Ahoj vsem,
jak nazev napovida - sypu si popel na hlavu a jsem pripraven snest kritiku. Dlouho jsem pripravoval serii Zanikle obce - a dneska byla publikovana. Vsechno jsem 1000x prekontroloval, ale v tom mnozstvi mi uniklo spatne zadani souradnic 2. cache v serii. Upozornil me na to Otto.cz - ze v terenu nemuze nic najit. Ihned jsem to opravil a zaslal jsem jim nazpet opravene souradnice, ale citim se jako ten nejvetsi kacero-blb na svete. Proste v tom mnozstvi zadavanych listingu, souradnic a obrazku jsem zamenil testovaci souradnice za ty prave. Chudaci tam behaji v terenu a nemuzou najit. Sakra sakra, fakt sem BLB. Omlouvam se timto vsem potencialne postizenym. Sice jsem delal beta-test, ale ne ze souradnic z rozpracovaneho listingu, ale primo z GPS = chyba se neprojevila. Plyne z toho pro mne pouceni pro priste - ale je mi smutno, az se chce brecet - takove prace, tolik vynalozene energie a takhle to pokazim.
sorry
Packy
Hele nic si z toho nedělej - to je právě ten pravej adrenalin pro FTFkaře - rádi a ochotně berou na sebe břímě betatestingu:D
A taky někdy ten blbej vzorec tříbí smysl pro brute force, takže samá pozitiva ![]()
Kdybys vědel, kolik už jsme díky blbýmu vzorci objevili krásných míst!
- a na některá z nich šla dát i bezkolizní keška (sic!)
Možná je zbytečné sypat si popel na hlavu tady, asi by stačilo info do listingu… B)
Možná pro začátek je míň lépe, ale i tak držím palce, ta série vypadá hodně zajímavě a vše má své porodní bolesti. Ber to tak, že FTF lovci jsou něco jako beta testeři
Však oni na to pak dlouho vzpomínají ![]()
Jen se z toho pouč, FTFkaři ti to odpustí a dalších kačerů se to nedotkne. Takové chyby se stávají a rozhodně nesnižují úroveň dosaženého. Navíc FTFkaři budou mít o čem vyprávět na eventech. =)
Packy: Honzo je sice pěkné že si sypeš popel na hlavu ale to se prostě stává. Sám jsem se dopustil něčeho podobného, kde shodou okolností, na problém přišel také OTTO.cz
to se prostě stane. Já jsem se svou chybou také poučil a tak doufám že moje další keš, která se vyloupne již brzy,dopadne na jedničku. Předem předepíšu Otto.cz do logbooku jako prvního protože je mi jasné kdo bude mít FTF ![]()
Vím, že méně je více - ta série taky měla mít původně 12 cache + finále
Ty co mi chybí snad dodělám někdy v budoucnu (zajímavých míst je tu spoustu). Do listingu jsem to už dávno napsal - dokonce jsem musel souřadnice měnit ""ne-příliš-košer" metodou postupného přískoku (s jedním mezikrokem - jinak to hlásilo moc velký posun), ale je o to vše OK. Otto.cz jsem poslal opravene souradnice - a pokud jeste dneska leti na to uplne finale (ktere budou hledat asi za tmy), tak si treba zavolaji o radu (cislo na me je u finalky).
Edit: Ted mi volal MitaH (takze cislo dohledatelne) a upresnil jsem mu souradnice a vyrazeji ![]()
To se stava. Hlavni je, ze jsi to dal okamzite do poradku a to se ceni.
Me se zas u me prvni cache stalo, ze Jeste nez stihli FTFkari dorazit, tak ji nekdo vymudlil a opodal pohodil. Ze tam lezi v trave si ovsem nevsimli a tak nenasli. Nez jsem tam stihl dorazit abych zjistil co se deje,nasel ji jiny kacer lezet v trave. Tak podle souradnic odhadl misto kde byla a schoval ji. Samozrejme to bylo o kousicek vedle nez byla puvodne a tak mi dalo trosku zabrat, nez sem ji nasel
Dalo by se rici, ze jsem mel regulerni STF na sve kesi:)
packy: tak za tuhle změnu s meziskokem jsem dostal od rewievera přísné napomenutí…nechtěl jsem ho otravovat tak jsem změnu rozdělil do asi 4 přeskoků ![]()
No u tebe jsem se taky inspiroval - ale musel jsem jednat, protoze lidi uz byli v terenu, nebo vyrazeli. Do logu jsem to napsal - tak to snad reviewer pochopi.
