Spřátelení mudlové

Jako začátečník mám dotaz - co praví kačerská etika o vyzvedávání keše v případě, že s vámi jdou spřátelení mudlové? Vzhledem k tomu, že máme dva prcky a spoustu kamarádů, tak by k takovým situacím mohlo docházet dost často.

Zatím - protože nevíme - jsme volili utajení jak agenti MOSADU ;).

chce to znat ty lidi, pokud mate zaruku ze z nich nevyrostou potencialni nicitele kesi, tak to neni nic na zavadu, my takhle mivame obcas mudlodoprovod baicek a dedecku i par dobrych kamaradu, se kterymi jdeme na vylet a proste si odskocime na kesku, ale ze skutecnosti je to trochu otrava, protoze kdyz jdeme sami tak lovu podridime vetsinu programu a nikomu se nemusime omouvat, proc zrovna lezem tim nejhorsim trnim atp :smiley:

A necháváte je hledat s vámi, případně měnit věci v keši, nebo se jim na chvíli omluvíte a pro keš si odskočíte tak, aby ji neviděli? Přiznám se, že tady trochu tápu - na jednu stranu by to mohlo být třeba pro přítomné mudloděti hodně zajímavé a třeba by je hledání taky chytlo, na druhou stranu ale přece jen - jsou to nezasvěcenci a ostatním kačerům by se to třeba právem nemuselo líbit…

IMHO - když kačer bere mudly na lov, měl by jim vysvětlit co je geocaching a jeho pravidla a principy. Čímž se z nich prakticky stávají kačeři, a je po "problému". Samozřejmě musí jít o lidi, za které dá kačer ruku do ohně, že ta pravidla taky budou dodržovat, a že z nich nebude za měsíc antigeocachnig team apod. Což zrovna u cizích maých dětí může být celkem problém.

jak chteji, nekdo radsi pocka na ceste a nekdo jde vesele hledat s nami, taky jsme par lidi pro geocaching nadchli a ted hledaji uz sami.
S detmi je trochu problem, to co v jedenacti je pro ne super zabava, to se muze za rok dva zmenit, stanou se z nich klackující se pubertaci a najednou je napadne, "hele, tady nejaci magori schovavaji krabicky, pojdme ji je nicit," tam bych byl trochu opatrnejsi

Jen ty mudlo-děti bych asi bral pouze na kešky, které jsou alespoň trochu vzdálené od jejich bydliště nebo od míst, kam běžně chodí. Až si totiž budou hrát s dalšími dětmi, a vyskytnou se přitom blízko kešky, o které vědí, budou se chtít v dobrém úmyslu dalším dětem pochlubit, že vědí o pokladu. A tak to půjde lavinovitě dál a nebude to dlouho trvat, než bude keška vykradená nebo jen tak volně pohozená mimo úkryt. Tím nechci nijak útočit na děti, je to pro ně přirozené a těžko jim vysvětlovat, že kešku nemají nikomu ukazovat.

On někdy spřátelený mudl je lepší než kačer s "posláním" (viz např. odstraňovač turistických známek).
Dávat "ruku do ohně" by si člověk měl pořádně rozmyslet, ale tady to určitě není nutné. Stačí selský rozum - a že se člověk někdy sekne, to se může stát jak v "civilu", tak mezi kačeři ;).

Díky, tohle sympaticky souzní s tím, co mi radí zdravý rozum. :wink: Marfik: to s těmi kešemi vzdálenými od bydliště je rozumné a napadlo mě to už i v souvislosti s vlastními dětmi - aby se někdy nechtěly pochlubit kámošům ve školce, pokud odlovíme nějakou keš blízko místa, kde bydlíme.

No nejlepsi je kdyz zacne s geocachingem ten klackujici pubertak a az pak do toho zasveti sve do te doby mudlo rodice…
priklad: Ja(jednotlivec zacal jsem lovit v familyteamu), FantazyTob a jeho rodice Bouchorazi (nebo jak se to pise)

Přidávám se do klubu - začali jsme loviot s bráchou. Naši jezdí ochotně s námi, ale účet si nezaložili. Zato sestřenčin taťka si účet založil. :slight_smile: Teď k nim jezdíme na geodovolené.

Ja bych byl v poho. Stejne vsichni chodime na vylety s lidma se kteryma je nam dobre. Takze trocha teorie o tom co to je, pak je trochu nakopnout kde by to mohlo byt, a nechat odlovit…tak a "spinavou" praci mame za sebou a ted se jen zalogovat ;). Jenom se neberme vazne..jsou i vetsi blazni na tomhle svete..Me treba udivil tatka co pred 14dny tahl na Snezku kocarek(fakt macka) a trojkolku pro decko. Zrejme taky nejaky tajny spolek..

