Chtěl bych se zeptat, jak vyrobit statistiky na profil geocaching.com, jako má např. Brukef Team, nebo WAV? Nejdřív jsem si myslel, že je to obecně další vymoženost Premium Membership, ale teď s dívám, že ty statistiky jsou docela různé. Je na to nějaký program, který je z databáze vygeneruje? Nebo si je musí člověk poctivě vygenerovat sám?
pak jeste mensi statistiky udela www.itsnotaboutthenumbers.com. ale tak jako tak, potrebujes byt PM, aby jsi tam nahral vygenerovane PQ vsech nalezenych kesi
Aha, díky moc, GSAK jsem našel a vypadá rozhodně užitečně. Můžu se jenom zeptat, jakým způsobem nahraju do jeho databáze keše z geocaching.com? Na tohle už člověk musí být PM, že?
Tak - uplná podmínka to není, jako BM mužeš brát jednotlivé wapointy, stahovat jejich gpx a ty natahovat do databáze GSAKu. Nicméně PM členství a Pocket Queries se v tomto případě rovná zlatému dolu…
jak pisou geoanimals, kese do GSAKu dostanes i jednotlive, ale v tom pripade nebudes mit u toho listing + poslednich par logu (pouze souradnice) a za chvili ti z toho postupneho nahravani jebne :). kdyz nahrajes pres PQ, umozni ti to pak napr vygenerovat listingy jako html, ulozit si je do PDA a mit u vzdy u sebe. s PQ ti vznikne pak velka databaze s uplnymi informacemi. pokud nebudes do GSAKu nahravat body pres PQ, tak ho v podstate ani moc nevyuzijes.
Takže mi připadá, že bez PQ je už skoro lepší používat Skrýšotlač… Ten umí to samé… A jelikož stejně nemám PDA, tak mi to zatím docela vyhovuje… V čem je tedy ten GSAK lepší?
GSAk je databázový program, který umí pracovat s GPX soubory keší - a umí toho opravdu hodně. Ze začátku mi připadalo, že to není nic moc ale časem člověk přijde na spoustu perfektních vlastností, bez kterých bych si už geocaching neuměl ani představit - například:
generování GPX souborů pro GPS podle mých představ (jméno obsahuje typ keše, velikost, obtížnost atd, práce s komentáři, hinty, generace souborů pro PoiLoader atd)
generování HTML pro PDA
perfektní správa keší (offline info včetně logů dlouho do historie), včetně silného filtrování, vyhledávání
možnost vedení poznámek u jednotlivých keší (řešení Multi a Mystery) a jejich export do výše uvedeného HTML
již zmíněné vytváření statistik
velice silný makrojazyk, který umožňuje zautomatizování spousty věcí
… a spousta dalších užitečných věcí a maličkostí
Umí spoustu věcí. Můžeš si označit FTF, doplnit additional waypointy (spočítané souřadnice mysterek apod.) dále spousty exportů např. MapSource, TomTom. Pak je k dispozici spousta maker např. ten findstatgen. Ale jak už bylo psáno níže, bez PQ je to vopruz, i když se to taky dá.
Btw: statistiky Brukef Team a WAV jsou z toho samého makra, jen má každý nastaveno něco jiného k zobrazení. Koukni na náš profil, tam máme všechno kromě mapy světa, Kanady a USA, tam jsme ještě nekešovali
no hlavne GSAK je databazovy program, do ktereho narves informace. a s tema si pak muzes nakladat jak chces => offline databaze, makra na statistiky, zmenu symbolu cachi v gpsce, trideni cachi, prehled o nalezenych… atd. (dandra si pokud vim napsal makro, ktere rano otevre email, nahraje do databaze cache, udela z nich POI a ty nasype do GPSky, takze v podstate bez prace ma v pristroji aktualizovane cache :))
oproti tomu skrysotlac je potom program, ktery je urcen pro stahnuti informaci a kesich (skrys) podle nejakeho filtru a udelat z toho vytup => gpx, html (tlac :))… bez nejakych dalsich databazovych hrani si. a asi ti neumozni stahnout celou republiku (maximalne se mi povedlo 200kesi, ale treba uz je to jinak) je proste k tomu, aby sis rekl, ze pojedes do tehle oblasti a on ti stahne cache a vytikne listingy.
A ty Pocket Queries obsahují i informace o tom, kdy jsem keš vzal? Moje logy? (ty de facto pro vytváření statistik potřebuju) Tohle asi Skrýšotlač nestáhne, že?
(Ptám se, protože mně napadlo, že by se daly keše stáhnout pomocí Skrýšotlače a z výsledného GPX souboru potom vyrobit statistiky pomicí GSAK, ale tuším zradu )
Jsem tu v úvodu zmiňován tak se k tomu taky rád vyjádřím:
Začal jsem samozřejmě taky jako BM a sosal jsem pomocí skrýšotlače.
Z důvodu přirozené pohodlnosti a omezení administrativního času na minimum (GCX dělám kvůli pohybu venku a ne kvůli sezení u PC) jsem záhy přešel na PM + GSAK.
Myslím že u BM nejde stahovat formát *.gpx ale jen omezený *.loc
Můj profil je opravdu generován makrem z GSAKu, u BrukefTeamu také, učili se to ode mne :-),když začínali. Já se zase inspiroval u jiných, například od Marka Lutonského.
Profil jde ještě mnohem více "customizovat", ale kde na to brát čas. Je lepší vyběhnout ven.
No mozna by bylo dobre, abys tento mesic si dal o 3 piva mene zaplatil na jeden mesic amikum 3,-USD , nahral si GSAK (ten je na mesic zadarmo) a mesic testoval co to dokaze, protoze podle mne to, ze ti tady budeme prezentovat co to zvladne a co ne nenahradi to kdyz si to sam otestujes.
Je me jasne, ze mesic je kratka doba, ale i tak jasne uvidis co se stane kdyz nahrajes *loc a nebo *gpx.
P.s.: no tak nam jeste muze napsat marekl kdo ho inspiroval a tak muzeme pokracovat dal:-)))))))
Snažil jsem se měsíční Premium Membership zaplatit přes PayPal, ale narazil jsem na to, že nemám adekvátní kartu. Nebyl by někdo tak hodný, že by mi sprostředkoval plartbu přes jeho PayPal účet? (Peníze pošlu převodem.) Jen měsíční - zatím bych to jen rád vyzkoušel. Díky moc!
:D:D:D No i kdyz to neni pravda tak musim napsat ANO MITAK me inspiroval at ma radost B)
P.s.: Jedine k cemu me mitak inspiroval a za co mu mnohokrat dekuji tak ho dohnat a predbehnout at ma take motivaci jako jsem mel ja a at vi jake to je stale nekomu koukat na zada B)