http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=aaaa5a8c-5a3b-46b5-a64f-5fe6c16de0a8&log=y&decrypt=
Opět jsem se "pobavil" při čtení logů u jedné nové keše.Tedy on jich owner už spoustu smazal,ale šlo asi o toto: Byla publikována nová keš.Sešlo se dost FTFkařů,ale keš nikde.Ze snahy trochu pomoci,uložili na místo piksličku s logbookem,kde se zatím napsali.Owner to ovšem vzal jako pokus o založení jiné keše na jeho místě,nevybíravě se ozval a všechny logy začal mazat. Pak se spolu s nějakými kamarády vrhli na dálniční keš netoještěra,kterého považovali za toho,kdo jim chce uzmout jejich místo . No,počtěte si,nevím jsetli je to k smíchu,nebo pláči ![]()
Bohužel,ty první write note jsou už vymazány.
Tady to pokračuje http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=250b09ed-99b5-4fd2-b95d-f1a6ec127f37&log=y&decrypt=
Mrzi me, ze vetsina kaceru ma v planu si po urovnani doplnit found it a konec. Takovato kes (nebo spis vyjadrovani autora a jeho pratel) si zaslouzi jedine - a to ignore + needs archived. Na misto se muzu klidne prijit podivat i bez logovani.
Kazdy si navic stezuje na nekvalitni kese, ale tim, ze nakonec dam necemu takovemuto found it, tak to jenom podporuji.
Nechci hodnotit cholericke vylevy nasi mladeze, ale ruku na srdce, opravdu by ty FTFkare ubylo, kdyby zalogovali DNF?
Nebo je to v Brne zvykem, ze misto DNF hnedka ukladate nahradni krabicku, jen abyste mohli zalogovat nalez? :o Tady je zjevne maslo na hlave u obou stran.
Já tedy nevím,ale jako autor bych napsal spíše - "díky za dočasnou krabku,tu původní asi někdo zcizil.Hned jak zítra dorazím,dám novou".
HaLuMa: Kdyz se tak zastavas autora na ukor vstricneho a zejmena slusneho jednani jinych kaceru, muzes mi tedy kuprikladu objasnit, proc smazal found it logy a sam tam misto toho pridal dva svoje??
Tož u nás v lesích…
… minimálně jeden (?) předchozí případ byl a nikdo proti tomu nic neměl.
Z mé strany by nešlo o "zalogování nálezu", ale o výpomoc.
Ja se ani sluvkem autora nezastal.
Zjevne zastavas, kdyz o nem nic nenapises, zato si vezmes na musku slusne a pomahajici kacery…
Souhlas. Já tedy, když po vysilujícím a zdlouhavém hledání nenajdu notýsek, loguji prostě DNF a šmytec. Ale už jsem to tady jednou někde psal. Jasně, nový list do logbooku, tužku, nový igelit, nebo dokonce náhradní krabičku za zdevastovanou původní, to mi přijde naprosto správné. Řešit ztracenou krabku by měl podle mě po záplavě DNF nějak řešit owner.
Tady nejsme v listingu té nezdařené kešky, tak klídek ![]()
No, dal jsem si tu praci a procetl jsem celou diskusi a ztotoznil bych se s tim co uz probehlo..
kdyz se sejde vic FTFkaru a je zrejme ze skatule tam neni, nemam nic proti tomu dat tam docasnou, protoze lze ocekavat ze pri zalozeni bude zajem geoverejnosti vyssi. Zaroven lze predpokladat, ze ji autor uvede do 100% stavu ASAP.
To co predvedli lide kolem autora, jen ukazuje, jaci lide se postupne infiltruji mezi kacery. Obavam se, ze nebude dlouho trvat, kdy kese nebudou nicit jen mudlove, ale i kaceri sobe navzajem ![]()
No,taky doufám,že se to tu nezvrhne:D To mělo být jako "zábavné" počteníčko k nedělnímu kafíčku .
V zajmu nehadani-se si odpustim komentar k teto brilatni uvaze. ![]()
Jsem jeden z tech co byli na miste a nahradni kes zalozili, ve finale nejde o tu krabku, ale o pristup autora - mazani komplet vsech logu od note, jetli by autor nemohl upresnit souradnice nebo hint ze nemuzeme nic najit. a nejvic me dostal autoruv log: "ze ma kes pro svoji radost a nikomu nepsal ze ma na ni chodit" … mam kes ve watch listu, takze vim co vsechno bylo smazano aji překlep autora ze "omylem" psal vyjadreni jako owner pod prezdivkou TRooxy, nebo si kes sam archival a napsal ze je na miste a pak jeste pro jistuto pripojil dva found logy, ze tam opravdu je.
V prazske Modranske rokli sveho casu byla jedna keska, kterou od pocatku vsichni jen hledali, nenasli, byli vsichni smutni. Dokonce nechteli autorovi vetrit, ze tam opravdu je. Proc tam tedy nedali nejakou svou nahradni?
Taky mi to tak připadá.
Jsem sice mimo "přestřelku" kačerů a mimo souvislosti, ale ať je autor jaký je - při pokusu o FTF zakládat náhradní krabku? To myslíte vážně?
Taky mne to vadi a hodne mne to nas… u jedne cache co jsem hledal. Tady je to ocividne chyba autora, ale kdybych pokazde kdyz nemuzu najit cache zalozil "nahradni" tak kam by to vedlo:-(
Jsem sice mimo "přestřelku" kačerů a mimo souvislosti, ale ať je autor jaký je - při pokusu o FTF zakládat náhradní krabku? To myslíte vážně?
[/quote]
Ono asi nešlo o FTF,co jsem pročítal ty první smazané zprávy,tak se tam sešlo dost lidí,na očividné místo uložení strčili jakousi dočasnou piksličku s papírem,ale na internetu snad ani nikdo Found It nelogoval (jen owner si zalogoval sám dvakrát
).Byly tam pouze poznámky.
Jinak je asi každému jasné,že když nenajdu pikslu,nebudu hned někam dávat svoji náhradní :)I když,to vlastně není špatnej nápad,budu nosit jednu svoji,co kdyby…
Jsem v rozpacích.
Včera jsem nakoukla na listing i logy. Tolik zloby na obou stranách nechápu. Souhlasím s některými názory na obou stranách.
-
Owner měl hned po několika upozorněních kešku disablovat do doby než bude schopen zkontrolovat její umístění. (ale i to by bylo omluvitelné, kdyby owner zrovna neměl přístup na net, což ovšem nebylo pravda)
-
Skutečně nechápu, proč se ukládala náhradní krabka. Co když tam opravdu je, jen jste blbě hledali, nebo je špatně zaměřená… Myslím, že tohle je trošku jiné, než výpomoc, kdy krabičku skutečně najdu a doplním nebo opravím.
-
Chyba se stane každému, je malicherné a dětinské se takto urážet a napadat veřejně. To platí jak pro ownera tak i pro kačery. Nedělá to dobrý obrázek o nás. Pokud na www.geocaching.com přijde někdo poprvé a jako první otevře právě tento listing, co si o nás pomyslí? Nejspíš že jsme banda hulvátů mezi které je lepší se nemíchat.