Ja chodim obcas s brachou, pro ktereho je to velke dobrodruzstvi;), mlčí však jako hrob, protože ví , že by mohl někdo zlý tyto poklady zničit.´Je mu 6 let, a myslím si že až povyroste bude z něj také dobrý kačer!B)Akorat mu fakt nejde do hlavy, jak ta GPSka ví, že jsme právě zde.:@ Časem však pochopí!

Také občas bereme na keše další členy rodiny nebo přátele. Děti zase zasvětili své přátele, takže kačerstvo nám přibývá. Moje teta má dokonce i jednu z našich keší " v trvalé péči" tj. stará se o ni. Nemá internet ani GPS a tak nemůže lovit sama, ale geocaching se jí líbí a tak s námi chodí lovit, když jsme na Slovensku a právě pro ni byla založena i ta keš.

Nepatří tohle téma náhodou do obecné diskuse než-li do poradny?

Myslím, že pokud je mudla prověřený, tak v tom nevidím problém. Setkal jsem se ale i s tim, že kačer vzal na výpravu své "dobré" kamarády a ti pak obcházeli kešky co našli s tím svým kámošem s plenili je od hraček, GC a TB. Je v tom prostě vždy nějaké nebezpečí :frowning:

Nejspíš patří, ale je to můj první dotaz, tak mě moc nebijte j;)

Dík všem za názory, myslím, že naši mudlí kamarádi jsou vesměs dobře prověření (dospěláci) nebo moc malí a žádné nebezpečí od nich nehrozí. Jen s těmi prcky bychom případně lovili opravdu daleko od jejich domova, aby je nenapadly nějaké chlubící myšlenky, jak je psáno výše.

Ahoj, já osobně takhle začal, byl jsem jako mudla s kamarády hledat jeden poklad ve Vinoři, pak jsem se rozhodl že jdu do toho taky.
Určitě ale musí být člověk opatrný, jsou lidi se kterýma se kamarádim ale svojí ani nikoho jiného keš bych jim neprozradil.

Lišák (na GC.com.)

Podívejte se dyštak na tento odkaz a napište co si myslíte

http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=8445&pid=90580#post_90580

Tak mě napadlo. Kdo je vlastně mudla? Ten kdo ještě nenašel žádnou keš? Ten kdo ještě není zaregistrovaný? Bez vlastní registrace jsem byl u nálezu keše s kačerem, kterého jsem v počtu nalezených keší překonal za 14 dnů. Přesto od té doby do mé registrace (a tím, pádem mé první keše) uplynul skoro rok. Považoval jsem se za kačera od té doby, kdy jsme tu první keš našli (dodnes ji nemám zalogovanouB)). Dnes jsem zaškoloval mudlu. Pána, kterému je něco přes 70 let. Přes web jsme mu koupili novou GPS. Nemyslím, že kdy byl mudlou.
Můj názor je takový: Mudlou nebo kačerem se člověk nestává. Tím se člověk rodí. Ten název není jen tak náhodou. Původní význam nebyl tak od věci. Buď to máš v sobě nebo nemáš.
Mudla není ten, kdo nemá registraci nebo nemá nalezenou žádnou keš. Kačer je ten, koho by nikdy nenapadlo ukrást TB nebo GC. Kačer je ten, koho víc než FTF těší krásný log u vlastní keše.
Mudla je ten, kdo najde 11 keší a zkritizuje 1. multinu, kterou vyzkouší a nenajde ji. Mudla je ten, kdo založí keš, která nemá co říct a slouží jen jako další bod ve statistice. Mudla je "registrovaný", který založí keš, kvůli které musíš absolvovat vysokou školu zaměřenou na informatiku.
Měl jsem to štěstí, že v mém okolí se vyskytují lidé, pro které je prioritou zakládání keší. Takových keší, které pro ně nejsou jen bodem za založenou keš, ale zkouškou, zda někomu dokážu udělat radost nebo připravit zážitek. Ať už z vyluštění, nalezení nebo z místa samotného.
Nezasvěcujme mudly. Mudlu poznáte. A poznáte i kačera. Buďme opatrní u dětí. Ale přemýšlejme o tom, kdo je nebo bude "mudla". Většinou to poznáme.

pes 13 - moc hezky řečeno :slight_smile:

V tom případě myslím, že všichni naši kamarádi jsou vlastně kačeři, jen o tom ještě nevědí :):):slight_smile:

No myslím, že toto vlákno přesáhlo hranice Poradny, přesouvám do obecných diskuzí

Já beru na lov kolegu z práce - motorkáře. Je to simbióza - on provětrá mašinu a já keše. :smiley: