co me mrzi, je jak se chovas, jak se vyjadrujes, jak reagujes, nic vic, to ze jsi poklad na N1 nenasel me tesi.Buh si nepral, nebyl ti souzen, za tvou pychu, za tve velikastvi, za tve chovani.
Hajtro, precetl jsem si logy na inkriminovane cachi a nevidim (z meho pohledu) na zadnem z nich nic takoveho, co tvrdis v tvoji reakci tady (urazka ceskeho vojaka, nebo ze nema rad tve cache, a dalsi). Myslim, ze tvuj pohled je prilis subjektivny a ovlivneny emocemi na zaklade tvych nazoru, ac majicich spravny zaklad. Nicmene treba u mne vznikl pri cteni toho logu dojem, ze si jen jeden z DNFka zklamany geocacher posteskl nad napovedou, ktera mu v celkove neprizni patricne nepomohla. I to muze byt jen jeho subjektivni dojem, ktery ale neni treba hned soudit ci hodnotit.
Pri geocachingu osobne, ale hlavne virtualne setkavaji ruzni lide i s naprosto odlisnymi nazory a povahou; chtelo by to od vsech jen trochu tolerance a nechat toho druheho, at si dela a rika (v ramci pravidel hry) co se mu zachce. Vim, ze razis zasadu “co na srdci, to na jazyku” a doufam, ze ostatni pri cteni tveho prispevku k tomu s ohledem na vyse recene prihlednou. Ale nekdy je lepsi uzit pravidlo “mluviti stribro, mlceti zlato”. Obcas jsem na tohle pravidlo (nejen v geocachingu) zapomnel taky… a mozna ze jsem se mel zdrzet projevu i nyni, ale jako obvykle - zase mi to nedalo
Taky znam prislovi oko za oko, zub za zub.
Me je uplne jedno co si Jerry pise, co dela a kam chodi, ale at se zdrzi komentaru, ze by se vojak Ceskoslovenske armady posral pred veprovou skopcackou hlavou. Lidi umirali a bojovali za to, aby se tenhle “zbytecny uzirac kysliku” mohl take narodit do zeme, ktera zde nyni je.
Jsem asi natvrdlý, ale nějak nejsem z Jarryho logu
[U teto armadni kese jsem zaboren po kotniky ve snehu, v seru a bez signalu nejvice ocenil napovedu - jasna, strucna a presna. Protoze tak je to spravne a tak to ma byt. Jeste jsem zapomel - “napoveda” je ve forme otazky a moje odpoved zni ]“posral by se”, [coz me ke kesi nepriblizilo ani o fous.]
schopen dekódovat urážku vojáka ČS armády či jeho posrání z Vepřové hlavy…
Napoveda, kterou dva predchzi (a o hodne mladsi) hledaci pochopili a ja ji na zaklade natvrdlosti Jarryho zmenil znela. Co by udelal vojak Ceskoslovenske armady, kdyby se v tesne blizkosti ROPiku pohyboval Nemecky vojak.
Nikdo by se neposral, protoze hranicari byli hrdinove, kterym nebylo srabama dovoleno branit nasi vlast. Takovejma zakrslikama a skrckama s kufrikem.
Asi by bylo dobé si uvědomit, že nad něčím je lépe jen pokrčit rameny a zakroutit hlavou, než začít mediální válku.
A pro druhou stranu, i když ta mě určitě vážně nebere, taky se mi nepodařilo najít dvě cache a nápověda byla typu pod borovicí v hustém borovém lese, ale proto, že ostatní našli, tak to připisuji sobě a ne autorovi cache.
Na jednu stranu chapu tu jeho odpoved - prece jenom clovek zaborenej po kolena ve snehu a jeste nemohouci najit cache, ma ruzne myslenky. Asi bych byl taky nastvanej, ale poradne bych si tam zakricel. Dale bych jeste dodal, ze je uplne zbytecne si poustet fantazii “na spacir” s tim, kdo co myslel nebo nemyslel, ci jinak fantazirovat. Uz jedno davne prislovi pravi - myslet znamena h0vn0 vedet.
Na druhou stranu by se mel majitel cache postarat o to, aby v zakryptovanem Hintu byla jednoznacna napoveda a ne nejake hadanky ci slovni hricky. Toliko muj skromny nazor.
