Včera v noci jsem si všiml nové záložky v profilech uživatelů na gc.com a to statistiky. Jak je tam dlouho, že jsem si ji všiml až včera, doufám, že tam není odjakživa??
V každém případě už nebude potřeba vytvářet si své statistiky pomocí GSAKu, GeoGetu či GSBuilderu apod. i když se množství informací v té oficiální statistice zatím s těmito programy nedá srovnat. Nicméně všiml jsem si, že jsou ve statistice nové druhy keší, které nejsou popsány na stránce s typy keší - Groundspeak HQ a Groundspeak Lost and Found Celebration - víte někdo co to je?
Tos teda opravdu objevil Ameriku, protoze je to tam uz opravdu HODNE dlouho. A srovnavat tu hruzu s vystupem z GG ci GSAKu? To chce mit teda opravdu notnou davku drzosti.
Prvni typ si stale muzes odlovit, ale budes si pro ni muset zajet do Seattlu (USA). Je to totiz ustredi Groundspeaku (u me v profilu tuto kes najdes). Druhy typ kesi si uz neodlovi nikdo, byl to jen jednodenni event poradany Groundspeakem.
Tak nestastne bych to zase nevidel. Jsou to proste regulerni typy kesi. Jedna uz neodlovitelna (jako locationless a 10years event) a druha velmi vzacna (stejne jako Project APE kes). Pro Cechy moc vyznam asi nemaji, jelikoz jsou prilis daleko (resp. druha byla). Ale Amici a Kanadani tam jezdi ve velkem. Navic Groundspeak HQ je soucasti prestizni triady (dalsi z triady je Projekt APE kes a Original Stash Plaque tribute).
Čím je ta keš vzácná a čím přestižní? Pokud je někde v Seattlu jak tady bylo psáno, tak si obyčejný kačer ze stejného města pro tu kešku dojde pěšky. Vzácná je pro nás, protože si musíme koupit letenku do Seattlu, nicméně stejně vzácné jsou pro nás ostatní keše, které tam jsou.
Pochopil bych prestižní keš, že by kačer musel zajet na všechny kontinenty, na každém navštívit třeba 10 hlavních měst, zjistit nějaké údaje a pak odlovit světovou World mystery či multi keš. To je pro mě vzácnost či prestiž, protože by to neměl jen tak nějaký moula co si zajede na ústředí Groundspeaku.
Psal jsem o triade ne o jednotlivych kesich. I kdyz, ktere jine fyzicke kese maji treba sve suvenyry? Ano mozna si reknes, ze si to tak rekl GS a budes mit pravdu. Ale navstevnost a fakt, ze si stale vice lidi i z Evropy planuje vylet do tech koncin prave kvuli tem trem kesim taky o necem vypovida. Myslis, ze navsteva mista, kde to vse zacalo neni vyznamna? Samozrejme cely geocaching je i o tom, co se komu libi. Je to otazka nazoru. S nazorem na vyznamnost triady ale nejsem sam. ;)
Ano, jestli nekdo da 10 hlavnich mest na vsech kontinentech tak je borec. O tom bez pochyby. Zatim jsem se ale na zadneho takoveho kacera nenarazil. :)
jen poznamenavam, ze ten nazor mam konzistentni uz dlouhou dobu a ne od doby, kdy jsem si vsechny tri odlovil.
Nezlob se, ale nechce se mi věřit, že by jsi nebyl schopen přečíst si o co GO na stránkách GS, kde je to popsáno a případně si to nenechat přeložit přes Google translator… B)
Jinak obecně se mi zdá dost nefér vůči komunitě mimo USA, že podobné "perličky" nelze založit. Jak by se asi tvářil GS, že chceme založit typ keše "CWG směrnárna"