Statistiky, problém s mapou krajů

Zdravím a předem se omlouvám, pokud jsem založil téma, které by už tu někde mohlo být, ale hledáním jsem ho nenašel.

Mám posledních pár týdnů problém se statistikama v GeoGetu (nejnovější verze). Konkrétně "Nálezy podle kraje" a "Nálezy podle okresu". Čísla nesouhlasí, i přesto, že jsem natáhl listingy archivovaných keší. Problém vidím v tom, že se mi v "CZ okres" v GG objevuje u některých keší "Hlavní místo praha" (slovo "město" je nesprávně zobrazené jako "místo" ), čili někde je problém s češtinou. Můžete mi prosím poradit?

Díky moc.

a opravit státy a území si skoušel? Najdeš to v "Databázové nástroje"

Zkoušel jsem to právě teď, ale stále při stejném :(. Používám WIN 7 CZ, všude jinde s češtinou nemám problém.

To je moc zvlastni, protoze podobnjny problem uz kdysi nekdo mel, ale oproti tomu stoji hromada jinych uzivatelu s W7, kteri nikdy problem nemeli.

Mam taktez W7, 2x 64bit verze Ultimate a 1x 32bit Ultimate a zadne problemy nepozoruji ani na jednom z tech pocitacu.

Když už bylo téma otevřeno, tak se taky zeptám, i když mě ta jedna nesprávně umístěná keška tolik netrápí.

Je někde popsáno, jak se používá ten databázový nástroj na opravu států a území? Marně hledám nápovědu.

Keška [cache]GC2BFEK[/cache] leží při hranicích Prahy a Středočeského kraje. Na GC.com je zařazena pod Hlavni mesto Praha, což se odráží ve sloupci Území. Když položku rozkliknu, vidím CZ kraj = Stredocesky, CZ okres = Hlavní město Praha. Pak je samozřejmě u Prahy rozdíl ve statistice nálezů podle krajů a okresů.

Nepodařilo se mi zjistit, jak se to dá opravit. Když chci použít databázový nástroj, nic se nestane. Díky za nápovědu, díky níž trochu lépe pochopím tento skvělý program. :slight_smile:

Tohle neopravis, je to dano nepresnosti polygonu.

Tak nějak, řekl bych, že polygon okresu je přesnější než polygon kraje. Z cachí co jsem našel jsem takový problém zaznamenal jenom u [cache]GC13QAF[/cache] s kombinací Olomoucký kraj/okres Svitavy. Leží asi 200m od hranic krajů v místech, kde hranice hodně kličkuje. Jinde, kde běží hranice víceméně rovně nejsou problémy, například [cache]GCK98W[/cache] je správně uváděna jako cache na Slovensku i když leží necelých 100m od hranice.
(a nešlo by to řešit přesněji tak, že se podle polygonů zjistí jenom okresy a kraj se potom přiřadí podle nějaké tabulky jaký okres spadá pod který kraj?)

Polygon okresů vykazuje určité chyby - pramenící z neaktuálnosti celé vrstvy. Nemám zkušenost s převodem do formátu vhodného pro GG, nicméně mohu nabídnout platnou SHP vrstvu okresů k jaru 2010 někomu, kdo potřebné know-how má. Jako příklad špatného tvaru polygonů mohu uvést město Kostelec nad Černými Lesy (v okrese Kolín, nicméně od ledna 2007 patří do okresu Praha-východ).

Tak jsem zkoušel lehce hýbat s hranicí kraje v souborech Praha.txt a Stredocesky.txt v adresáři CZ kraje. Ale i když dám znovu roztřídit podle okresů a krajů, žádná změna nenastane.

Asi už to nebudu dál řešit. B)

aby sis znova priradil ty tagy, tak je u te kesky nedriv smaz! :wink:

Také mám nyní problém s diaktritikou u krajů ve statistikách… Už jednou se mi to stalo a problém jsem vyřšil smazáním tagů a opětovným přerozdělením… Nyní to ale nepomohlo - tagy v GG mám totiž správně. Zkusím na to večer kouknout, zda nepřijdu na to, kde v převodech znakových sad se tato záhada děje…

EDIT: Win 7 CZ x64

Už jsem se chtěl zeptal, jak se to dělá, ale našel jsem to. Díky!

Prosba na ty, co predelavali polygony na aktualni - co to dat i ostatnim k dispozici? :slight_smile:

Zas tak zvláštní to neni. Mě se to divně chová na WinXP Professional, czdivide tam prostě nefunguje - přestože mám stejný data jako na WinXP Home a Vistách (německé verze), kde to funguje bez problémů. Nějaký problém je v načtení polygonů, pokud soubor přejmenuju na jméno bez diakritiky, tak to funguje okamžitě. Prostě soubory s diakritkou v názvu jsou ignorovaný.

BakerFT: Mam Win7 Home a mam ten samy problem. Pokud to vyresis, dej mi prosim vedet. Tady se misto diakritiky zacaly resit hranice kraju. :frowning: Diky moc.

Taky se primlouvam … Diky.

Aktualizoval jsem polygony krajů, ale neudělal jsem ještě všechny. A pak je problém s okresy…

Co to obsahuje ?

Mně nesedí počet nalezených keší v Praze. Pokud je statistika za kraje, udává počet 837, za okresy 838, viz můj profil. Může to souviset s probíraným tématem?

GG je verze 2.4.1.581, GGStat2 v.2.31a, MS WinX s aktuální sadou záplat.