To je dobrá zpráva, to mě uklidnilo. ![]()
To je asi trochu něco jiného. Já myslím, že jsou hákliví na stahování listingů, ale na přehledy kašlou. Ale kdo ví.
To je dobrá zpráva, to mě uklidnilo. ![]()
To je asi trochu něco jiného. Já myslím, že jsou hákliví na stahování listingů, ale na přehledy kašlou. Ale kdo ví.
No to je prave ono, jak je postavena databaze. Jedna vec je, statistika typu nejvice kesi ma PaBa, druhy je ten a ten. Pocet kesi, kolik kazdy ma nalezeno, je verim u konkreniho uzivatele primo v jeho tabulce. Nicmene, pro podrobnejsi statistky, typu ktery z geocacheru ma nejvice prolezlych zemi, uz je nutne propojeni i s jednotlivymi kesemi. Protoze neverim, ze by se v tabulce uzivatelu ukladali i podrobnosti o jednotlivych kesich, protoze by to bylo zbytecne slozite. Pri dotazu, kdo tedy ma nejvic zemi, je nutne v lepsim pripade projet tabulku vsech kesi, definovat v jakem je state a pak zjistit u nich id uzivatelu, ktere seradit podle unikatnich lokaci tech kesi.
Stat bar zobrazuje pouze jedno cislo z jedne radky u konkretniho uzivatele. Coz je prkotina. Ale souhrny vytah z cele tak objemne databaze uz takova prkotina neni a na vykon serveru by to melo podle me dost zasadni vliv, samozrejme v zavilosti na poctu dotazu, pokud by to bylo online. Ale tahle debata je asi zbytecna, pokud nevime jak ta databaze je udelana. Sam ale vim z vlastni zkusenosti, ze v prubehu projektu, ktery se rozrusta a ma stale vice uzivatelu, se zpocatku casto o nekterych vecech nepremyslelo a tudis jejich aplikace by vyzadovala zasadni upravy celeho jadra systemu, do kterych se zasahuje jen velmi nerado a az ve chvili, kdyz uz neni zbyti.
Ahojky.
Chci se zeptat co jsou referencni kesky? Jak jsem se docetl, potrebuji mit aspon jednu odlovenu abych byl zarazen do seznamu statistik geocacheru.
(Pokud nejste v seznamu uvedeni, pak nemáte odlovenou žádnou z
referenčních keši (jsou uvedeny na konci stránky). Děkuji za vysvetleni.
jsou to ty úplně dole na http://www.geocaching.cz/statnalezy.php
Vždyť sis na to sám odpověděl. B) Referenční kešky jsou obyčejné kešky, které jsou opravdu "uvedeny na konci stránky" (statistika) a pokud nemáš žádnou odlovenou, tak se v seznamu neobjevíš kdyby ses rozkrájel.
[EDIT: Dájine, máš holt pravdu, tak jsi mě aspoň vyved z omylu]
hunt: statistika a nahrani nalezu spolu nijak nesouvisi - to druhé je kvuli mape. takze staci najit referencni, pak uz nic jineho nezbyva ![]()
co jsou referencni kese viz starsi dotaz: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=13&thread_id=9544&pid=109280#post_109280
Dekuji vsem za vysvetleni. Kde najdu tyto kesky jsem vedel, ale nebylo mi jasne z jakeho duvodu musim mit odlovenu alespon jednu pro zarazeni do prehledu statistiky.
Predevsim ale diky Dain a Olikovi, který poslal tento odkaz, ktery to plne vysvetluje: "Referencni kese jsou kese, do kterych "skript" sahne, precte si vsechny zalogovane nicky a u nich pocet nalezu, z toho pak vytvori tabulku. je nemozne a nesmyslne, aby jim byly prohlizeny kvuli tomu vsechny kese CR, proto jich je vybrano nekolik z ruznych oblasti, ktere jsou navstevovane - aby tam bylo co nejvic nicku, ale mimo cesty cizincu - aby nefigurovali v ceskych statistikach. k objeveni se v tabulce je potreba dat o sobe vedet "systemu" tj. nalezt jednu z tech referencnich kesi".
Kdyz uz jsme u tech statistik, neslo by opet trosku ji procistit od cizincu? V prvni stovce je 8 nerozlisenych kaceru, z toho prvnich 7 jsou cizinci:
darth_maul_3
harrylime
eal
minz
rebelex
DB Keks
Stegi
A cele to uzavira jeden tuzemec - VelkyVezir, tedy ja ![]()
Tipnul bych si, ze dart_maul, minz a dalsi cizozemci se zucastnili (poradali) event GC1K23G a nechali si tam doporucit nejake kesky v Praglu, tim se podle me dostali do statistik .. ![]()
Koukám, že nejbližší referenční mám vzduchem 51km ( po silnici asi 65km )
A dále, že GCR696 Rozhledna na Haji je archivovaná.
jak se zbavim toho cizinec?tuzemec?
edit:aha tak už jsem si to našel v jiném vlákně
Jak se to nastavuje ? Nejak jsem to moc neresil,ale kdyz uz se o tom debatuje … ![]()
jestli jsem dobre pochopil tak nenastavuje,nasatvuje si to pepazpocernic sam
viz toto vlakno Geocaching.cz
Já myslím, že není nutné referenční keš odlovit. Stačí na některou z nich logovat "write note" a měl bych být ve statistikách. Nebo ne?
Netušíte, zda to fakt stačí zadat "write note". Pokud nevíte, bude se to muset odzkoušet ![]()
jj to by mě taky zajímalo, pokud to půjde, tak to budou mít owneři těch referenčních keší radost ![]()
zajímavý je, že jsem se zatím dostal poblíž jen jedné z nich a bohužel jsem musel hledání vzdát… asi se na to budu muset v létě zaměřit.
Jestli bude někdo otravovat ownery psanim "write note" jenom kvůli statistice, tak ty keše změnim a nebudou už veřejně známé.
Díky!!! Ač není odpověď přímá, tak i takto dává jasnou informaci ![]()
Pokud máte návrh na vhodnou referenční keš, tak můžu zvážit její přidání
No, díky za návrh. Já jsem z Bystřice n/P, tady je nejblíž referenčka v Brně. Tak já bych navrhoval Žďár nad Sázavou a řekněme památku UNESCO - GCG055. Už je tam dlouho, kdo přijede do ZR, neměl by ji minout. Tedy vlastně nevím jestli jsem zvolil správné kritérium
Případně jinou ve ZR B)