Již se mi potvrdilo, že zde všichni všechno vědí a proto mám dotaz.
Sháním staré československé hračky z dob komunismu a před ním. (autíčka, letadla, lodě, vlaky, stavebnice a podobné - i které nejsou kompletní a jinak poškozeny.)
Můžete mě kontaktovat zde či na [mail][email protected][/mail]
Nooo, to jsi sem ale mel napsat o rok driv. Tak dlouho uz totiz postupne "rozprodavam" svoje hracky z mladi na aukru. Nevim, jestli jeste neco zajimaveho najdu
Ani by mě nenapadlo, že se tohle dá sbírat! Ale je pravda, že v Chanovicích v museu, kde tyhle věci taky mají, jedno oko nezůstalo suché - byli jsme tam na táboře otců (asi 40iletých) s dětma.
Nádhera. Bohužel po těch všech stěhováních po mně toho moc nezbylo Ty věci mají krásného ducha. Ještě že Sobíková občas něco vytáhne ze svých zásob na chalupě Takové obrázkové hrací kostky z konce 19. století jsou fakt nádhera..
No není, já si jen pod tím asi představoval ty kostky co na nich byla nalepená tapeta s obrázky a potom se to skládalo. Ty byli ale s konce 20 století. Jsem nečekal že se něco podobného dělá tak dlouho.
No, je to jedna z nejstarších hraček. Původně byly ručně malované… Bohužel dřív na to rok výroby nikdo nedával :D, ale jako kluk jsem měl jedny z roku 1905 a ty co máme doma jsem hledal na aukční síni a podobné našel s datováním kolem roku 1880. Staré hračky jsou fantastické a není to krásný, když si naše malá hraje s kostkama přes 100 starýma? B)
Jo jo. Taky mě to bere. Přesně ty komunistické auta na bowden, pásáky, setrvačníky… První auto do sbírky sem našel v kešce. Malý trambus od Směru. Tím to začlo a teď se po nich všude po známých marně pídím. Sbírka se ale pomalu rozrůstá