Zdravim, vim ze kazda kes nezaujme, ale obcas mi vadi prilisna moznost automatizace logu napr. pres Handy Geocaching.Ac sam uzivam tento prijemny soft, tak v rukou nekterych keseru ve mne vyvolava spis smutek kdyz pak logy vypadaji vetsinou jako treba tady (http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?ul=bikocom). Sam mam taky logy kratke i dlouhe, ale vzdy je chapu jako i urcitou odmenu autorovi a tento zpusob logu se mi moc nelibi.
Vim, ze podobne tema tu neni poprve, ale proste se nemuzu udrzet.
Co si o tom myslite Vy?
Je mozne, ze i diky tomuto prispevku se treba alespon logy v odkazovanem profilu zlepsi i to me potesi.
Taky chápeme log jako takovou odměnu pro ownera. Vždycky máme radost když nám někdo napíše nějaký delší a zajímavý log. To samé pak chceme dopřát i jiným, takže se snažíme trošku se rozepsat, ikdyž ne vždycky je co psát.
Už jsem to jednou, v souvislosti právě s Handy Geocaching připomínkoval.
Ale je fakt, že velké zážitky generují dlouhé logy a snadné nenáročné kešky negenerují dostatek zážitků pro vytvoření dlouhého logu.
Nicméně, logy typu: Nalezena. IN/OUT: nic/nic jsou i tady trochu nevhodné.
..co teprve uzivatel s333.cz…ten je ukecanej :o
souhlas! občas sice opravdu není co napsat, ale to je spíš výjimka, ownerova snaha by měla být oceněna alespoň kompletní větou. Vždyť on to nedělá pro sebe ![]()
T4TC
TNLN
takovéhle logy opravdu moc nepotěší, ale je to každého věc. tomu, kdo sbírá bodíky to stačí a ten kdo přijel za zážitky se většinou rozepíše
Jakožto autor několika keší logy čtu. Beru je jako motivaci k založení nových keší i jako zdroj informací o keši. (PS: Takto jsem se nedávno dozvěděl že na Geologické 3 zrajou hrušky
Proto mě vždycky těší log s alespoň pár větami. Logy typu TLNL neuznávám. Nejdříve kontaktuji pisatele a pobízím ho k nápravě, později bez milosti mažu.
Add: Protože mě Jarry nařknul z podlého mazání logů dodávám, že jsem ještě nemusel smazat ani jeden log a po kontaktování geocachera vždy bez okolků dopsal pár vět.
Nemyslím si, že krátké logy jsou důvodem ke smazání, zrovna tak si nemyslím, že krátké logy jsou slušné.
Nicméně jak už bylo napsáno, také to může souviset s kvalitou keše-jejím umístěním, zaměřením, maskováním, obtížností zdolání, krásou místa a zážitkama po cestě. A třeba na keších 1/1 se obtížně píše log i o třech větách.
Stručné logy, často bývají devizou velkých geosběrů. Když někdo dá za den 10 pixlí a víc, sotva si pak může pamatovat co na které bylo a co napsat do logu, leda by si psal poctivě celou cestu poznámky.
Nicméně na každé i jednoduché cachi je přeci něco zajímavého, proto ji tam přeci autor umístil, takže 1-2 věty by nměli být problém, jinak je to spíš signál o tom, že asi cache není moc zajímavá. Stručné logy většinou mívám u cachí, které se mi nelíbili. Ty sice nekritizuji, ale taky se u nich nerozepisuji.
Myslím, si že smazat někomu log, jen proto, že byl moc stručný, není zrovna dobrým řešením. Nebo je to snad v pravidlech geocachingu, že logy by neměli být stručné? Kde je potom definována hranice stručnosti?
