Suvenýry pro české kraje - co na nich?

Jelikož hlasování na foru GS vypadá velice slibně (i když asi hranice 2000 hlasů nedosáhneme) a už tady bují optimismus, že budeme mít suvenýry pro jednotlivé kraje ČR obdobně jako má Německo již vydávané suvenýry pro spolkové země je na čase otevřít nové vlákno…

Je řada otevřených otázek:

• budeme mít skutečně suvenýry pro kraje nebo jen Telč?
  • kolik bude pohlednic? 14 nebo 3?
  • budeme moci navrhovat co na suvenýru bude? Sutechu?

Vycházejme z předpokladu, že bude 14 suvenýrů pro jednotlivé kraje. Suvenýr by měl stejně jako pohlednice z cest jednoznačně vystihovat to, co je pro daný kraj typické.

Nějaký seznam návrhů již Sutech na GS poslal. Mohl by jej sem dát pro první náměty…

Stredocesky by mohl mit treba Kutnou horu a nejak bych tam dal i tu iluminaci, kdyz uz jsem ji konecne koupili…
http://www.kr-stredocesky.cz/NR/rdonlyres/3199F1C7-9F58-4227-B0B0-BA0A38834D62/0/img574rs0b2cf082449c488592a880ccfa6cdec4.jpg

…pro Jižní Moravu určitě něco z jihu - třeba vinohrady nebo vinné sklepy :slight_smile:

To bereš moc vážně, celý ty suvenýry - já jsem jednoznačně pro Hrabalovu Hájenku v Kersku!!! :D:D Nejlíp se šípkovou! :wink:

Středočeský kraj bude oříšek, je nejrozsáhlejší a pamětihodností je tam hromada - Kutná Hora, Karlštejn, Brdy, Polabí, Kladno, Stará Boleslav, Blaník, Český ráj, Říp…

Praha - Karlův most a panorama Hradčan, Národní divadlo, Vyšehrad, Orloj, "Praha stověžatá"

no jo, ale jak pak budes takovymu deutsche freunde vysvetlovat, proc je tam mirne zchatrala drevena stavba o ktere nikdy nikdo na zapad od Ase (az asi na par uteklych ceskych bratri) neslysel…:slight_smile:

…se zelím…:smiley:

Jojo a pro ústecký kraj velkorypadlo, siluetu Prunéřovských elektráren nebo nějaké chemičky :smiley:

Jižní Čechy - tam jsou rybníky v rovině i Šumava a Kleť, Budějovice, Hluboká, Krumlov i Tábor (a další), bude se muset vybrat.

Konecne je to venku. Ja taky se sipkovou. Panove a co kdybychom tam zajeli a zase se poprali, ktera je lepsi? A na konec curymuryfuk?
PGG+GGM=Kaceri Kersku :smiley:

Tak to už jsou tři hlasy, to je už nějaká síla, kdo dá víc…:D:D:D

ja prosim radsi SE ZELIM!

Celej ten humbuk okolo suvenyru mi prijde absolutne zbytecnej! K cemu nejaky suvenyry!? … :frowning:

[quote]
sobikovi napsal/a:
Středočeský kraj bude oříšek, je nejrozsáhlejší a pamětihodností je tam hromada - Kutná Hora, Karlštejn, Brdy, Polabí, Kladno, Stará Boleslav, Blaník, Český ráj, Říp…

[quote]

Nechci být hnidopich, ale Říp je Ústecký kraj.
Když už jsme u toho, tak pro Ústecko bych se obešla bez industriálu-Chceme sem pozvat lidi, ne? Tak proč jim servírovat zničenou přírodu. Taky bych tam nedávala pískovce-mám takový dojem, že je má Sasko, no a mít dva podobný, no nevím…
Napadá mě třeba Střekov u ústí, Říp nebo štok žateckého chmele.

hele a co vyjít ze znaků krajů jako to mají právě Němci? Jinak ona Telč jako národní suvenýr je podle mne ujetá a málo kdo z ČR se s ní ztotožní… na národní bych jednoznačně dal dvojocasého lva na červeném štítě a do pozadí obě orlice…

@milda] egobooster :slight_smile:

Souhlas. Popijeme, popereme se, předám čestné uznání za BF Nymburk a celé to pracovně nazveme: Setkání za účelem propagace ryze středočeského suvenýru - Hrabalova Hájenka v Kersku (varianta šípek/zelí).
Myslím si, že spojená lobbistická síla všech členů a přátel PGG+GGM bude dostatečným důkazem o správnosti zvoleného suvenýru.
Kačeři Kersku! Čurymuryfuk!

[quote]
Evca.N napsal/a:

[quote]
sobikovi napsal/a:

Pokud přírodnina, tak proč ne Pravčická brána? Nemyslímsi, že by jste tam měli něco výraznějšího…

Nakonec to stejně rozhodnou Američané a budeme tam mít moře.

Taky bych byl pro Pravčickou. (nebo to velkorypadlo :smiley: )

Toho se bojím od začátku… jak padl návrh Telč… sice je v Unesco, ale nemyslím si, že by to bylo místo, které by mělo zastupovat celou ČR…