SPT1 Start - SPT270 The end? Maďarsko

Ahojky všem
Chtěl bych se zeptat na zkušenosti, rady a poznatky s touto sérií.
Letos v červenci bychom si tam chtěli udělat výlet, ponechat auto někde u hotelu a jet tuto sérii na kolech.
Má někdo zkušenosti s tímto způsobem odlovu této serie, doporučení na hotely, priváty apod. kolem trasy?
Můj nápad byl asi takový, že bychom se dostali autem někam do Balatonlelle, pak jeden den na kolech do Kaposvaru, přespat a další den druhou stranou zpět. Je to reálné? Nebo bude mít někdo lepšatější nápad?
Díky za poznatky a nápady.

Teoreticky to možné je. Pozor jenom na to, že v sérii je spoustu keší 4,5 a 5 (a jsou to opravdu keše vysoko na stromech, jedna je i ve studni) takže jsou potřeba pomůcky pro odlov.
Jinak v Kaposváru doporučuji toto ubytování: http://www.booking.com/hotel/hu/b-b-szoba-reggelivel.cs.html.

Dík za to upozornění ohledně těch "5" a "4,5" kešek, těch jsem si nevšiml. Hold, na co nebudeme mít, tam nepolezem :-(( . Kdyby bylo těch tipů na ubytování víc (i po trase), vůbec bych se nezlobil :-)), ba naopak, byl bych vděčný.

Spali jsme v kempu u Balatonu, příjemné šumění vln, aspoň nebylo slyšet chrápání kolegů :). Měl jsem v autě žebřík, takže většina keší šla rychle. Opravdových x/5 je tam max 5, vše ostatní šlo došáhnout. Studna zabere hodně času.

To pozorjed: Nemáš náhodou nějaké souřadnice toho kempu?

Pozorjede,nestras je. Kolikrat jsne vytahli zebr? 2x ? Tak to jsou ty petky. Jinak max na dopravni znacce. A studna pro bezneho laika s matrosem 15 minut.

Uvítám taky více info,od lidí co už to mají za sebou,chystáme se s kamarádem začátkem srpna,tak sem s informacemi,které se budou hodit;)

Co je asi tak myšleno "běžného laika s matrošem"?

žebř jsme vytáhli 4x, z toho jednou, když bylo potřeba vydolovat pivo :), tedy 3x byl velmi vhodný. Bylo to rychlejší než nahazovat lano. Běžný laik s matrošem na lezení znamená, že máš zkušenosti se slaňováním, umíš si lano přivázat a pak z té studny i vylezeš :).

I ve dvou autech to bylo pravo utrpne. Mikrovka v akatu, trni, v koprivach, na stromech, dopravnich znackach, hline a podobne. Pozor na parkovani u silnice, opravdu zde neni misto, kam lze auto bezpecne odstavit aniz by dochazelo k omezovani provozu. Libilo se mi jen cislo 139 (u statnych platanu) a neco kolem 60 (studna).
Naopak bych doporucil serii o 100 kusech kolem mesta Papa, to byl opak SPT. Samozrejme mimoseriove kese kolem Balatonu byly na slusne urovni.

Jelikož tam budeme cca týden, tak "Papa" je taky zahrnuta do okruhu možných keší k odlovu.
Celou SPT, jak jsem uváděl v úvodu, bychom chtěli dělat na kolech. Podél série, je hustý provoz?
Mimochodem, dá se tam platit eurama, nebo stále chtějí ty jejich fufniky?

Myslite, ze je realne stihnout Papa i SPT behem dvou dnu? Chystame se jet 5. a 6. 7. Bude nam stacit teleskopicky zebrik (4m) a kratke lano na tu studnu?

Když je sehraná posádka, tak SPT je na 10-12 hodin. Horší je, že pokud ráno vyjíždíš, přijedeš v poledne trochu unaven, usezen a chvilku trvá nabrat sbírací tempo. žebřík stačí, lano 20m by mohlo stačit (kvůli bezpečnému uvázání). Doporučuji nějakou malou samolepku na logování, je to rychlejší. Svačinu cestovní, za pochodu :). řidič musí najíždět ke keši na metr, minimalizace vzdálenosti na přesun lovce, když nenajdeš v prvních 3 sekundách, okamžitě jde z auta pomocník na dohledání. Prostě koncert (a magořina).

My jsme se ubytovali, respektive ve spacacich prenocovali na souradnicich:
N 46° 46.752 E 017° 38.800

Tahali jsme s sebou Forinty, jak prijimaji Euro, tezko rici.

Teleskopicky zebrik 4m staci urcite, lano do 20m take.

U SPT byl problem, ze u silnice nebyly zadne ostruvky nebo zalivky, kam by se dalo bezpecne zaparkovat a zaroven neomezovat ostatni ucastniky silnicniho provozu. Rovnez se vystupovalo rovnou do vysoke travy nebo do prikopu.

Za 2 dny se to da zvladnout, ale mas toho plne bryle.

Dik za info, mame natrenovanou posadku z Rakouska. Resili jsme vysazenim jednoho lovce se zjistenim nalezu, popojeti na dalsi, kde vysedne zbytek (prvni dorazi) a dalsi vyrazi zatim pesky na dalsi (kde ho vyzvedneme). Misto nalepek mame poskladany spolecny razitka. Kdyz den pred tim dame Papa a prespime u SPT, tak to tedy snad stihneme.

Na SPT jeďte rovnou autem, na kolo nic moc projížďka, většina trasy vede po velmi frekventovaných cestách. Ušetřený čas můžete využít jinde. Taky krámy co si sebou povezete se líp tahaj z auta..

Papa je na kolo úplně jiný kafe, žádná křeč, žádný očesávání stromů, občas nějaká důvtipná schovka, prostě ta se mi líbila mnohem víc.

Na to dobíhání bacha, občas je mezera přes 2 km, aby se ten první moc neuchodil :). Začněte SPT, je náročnější, Pápa je uvolnění na konec.

Takže pokud to shrnu:

• na kole se SPT nedoporučuje - velký provoz, nic moc projížďka
  • předpokládám, že je Papa na kolo lepšatější
  • je potřeba lano cca 20m a nějaké zkušenosti s lezením (hm, nic pro nás)
  • cca 4m žebřík (není nutný pokud je lano)
  • s ubytováním asi nebude problém (kemp, hotel, auto, …)
  • je lépe mít raději jejich fufniky (forinty)

Zapomněl jsem na něco?
Zatím díky všem za příspěvky a rady.

Dekuji vsem za rady a pekne shrnuti. Jeste se zeptam, jakou jste zvolili trasu cesty. Pojedeme z Brna. Nemyslim jen cestu k powertrailu, ale i samotny powertrail (posloupnost kesek).

Jen se chci zeptat, zdali se nekdo nahodou nechysta do Madarska (at uz na Papa PT nebo Somogy PT). Potreboval bych tam idealne prevezt jeden coin.