Staré hračky

Již se mi potvrdilo, že zde všichni všechno vědí a proto mám dotaz.:smiley:

Sháním staré československé hračky z dob komunismu a před ním. (autíčka, letadla, lodě, vlaky, stavebnice a podobné - i které nejsou kompletní a jinak poškozeny.)
Můžete mě kontaktovat zde či na [mail][email protected][/mail]

www.starehracky.cz

Nooo, to jsi sem ale mel napsat o rok driv. Tak dlouho uz totiz postupne "rozprodavam" svoje hracky z mladi na aukru. Nevim, jestli jeste neco zajimaveho najdu :frowning:

A co to nevidím ve třetí řadě odzhora uprostřed, než plnou polici Tatrovek 613?

Možná bych eště ve sklepě něco našla, esi to už taťka nevyaukroval.

Ani by mě nenapadlo, že se tohle dá sbírat! Ale je pravda, že v Chanovicích v museu, kde tyhle věci taky mají, jedno oko nezůstalo suché - byli jsme tam na táboře otců (asi 40iletých) s dětma.

Nádhera. Bohužel po těch všech stěhováních po mně toho moc nezbylo :frowning: Ty věci mají krásného ducha. Ještě že Sobíková občas něco vytáhne ze svých zásob na chalupě :wink: Takové obrázkové hrací kostky z konce 19. století jsou fakt nádhera..

Určitě z konce 19. století?

Je na tom něco divného? Máme rádi staré věci…

No není, já si jen pod tím asi představoval ty kostky co na nich byla nalepená tapeta s obrázky a potom se to skládalo. Ty byli ale s konce 20 století. Jsem nečekal že se něco podobného dělá tak dlouho.

No, je to jedna z nejstarších hraček. Původně byly ručně malované… Bohužel dřív na to rok výroby nikdo nedával :D, ale jako kluk jsem měl jedny z roku 1905 a ty co máme doma jsem hledal na aukční síni a podobné našel s datováním kolem roku 1880. Staré hračky jsou fantastické a není to krásný, když si naše malá hraje s kostkama přes 100 starýma? B)

tak co nikdo nema doma starou skodovcicku? :smiley:

Jo jo. Taky mě to bere. Přesně ty komunistické auta na bowden, pásáky, setrvačníky… První auto do sbírky sem našel v kešce. Malý trambus od Směru. Tím to začlo a teď se po nich všude po známých marně pídím. Sbírka se ale pomalu rozrůstá :slight_smile: