ahoj prosím pomoc když stahuju keše z okolí třeba děčína dám 100 km jedeme tam na 14 dní tak geojarry se normálně přihlásí na mne začne stahovat nějakých 1200 kešek ty stáhne pak to skočí na import do geogetu a skočí tam nějakých 22000 věcí který se importují neuvěřitelně dlouho vlastně se mi to nepovedlo ještě stáhnout jsem BM a zkusil sem všechno co mne napadlo a nic dokolnce sem byl za kámošem nově sem mu do pc nainstaloval geoget dal tam své iniciály pro přihlášení a dělá mi to u něj to samé prosím nevíte někdo co s tím jestli je problém mezi židlí a klávesnicí nebo inde díky moc:(
Koleduješ si o pekný ban na GC.com.
poloměr 100km? Nemáš trochu velké oči? To musí být odhadem tak 5000 keší, možná těch 22000 waypointů…to se pak nediv, že tě zaříznou :o
22000 veci? kde to pise a kdy?
Import HTML trva dlouho, hlavne proto, ze ja to nepouzivam, takze jsme nemel nikdy duvod to nejak optimalizovat. Zatim jsem vypozoroval, ze hodne zdrzuje import logu. Nestahoval jsi ty ksky se vsemi logy a ne jen s peti poslednimi?
Jinak se neboj, jakmile importuke, tak uz je to stahnute a je jen otazka casu, kdy import dobehne. Neni duvod, abhy to nedobehlo. dej tomu cas.
no ok trochu se uklidním doufám že mne neodpojí
díky
Obvykle se za rozumne mnozstvi povazuje tak 100-150 kesi (kdyz to nebudes tahat opakovane hned za sebou). To je mnohokrat vyzkouseno a ban za to nikdo dosud nedostal - nebo se o tom nevi ![]()
A až to stáhneš, tak to do navigace nedostaneš, protože např. Oregon má sice 5000keší, ale jen 2000 waypointů, takže si toho stahuješ 10x víc. Budeš to stejně muset exportovat po částech, takže pokud nevezeš noťas, tak to do navigace stejně nedostaneš. Nebo to exportovat bez waypointů. Já takhle exportoval bez parkovišť a stejně jen jižní Čechy jsem tam sotva dostal.
Když už někdo chce stahovat ve velkém okruh 100km, tak to už je lepší vzít celou republiku, ne ![]()
Začátkem měsíce jsem si udělal aktualizaci svoji db keší v celé republice a pár kamarádů projevilo o to zájem. Hodil jsem tedy PQ s celou republikou na uložto.cz (heslo "gc" ), takže pokud nejsi extra náročný a spokojíš se s db keší aktuální začátkem měsíce, tak si to stáhni a neblbni s GeoJarrym B)
mpik: tak zacni pouzivat POI. Ja kuprikladu do GPX exportuji kraje, ktere potrebuji, ale jako samotne cache bez waypointu a potom VSECHNY waypointy v CR do POI. ![]()
S POI zacházet neumím, zkusím to najít. Jako POI jsem si udělal jen ty fotospoilery. Ukáže se mi to, až když jsem blízko, což třeba u mysterky která má start souřadnice kilometr od finálky je dost na nic. Ale jak píšu, POI používat neumím, dá se na to třeba navigovat? Vím, že do POI se toho vejde opravdu hodně.
Já jsem si vyexportoval 20km okolí od měst v JČ, kde bych se mohl vyskytovat a pak něco navíc, třeba střed Brna. Bez Park waypointů se mi to tam vešlo. Mám taky dost svých vlastních zaměřených bodů, pochopil jsem, že ty se do waypointů počítají také.
EDIT: Už vím, že se na to navigovat dá. Jen jsem netušil, že v českém Oregonu se to jmenuje DOPLŇKY.
Stejně než to objedeš, tak toho bude půlka disablovaných.
Zde mas napsano, co se s tim da delat (obvykle vetsinu toho, co s normalnima kesema, tzn. vcetne navigovani na):
http://geoget.ararat.cz/doku.php/user:skript:poigarmin
Jinak to mas nazvano DOPLNKY? To si tam radeji nahrej poradnou cestinu:
http://opengtt.nomi.cz/releases/