chtel bych se zeptat zda je mozne, pres nejakou aplikaci zjistit stav baterie externiho bluetooth GPS modulu ? Staci jen priblizna hodnota, nemusi byt nic presneho.. Obcas si nevzpomenu kdyz jsem modul dobijel naposled a nemam zadnou predstavu jak dlouho asi jeste vydrzi… Samozrejme, ze se to da vyresit preventivnim strcenim do zasuvky, ale mozna existuje i nejake elegantnejsi reseni…
Kdyztak konkretne muj pripad BT GPS modul Evolve Gotraxx a mob. telefon s operacnim systemem Symbian Nokia E51.
Já tedy vlastním Evolve iTraxx, což je velmi podobný BT modul. Tenhle problém jsem se snažil vyřešit taky, protože už se mi párkrát stalo, že se mi GPS vybila v nevhodnou chvíli. Ale podle mě není asi žádná možnost, jak aktuální stav baterie zjistit
Dobra zprava, ze "to nejak jde"… Myslim, ze pokud program fungoval s nokiackym modulem tak je velka sance, ze bude fungovat i s GPS moduly ostatnich vyrobcu…
Kdyby si Zlicinaci vzpomneli na nazev toho softu tak by to bylo supr
Já mám právě docela obavu, že Nokia od Evolve budou tak odlišné, že se šance na takovouhle kompatibilitu blíží nule.
Pokud v modulu neni procesor přizpůsobenej k zjišťování a vysílání stavu baterií, tak to z něj nedostaneš ani kdyby ses rozkrájel… Podobně, pokud to budeš zkoušet programem, který s ním neumí komunikovat. Na společných vlastnostech samotných chipsetů taky nejde moc stavět. Nokia má Sirf, Evolve MediaTek. V běžných NMEA správách taky nic není, chvíli jsem to zkoumal.
Velice rád se ale nechám překvapit, když někdo přijde na zajímavý postup. A název prográmku se určitě bude hodit přinejmenším pro vlastníky Nokií.
Nokia umi aspon cervenym blikanim oznamovat ze baterka dochazi (nevim pri kolika procentech) takze zjistovat si to umi, ale program do mobilu kterej by to z ni dostal neznam… Taky v navodu psali ze GPS software muze modul prepnout do nocniho rezimu kdy neblikaj diody, tak takovej sem taky jeste nevidel…
Mam modul od Evolve iTraxx a baterka je skoro stejna jak u novych Nokii, takze si vozim nahradni a neni problem. Rozdil tak 1-2mm, ale to neni problem. Baterku do nokie sezenete lip nez do modulu