Jako autora několika kešek mě vždycky hrozně štve, když jsou logy příliš stručné a není co číst :@…
Teď jsem si zrovna otevřel poštu po víkendu a vypadlo na mě tohle - to je fakt moc! Asi tyhle logy začnu odmazávat…
take jako autor nemam rad strucne logy, ale treba u nasi small rychlovky to chapu a rozhodne mazat strucne logy nebudu
horsi by to bylo u hyperdlouhe multiny
tam bych podekovani typu ‘dik’ asi neuvital a prosil autora, aby napsal alespon vetu ![]()
jinak tvuj pribeh dnesni posty mi propomnel moji dnesni postu:
[small]Nalezeno 14:55. Zalogováno pomocí mobilní aplikace Handy Geocaching[/small]
…fuj rikal jsem si nejprve. A zehral na jinak dobrou, ale dost nestastne prednstavenou oblibenou aplikaci, ktera zaspamovava ceske logy… nicmene, pozdeji kdyz se cacher dostal ke compu log doeditoval a radost udelal
takze nekdy je dobre pockat
- ale chapu, ze u nekterych typu cacheru to nelze ocekavat
- takze vydrz na dalsi log
treba bude delsi
a nebude default z handy
Smazat log protože je krátký??? To snad nemyslíte vážně. Zvláště ti, co se ucházeli o funkci reviewera. Ne že by se mi logy typu "nalezeno" zamlouvaly, ale žádné pravidlo GC je nezakazuje.
Asi jsem to špatně zformuloval - Archer´s smile má určitou logovací podmínku a tento log mě vůbec neinformuje, v jakém stavu to je.
Počkám tak týden a pak si v případě její absence fotku u autora logu vyžádám.
Nejvtipnější je, že ten můj odkaz je na DNF :D. Asi někde udělali soudruzi od Destilů chybu… ![]()
EDIT:
To je čistě na autorovi, většinou je to na řešení v rámci e-mailů. Jinak třeba PC-Romeo jestli si správně pamatuju odmazávání krátkých logů běžně praktikuje a také před ním varuje v listingu svých keší.
To že je to mysterka jsem přehlídl, pak log nesplňuje zadání, ale nikoliv délkou, nýbrž chybí fotka. Ale na mém názoru, že mazat krátké logy (pokud dlouhý log není podmínkou mysterky) je ujeté, to nic nemění.
Velmi stručný log …
http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=b48f70b2-1464-4222-8baa-15efe41e93b3
Možná by vyhrál 1. místo :).
Už jsem měl na Archer´s smile i log "2." ![]()
Pak jsem ho smazal, protože autor nereagoval na výzvu přiložit fotku. Myslím, že doteď ještě znovu nelogoval (čistku jsem dělal tuším někdy v březnu 07). ![]()
Jsi zlý Hitler a jednáš proti pravidlům geocachingu, pokud teda všechny tvoje kešky nejsou mysterky s psanou podmínkou dlouhého logu.
Tak by mě zajímalo, esi de udělat jen prázdný log, totiž že se do rámečku udělá jen mezera?
Nemáš pravdu. Geokombajnisté si pro svoje tripy většinou záměrně vybírají jednoduché a nikterak zvláštní keše, které jsou ale rychle nalezitelné. S množstvím nálezů za den to nemá co dělat. Když jedu kombajnovat do cizího města, tak se většina kešek týká budov (kostely, obchodní centra, rodné paneláky zakladatelů apod.) a jen řekněmě deset procent je fakt zajímavých. To že někteří kombajnéři píšou logy typu ctrl-c ctrl-v není dáno kombajnérstvím samotným, ale leností daných kešerů, kteří podobné logy píšou prakticky vždy a rozhodně bych je za to neodsuzoval (geocaching není o logování). Znám to z vlastní zkušenosti, kdy i na blbých keškách člověk zažije zajímavé věci s ostatníma ve skupině a zatímco oni napíšou krátký log, který pouze vyjadřuje, že dané keška není zajímavá, tak já napíšu i to kolem a divím se, že oni neměli podobné nutkání se o průběhu odlovu svěřit. Prostě jsou jiní (ale nikoliv horší).
Smiř se s tím, že na to nemáš právo a dalo by se to posuzovat jako porušení pravidla 4(j) z Terms of use
EDIT: Tak sorry, pokud je to mysterka s logovací podmínkou schválená reviewerem tak to jo.