Když se rozhodne majitel cache, že nápovědu nedá, nebo že ji napíše v hádance, nevidím na tom nic špatného. Nápověda má napovědět, nikoliv přesně specifikovat místo, kde se cache nalézá. Je to možná ze strany zakladatele cache jistá obrana před těmi, co si nejdřív rozluští nápovědu a pak jdou hledat cache, často i bez GPSky, což podle mne trochu hru degraduje
Ja nechapu spoustu jinych veci. Hajis cest ceskoslovenskych vojaku, o kterych se nesmi rict, ze by se po* (a koneckoncu proc ne, odhodlani k boji je jedna vec a realita kdyz to zacne druha (ja si to umim predstavit, sel bych tam asi s odhodlanim, ale jak bych dopadl az by to zaclo litat, to vazne nevim, stejne jako vetsina odhodlanych pohranicniku jsem nikdy naostro nezkusil, jake to je, kdyz proti me jde x-hodne lidi s umyslem me zabit a s patricnym vybavenim, kolem vybuchuji vselijake veci atd… // , ale to sem nepatri a neni dulezite) … … tedy hajis cest cs. vojaka, ale zaroven soustavne pouzivas vyrazy jako “veprova skopcacka hlava”. Nemecti vojaci bojovali na spatne strane, ale to samozrejme neznamena, ze byli vsichni zatracenihodni, opovrzenihodni, vysmechu-hodni atd. Spousta z nich, a dost mozna vetsina, byli lidi jako my, chlapci od rodin, kteri by taky radsi doma chodili do hokny a nadavali na pomery, nez sli nekam valcit. Maloktery z nich si asi mohl vybrat, jestli pujde nebo ne. Atd… zkratka nechapu, jaky rozdil je mezi urazenim ceskoslovenskeho vojaka a obycejneho radoveho pesaka wehrmachtu, proc by jedno bylo spatne a jedno v poradku. Dokud budeme porad uvazovat v diferencich “my” a “ti druzi”, zustane lidstvo porad ve stejnych srackach/
Na podobny prispevek do tohoto fora uz se take dlouho chystam a souhlasim s Hajtrou. Jarry je prudic. Neustale do neceho sije a to nejen na tomto foru, ale i na keskach do logů, pritom sam kritiku u svych kesek od ostatnich jen tezko nese (mikro na hnoji, jeho medovka…), coz je asi obecna lidska vlastnost, nicmene, kdyz uz jsme u tech prislovi “necim jinemu, co sam nemas rad” by zde melo platit obzvlaste a myslim, ze vetsina geocacheru sve kometare spise spolkne, ne vsak nas Jarry! A tak si myslim, ze mel Hajtra svou poznamku v logu u sve kesky N1 nechat v puvodnim zneni - byla pro danou situaci vic nez vystizna! Jarry totiz sije do nekterych veci zcela zbytecne, ne vzdy ku prospechu veci a ne kazda jeho poznamka je tak vtipna, jak tomu kdysi byvavalo. Myslim, ze svymi komenteri, zde za sve pusobeni dokazal otravit spoustu lidi, coz je myslim obrovska skoda. Na druhou stranu spoustu lidi zde i pobavil, ale jen do doby, nez se nektery z Jarryho vylevu dotkl prave jich. Skoda, ze nesplnil svuj slib, kdyz nerozdejchal posledni ostrou vymenu nazoru zde na foru a neprastil z geocachignem, uz to vypadalo, ze by mohl byt klid a ejhle Jarry je potichoucku zpet a uz zase prudi !!!
A co vy ostatni, Vam Jarryho neustale a zybtecne napadani v logu a forech nevadi ? To je opravdu Hajtra jediny, kdo se zde umi ozvat, kdyz nekdo dost nevybirave kazi hru i nam vsem ostatnim? V tomto pripade totiz “mlceti zlato” rozhodne neplati, neb nahrava prave Jarryho sebevedomi, zejmena kdyz se dotceneho nikdo verejne nezastane a kazdy si hraje jen na svem pisecku a rika si, to se me prece netyka…
Nevim kdo z tve rodiny kde bojoval. Muj deda prisel do Prahy z Buzuluku se Svobodou z Ruska. Muj otec slouzil od roku 1945 u SNB, ucastnil se tazeni proti benderovcum a od obou vim, ze mnoho chlapu se posralo (skutecne i mineno obrazne - a tak jsem to myslel i ja) strachy pred bojem nebo v bitve. To ze i presto bojovali jenom zvysuje jejich hrdinstvi a nijak je to neurazi. Stejne zkusenosti mel tchan me zeny, ktery jako sudetsky Nemec bojoval proti Rusum a kdyz videli ruske tanky, zahodilo mnoho z nich vsechno vcetne vcerejsi vecere a mizeli.
V tom bunkru mohl byt zrovna tak Cech jako Nemec, Polak nebo Rusin nebo Madar. Ti vsichni slouzili v teto armade. Nevim, kde cerpas vedomosti o deni v roce 1938 ty, o tvych znalostech historie svedci to, ze jsi do napovedy uvedl “Jak by se zachoval vojak Ceske armady…”. Svuj log jsem smazal, ucel uz splnil.
Hajtra neni jediny kdo se umi ozvat kdyz nam nekdo dost nevybirave kazi hru. Ja to umim taky. Kdyz jsi zacal porusovat pravidla a kazit nam hru ozval jsem se. Ano, prudim kdyz jsem pruzen. Vrat se do historie a zjistis, ze do doby nez jsi zacal davat kese do mist nebezpecnych a nevhodnych z hlediska pravidel byl zde klid a nikdo nikoho neprudil.
Hmm. Opravdu zazivna celodenni debata. Jenom mi porad neni jasne, co dela thread s nazvem “Specialne pro Jarryho” resici osobni problem Hajtry s Jarrym tady na foru. Mozna kdybyste si to panove vyrikali bez urazek mailem, tak to nemusi otravovat dalsi lidi a spis byste dosli rozumneho kompromisu.
Maily uz probehly pres vikend. Dnes rano jsem prekvapene videl titulek, tak jsem si to ani necetl a doufal jsem ze to zmizi ve fronte rozumnejsich temat. Ted jsem prisel domu a vidim 14 diskutujicich, tak jsem se pridal :-).