Street view a "etika kačera"

Vím, že část kouzla GC je v tom, že si každý tak trochu děláme konkrétní pravidla chování sami pro sebe… Tim spíš mě zajímá názor na řešení mysterky nebo multiny uveřejněných řekněme nejdříve během posledního půlroku. Když jde zmáknout přes Street view, raději si to poctivě projdete pro ten pocit, nebo to berete jako autorovu chybu/záměr a luštíte od PC?

Osobně to mám momentálně hozený tak, že multinu vždy na místě, mysterku podle momentální úvahy a data uveřejnění. Jsem takovej poctivej blbec a BF není úplně to moje, ale pokud říkám, že jsem "poctivej", znamená to hlavně to, že mě to jinak tolik nebaví…

Ano GSW je pro nas, co vyznavame BF, dar z nebes :smiley:

Asi tak: luštění mysterky pomocí street view od PC se mi přímo příčí proti srsti …

(pokud ovšem nevzniknou mystery, které přímo pro to budou stavěné a z nějakého důvodu přímo k tomu autor bude nabádat)

ale jinak když google spustil Street View v Praze, tak jsem založil toto vlákno:

http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=12253&sort=&rowstart=0

Tyhle vlákna miluju…

At si to kazdej dela jak chce…

A my zase milujeme tyhle vyznání lásky :stuck_out_tongue:

a jestli vono autor vlákna nechtěl právě slyšet to "jak to chcete?", že ? :wink:

A já souhlasím s maaacou:-) Jen by mě zajímalo, jak on tváří na to, co např. kdysi jel tramvají a já to minulej tejden projel googlem:-)

street view? co to je! to k nám do opičích hor ještě nedorazilo :wink:

To je taková věc, díky který by třeba takový Podorlický lokálky 1 měly víc než 8 nález za rok:-D

K nam do Holomóca uz jo;) dneska

Pokud autor keše zve k procházce pěknou vilovou čtvrtí, nebo starým městem moc ráda si celou trasu projdu. Pokud je to jako u jedné předevčírem publikované keše, kde autor, sice tématicky, ale vláčí kačery po sídlištních zařízeních u nichž má zjistit čísla trafaček a druhou část indicií je třeba jednoduše vygooglit, tak GSW využiji a neštítím se toho.

neboj, na jaře ti 2 nálezy přibudou. už sem na ně koukal a mám je v pořadníku

Jo jo, na ty trafostanice se také těším.

Zatím jsem pomocí street view multiny neřešil, protože mi to připadlo moc náročné, ale občas jsem udělal něco podobného, když to byla multina, kdy se jednotlivé stage museli počítat, v rámci domácí přípravy a plánování trasy. Zkusil jsem odhadnout (většinou pomocí toho, že indície byly podle výpočtů jasné), abych zjistil, kudy multina vede, a nakonec jsem stejně celou trasu stejně projel. Když už multina, tak si chci projít celou. Jen občas kvůli složitým výpočtům si to vypočítám doma a v terénu si už jen potvrdím výpočet :slight_smile:

těším se na něj v Brně. :slight_smile: zatím je tady jen norc, nicméně ani podle něj jsem zatím nic takhle neřešil. :slight_smile:

NJN, prisla zima, okurkova sezona a cas spamovani na foru je tu zas :smiley:

frettie: konecne prvni, kdo upozornil na NORC. GSW je tu kratce, ale NORC uz peknych par dni. Treba takova cache Semilasso se s nim da dat uplne nadherne, aniz by clovek lital pres ulice tam a zpet.

NJN, a i ti zkušenější v zimě zahálejí a nevědí co roupama dělat, tak plně se účastní okurkové sezóny a hezky do nich rejou a přidávají spam :stuck_out_tongue:

na geocachingu mi přišlo uplně nejvíce super spojení toho že mužu využívat moderní technologie ve spojení s přírodou. Podle mě je geocaching o tom že autor nás chce pozvat na nějaké hezké místo a proto se zakládají schránky.proto Street viw nebudu používat ve spojení s GC asi tak jako mám averzi proti faceboku (nebo jak se to píše)