achjo - bude to zase nekonečná diskuze s nejasným výsledkem,ale taky přidám svou trošku do mlýna, i když se budu opakovat, dneska už jsem to psala několikrát :
souhlas s předchozími - i s názory na GC377VM Tesinocka SPIRALA #001 (Unknown Cache) in Moravskoslezský kraj, Czechia created by Geonautek, Threecross, pe3cek & msgc.cz
několik sérií mám taky odlovených:
- Ondřejník - myslím, že se tam nic neničí, krabky jsou rychle k nalezení - obtížnost tak do dvojky- a jen pár kroků od ASFALTKY(Turisticky značené)
- ŠIPKA _ nádherné obrovské nekonečné lesy, krabky 300-400m od sebe vzdušnou čarou, ani ta tisícovka lidí co tam byla, neměla šanci vyšlapat nebo zdevastovat cokoli …jen prý tam nějací "píp" snad najížděli autama
to bych nechala bez komentáře…
- stovka u Náchoda - to byla první sériovka, tam jsme se hnali abychom vyzkoušeli co to je…po pár deístkách krabek u silnice jsem toho měla plné zuby- takže vím, že už žádné silniční nebrat…
- Trojúhelník -
no nic - to byl děs běs s finálkou u baráku ownerů
krabky o ničem, série o ničem…
Tady jsem se dočetla, že "tam ani turistické cesty nejsou - pravděpodobně to má v krásných Beskydech nějaký důvdod, i ta zvěř chce mít pár míst klidu… a nějací rádobyowneři tam udělají sérii krabek jen proto, aby to hezky vypadalo na mapě /bohužel, jak napsal jeden kolega, pro někoho je příroda "kus parku ve městě a víc ho nezajímá"
Už z popisu v listingu Pripravte se na místy nárocnejší terén a obcas nejaké to prodírání lesíkem je jasné, že to není dva metry od pořádné cesty… takže už jen to samo o sobě odporuje pravidlům GC, aby v chráněné oblasti byly zdupány kusy lesa mimo ZNAČENYCH turistických cest… a jestli je to chráněná oblast prvního nebo xtého stupně je jedno, prostě přece ji nebudem dobrovolně devastovat
- při logování 52x NA jsem prohlížela i obtížnost uložení - pohybuje se mezi 2-4 … takže krabky asi ne moc jednoduše k nalezení = kačeři budou hledat - a o to víc dupat všude možně
to bude geodálnic!!! a většina (asi kromě bonusu, ten je v pařezu) je na stromech (některé 2metry vysoko), to chci vidět, jak budou okopané… A o to ownerům jde?
Pokud by byla bývala založena jen ta jedna krabka nahoře - ač mám k msgc spoustu výhrad - určitě by stála za pochvalu už jen proto, že je to asi téměř neznámý kout Beskyd, tak proč se tam nevyštrachat po lesní cestě… a cestou se nemuselo nic ničit…
A proč jsem dávala 52x NA a nepsala přímo ownerovi? Nejspíš proto, že jedno vlákno s obsáhlou diskuzí - možná víc vláken - už tady je - a Pe3cek na konkrétní dotazy odpovídal stylem "nemáte založenu ani desetinu krabek co já, tak nemáte co do toho mluvit" (není to přesná citace, jen obsah…
takže pochybuju, že mejl přímo ownerovi by něco zmohl… asi ani sto mejlů 
Nevím, jak moc "pák" na archivaci této série má revírník - prý asi moc ne…ale pokud už jen tím, že krabky jsou mimo značené turistické trasy v chráněné oblasti, odporuje pravidlům nejen GC, ale i "slušného chování", měla by být série co nejdřív archivována - i když to vypadá, že už se tam cca 30 lidí z víkendového eventu proběhlo (a co jsem tak četla v listingu eventu, tak možná i projelo na kole? :o
odkaz na event, kde se doporučují kola, je tady