Spravne pouzivani Oregonu

Jako cerstvy majitel mam nekolik dotazu, jak "spravne" pouzit a hlavne vyuzit funkci Oregonu 550.

Predem mi jde o GPX soubor, docetl jsem se, ze je omezeni na 10 MB, nicmene muj dotaz je, zdali tech 10 MB souboru tam muzu mit vice? Pokud ano, bere si to automaticky nebo se to musi nejak prepinat?

Da se nejak nastavit primo v pristroji zobrazeni napriklad pouze tradicek atd? Pripadne kdybych si udelal vice GPX a ty sly ruzne zapinat/vypinat.

Da se nejak rozumne zbavit "modrych vlajecek"?

Jak mam "vyresetovat" aktualni trasu, kterou mi ukazuje pocitadlo.

Diky kazdemu za radu.

jen tak zbezne:
trasa : nastaveni - vymazat - aktualni trasu
vlajecky : nastaveni - vymazat - poi, nebo waypointy nebo jak to tam je
zobrazovani : ne, proste kese a tim to hasne (plus si jeste zvykni na to ze earthka ma ikonku tradicky a tak)
prepinani : prepinat si muzes mapy ale ne kese ani gpx soubory

GPX to zvládne větší než 10 MB. Já sám tam mám asi 19 MB a žádný problém.
Někdo tady na fóru psal i o 50 MB že bez problému. Omezení je na 5000 keší (nejsem si jistý, jestli keší nebo dohromady i s waypointy)

Divne, ted se divam do TOPO 3 Pro mapy a earth ma logo earth a nikoliv tradicky.

A jak je to pls s temi GPX, kdyz maji omezeni na 10 MB. Muzu si jich tam nahrat vic?

To je zajímavé, já mám nejnovější verzi firmwaru a earthka je jako tradička.

Ja mam Oregon 550, fw 2.51beta.

Z ceho "krmis" ty GPX?

BTW aby sis nemyslel, ze kecam, tak jsem ti udelal par screenshotu:

Tak to je dobrá zpráva. Já mám dle webupdateru od Garmina fw nejnovější, to jest 2.30. Betu mi to nenabízí. Tak počkám, až bude k dispozici finální verze.
GPXka tam láduju z Geogetu.

Take pouzivam GeoGet.

Jak tedy resis omezeni toho souboru? Jde opravdu nahrat vice GPX souboru aniz bych poznal na mape nejaky rozdil? Konkretne - ze bych si tam nahral napriklad komplet Prahu, v dalsim souboru napriklad komplet Jihomoravsky kraj atd.

Omezení není, jen 5 000 keší (wyapointů?), 2 GPXka např. pro tu Prahu a Jihomoravský kraj tam mít můžeš a na mapě se zobrazí ty keše současně. Možnost přepínaní asi není nebo jsem ji nenašel.

Možná je nějaký maximalní počet GPX souborů, ale 2 co jsem zkoušel to zvládá bez problémů.

No ja jich tam mam aktualne pet a taky mi to zobrazuje, proto jsem se divil i ptal :slight_smile:

Na vyjasnenou
-mam v Oregonu 550 nahrany jeden soubor o velikosti 35 MB + dalsich asi 5 po 2 MB a vse je v pohode (FW 2.50) - pozor, po prvnim zapnuti po nahrani takoveho macka to docela dlouho trva, nez oregon nastartuje, dalsi spusteni uz jsou v pohode za par vterin…
-gpx si generuju v GSAKu makrem Colorado/Oregon Export nebo leju primo to, co mi prijde od soudruhu z USA
-Earthcache mam s ikonou tradicky
(ikonku EC bych tam dostal jen pokud bych si kese nahraval jako POI)

• Aktualne mam obsazeno asi 4200 kesi jako Geocache a cca 100 waypointu (tech bych tam mohl mit teor. 2000, ale v dohledne dobe to nezaplnim :-))

The Oregon 300 and 400 support up to a maximum of 2000 geocaches (in addition to the 1000 waypoint limit). The Oregon 550 supports up to 5000 geocaches. All Oregons support a maximum of 200 gpx files. If you exceed either the geocache limit or the 200 file limit the Oregon will warn you.

Zdroj: http://garminoregon.wikispaces.com/Geocaching

Ve FW 2.51 beta pro 550ku se uz zobrazuje ikonka earthcache spravne. Jinak omezeni na 10MB tak urcite neni, bezne do nej exportuju 5000 kesi (waypointy exportuju jako POI body) z GSAKu a to ma skoro 50MB.

Potřeboval bych radu, když nahrávám data z Oregonu 300 do MapSource tak se mně nahrají jen Waypointy a kešky se nenahrají asi mám někde něco špatně nastaveno, nevíte čím by to mohlo být? Díky.

Ja porad nepochopil ty modry vlajecky. Jestli to dobre chapu, tak bile kolecko s P je parking waypoint pro danou cache, ale co ta modra vlajka?

BTW s temi GPX je to velmi pozitivni zprava, takze si clovek muze vyexportovat pomerne dost v ramci vice souboru a tak napriklad rozdelit CR - co kraj, to GPX.

Ty modre vlajecky jsou take waypointy, ale jsou to zastavky multin.

S temi GPX soubory to az tak dobra zprava neni, protoze jsi porad limitovany omezenim na pocet waypointu a kesek. Bez pocitace vymena gpx souboru neni mozna. Jo, kdyby existovalo nejake prepinani mezi soubory v GPSce byla by to bomba, ale ne to si budeme muset pockat a kdo vi, jestli to vubec nekdy v Garminu udelaji.

Co je pouzitelne jsou POI body, temi nacpes do GPSky celou republiku, pravda chvilku to trva ;).

Jeste jsem zapomel, ty POI body si muzes tridit podle kategorii, takze kdyz chces vyhledat jen tradicky, vyhleda Ti tradicky. Pri exportu z GSAKu je na to sikovne makro, ktere udela vsechno za Tebe.

Diky za info, pouzivam GeoGet. Je sice skoda, ze nejde prepinat konkretni soubory, ale clovek si muze hodit kartu do slotu v notesu a na dovolene takhle prepnout nebo nahrat dalsi "varku" dat.

Jo, to muzes, ale soubor musi byt novejsi, nez je ten v Oregonu, takze musis necim upravit casove udaje, pokud bys chtel vratit do GPSky nejaky predchozi soubor.

Jeste jedna vec, pri kazdem vlozeni noveho gpx souboru se pridavaji do pameti waypointy, takze je dobre pred vlozenim noveho souboru, ty stare waypointy smazat.

No pokud mu to GPX natvrdo vymazu, tak ho prece nevidi ne?

BTW ty WPT se tam pridavaji proc nebo kde?

Pri startu Oregonu se kontroluje obsah novejsich GPX souboru proti obsahu current.gpx a v nem obsazenych bodu. Body, ktere tam nejsou se do tohoto souboru doplni. Pak uz se pracuje jen se souborem current.gpx, proto je druhy a dalsi start jiz vyrazne rychlejsi. (V souboru current.gpx jsou i jine udaje nez jen kesky a waypointy, napriklad je tam take zaznam aktualni trasy). Limit je tedy na pocet bodu v souboru current.gpx a tento limit obejit nelze.

Vymazani vlastniho gpx souboru na karte nic neresi, je treba vymazat body ze souboru current.gpx, v nem jsou kontrolovany limity.

EDIT: Jediny pracovni soubor gpx je take duvod, proc neni prepinani mezi nimi.