nejsi sam, komu se povedlo zmotat souradnice:)
me se na my prvni(a zatim jediny) povedlo do vzorce pro finalovy souradnice dat misto B A, ale horlivy FTFkari me upozornili vcas, i kdyz az po nalezu:) proste se to stane kazdymu, at ma zalozenejch 20 nebo zadnou…nahoda je blbec a nic s ni nenadelas:)
jinak preju hodne stesti s ostatnima kouskama ze serie:)
Chyba- to sis měl nechat od reviewera schválit. Co kdyby tam byla finálka nějaké mysterky nebo daleké multiny v kolizi? Přesně kvůli tomu je omezení změny souřadnic
Já myslím, že zle nebude. Série vypadá velice pěkně. Už série zaniklých vesnic v JC u Landštejna se mi velice líbila, takže se brzy vydám i na tu tvou. Je to sice dál (za to horší cesta), ale snad to někdy vyjde. Chyba je pochopitelná, děláme je každý a u tohoto počinu i omluvitelná. Navíc včasný zásah a náprava ownera šlechtí.
Hlavně, když jsou keše uloženy ještě dříve, než dorazí FTFkaři, i to se bohužel občas nestane. ;c)
Ahoj, packy.
Tos neměl, s tím popelem.
Co teď máme dělat my, když si za betatestery bereme vždycky celý event :D.
Na sérii se těšíme.
Jenze ja mel strach o ty lidi v terenu. Finale jine multi tam urcite neni a mystery take ne (vychazim z odlovenych cache v blizkem a vzdalenejsim okoli). Napsal jsem to do logu, tak snad to reviewer pochopi a pripadnou kritiku prijmu - a pripade kolize predelam. Posun ale nebyl zas az tak veliky … proste jsem bobros.
dr.vota napsal/a:
Chyba- to sis měl nechat od reviewera schválit. Co kdyby tam byla finálka nějaké mysterky nebo daleké multiny v kolizi? Přesně kvůli tomu je omezení změny souřadnic
E-e, gc.com ma nejakou automatickou ochranu a tak treba ja, kdyz jsem hejbal svoji tradickou, ktera byla kousek od vychozich souradnic mysterky - a jak jsem se pozdeji dozvedel - v blizkosti vychozich souradnic nepublikovane multiny, tak me to system nenechal posunout bez asistence laskaveho reviewera. ![]()
Jinak co se tyce sypani popela - ber to tak, ze se to stane. Na svoji prvni kesi jsem FTFkare (hned tri ruzne vypravy) poslal o kilak vedle (taky zamena spatnyho a opravenyho vzorce), ale v roce 2006 se to jeste tak neresilo. B)
hplus napsal/a:
Jinak co se tyce sypani popela - ber to tak, ze se to stane. Na svoji prvni kesi jsem FTFkare (hned tri ruzne vypravy) poslal o kilak vedle (taky zamena spatnyho a opravenyho vzorce), ale v roce 2006 se to jeste tak neresilo. B)
B)B)![]()
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=2249&sort=&rowstart=0
Kdi nic nedělá, nic nepokazí. Hlavně žes to hned napravil. Komu z nás se něco podobného nestalo, ať hodí šutrem. Hlavu vzhůru.
No jo, no, chyba. Jen ten, kdo nic nedělá, nic nezkazí. Tady u Prahy (Ctěnice) včera publikovali kešku, která tam nebyla. FTF komando tam rylo a nic!
wmh napsal/a:
No dobre, tak u nas na venkove se to tak neresilo.
Vlakno dobry, jak si tam ten Anonymous povida sam se sebou - a ma 30 tisic prispevku. Slusnej grafoman. :D:D
Díky za podporu
Snad už vše bude klapat … na ostatni cache serie co se odlovil jsou pozitivni ohlasy (zatim nepadly vsechny - nektere jsou dal od cest).