Táborský workshop

Mám takový dotaz. Hooooodně předběžne přemýslím o Táborském workshopu(sraz geocacherů v Táboře a zatraktivnění Tábora pro geovýlety(např. rodiné)) A chtěl jsem se vás zeptat jak vy na to pohlížíte podívejte se na přílohu!!!
Pozn.: Pořád je to jen v tom nejprvnějším zrodu nápadu projde to ještě hodně změnami.

Příloha: Velký Táborský Workshop

Tento Táborský workshop je za účelem zviditelnit Tábor na mapě geocachingu a přitáhnout sem co nejvíce geocacherů na geovýlety na místa která si zaslouží být viděna. V okolí Tábora je nespočet krásných míst kam umístíme naše cache.

“Pravidla“ – Minimální počet účastníků je 30. Jinak se tato akce nekoná. Každý geocacher sebou musí mít GPS (alespoň jednu do skupiny). Tato akce je přístupná všem věkovým kategoriím.

Program – Všichni se rozdělí do několika skupin kde budou vytvářet jednu cache.(kreslit na ní, vyrábět logbook atd.) Pak se vybere jaká cache je nejkrásnější a skupina která tuto cache vyrobila dostane ceny. Po vyhlášení nejkrásnější cache si každá skupina vybere místo kam svoji cache umístí a vyrazí směrem k místu po uložení cache se vrátíte na výchozí stanoviště a tam nadiktujete souřadnice a název své cache. Po návratu všech teamů se všichni rozejdou do historického jádra města do restaurací, kaváren a cukráren. Popř. můžete odlovit zbylé cache po Táboře. A tím by náš Táborský Workshop končil.

Další – Při výrobě cache si můžete sdělit své zkušenosti a zážitky z geocachingu vyměnit GC a TB nebo jen tak popovídat o životě. J

ja nevim, ale mne se zda, ze kdyz se vcelku rychle, bez hlavy a paty vyrobi vetsi mnozstvi kesi, asi to tabor zas tak moc nezatraktivni. geoworkshop bych si predstavil treba v hrncirske nebo kniharske dilne apod.

tot jen muj skromny pohled na vec ;). pokud to usporadate, tak at vam to vyjde co nejlip :slight_smile:

Jo já to beru! Ale stejně je to fakt úplně první nápad! Ještě se to bude hoodně vyvíjet.

Nevím, nedovedu si představit, jak by cache umisťoval někdo, kdo je v táboře na výletě…

No to by se ty místa určili předem a oni by si pak jen vybrali místo u toho daného objektu či nějaké jiné zajímavé věci!

…jestli ti je tolik, kolik píšeš, už jseš druhej, takhle mladej, co tady konzultuje něco, kvůli nějakýmu eventu.No a nějak to zatim vyprchalo.Tim tě samozdřejmě nechci odrazovat od tvých plánů a věřím, že se to tobě nakonec povede zrealizovat, ale počítej s tím, že na takovej event musíš mít nějaký ty zkušenosti. Já sám sem dost mladej a odloveno nemám taky tolik, abych ti mohl nějak extra radit, ale už si byl na nějakym eventu??
Samotný nápad se mi líbí, až na to, že s tím konečným umístěním keší by účastníci mohli mít nějaký problém. Určitě tam přijede dost lidí, kteří Tábor neznají a nebudou vědět kam to dát. V Táboře je opravdu hodně zajímavých míst, takže po zralých úvahách dalo umístit několik keší.

Jestli to bude v nějakym dobrým termínu, určitě přijedu:p

Hodně štěstí!!!

Jedna rejpalska pripominka - kdyz ostatni uvidi tu super maskovanou cache uz pri vyrobe, tak prijdou o prekvapeni pri nalezu, nestane se jim, ze by desetkrat zakopli o parez, prostourali ho shora a zdola a po ctvrt hodine si vsimli dvirek na panty na boku :slight_smile:
Asi bych volil konzervativnejsi pristup, postupne umistovat pekne cache, ono se casem rozkeca, ze se kvuli nim vyplati udelat si vylet do Tabora.

Souhlas s Haggeusem. Ono připravit kvalitní cache to není vzít do kapsy tři různé krabičky a jít na výlet a někde je umístit. To chce jednak nápad. Pak přípravu a obhlídku na místě samém a pak na místě uložení /což může být někdy totéž. Pak ještě doupravit doplňkové informace pro hledače. To vše hodit na web. Obrázky, fotky, … Keš musí být atraktivní po všech stránkách, finální umístění je až to poslední. Hledači by se měli už z listingu dozvědět něco zajímavého a poučného. Místo by mělo být atraktivní a ne jen takové, kam se schránku povedlo dobře schovat. To místo by mělo být i vhodné k následným odlovům, to jest takové, aby ani velká koncentrace lovců místním obyvatelům nezačala být podezřelá a neomezovala je, čímž by oni pak naštvaní mohli geocachingu začít škodit (vykrádání či ztráty keše, volání policie, vyhánění hledačů, a jiné zlomyslnosti). A takové aspekty prostě turista není v tom omezeném čase schopen postihnout. Další věc je otázka následné údržby keší. Založit keš je věc hezká, ale kdo bude jezdit vyměňovat logbook, kdo bude sbírat odpdky okolo keše, kdo jí bude často kontrolovat a zametat geostopy (třeba jen občas přerovnat kameny nad keší, namést nějaké to listí okolo vyšlapaného logovacího místa, vyházet geoodpad zeschránek (prošlé jízdenky, ulity od šneků, atd.), kdo bude do piksel doplňovat dárečky pro výměnu, atd. Ono to opravdu není jen radost ale i starost. No a to už nemluvím o tom, že už v terénu nebo v přípravě mohou být jiné keše, částečně či plně vypublikované, některé i z neviditelnými souřadnicemi finálek (mystery nebo multikeše), které umístění těch dalších (často) limitují. Takže nevím. Event ano, ukázat si různé druhy skrýší a technických fines při tvorbě škatulek to jo. Pokecat o GPSkách a různých formách navigace, jistě. Výměna TB a GC, samozřejmě. Dobré jídlo a pití - podmínka. Ale masové zakládání keší to jsem na pochybách. Něco jiného je příprava geoklání jako bylo loni tuším v červenci u Jindřichova hradce. To je něco úplně jiného. Ještě tak kdyby tam byl nějaký statný instruktor, který o GC už hooodně ví (to nebyla samochvála, to bych si nedovolil, nemyslel jsem sebe, ale některou z dalších českých geolegend). Takže toť můj názor. Ale jinak samozřejmě aktivitu vítám a budu jedině rád, pokud se (jakkoliv pozitivně) zviditelní tak zajímavá lokalita jako je Táborsko.

A co takhle Táborský GPS Adventures Maze Exhibit. :smiley:

The GPS Adventures Maze is a traveling educational exhibit designed to teach people of all ages about navigation, GPS technology and geocaching.
Byl by první v ČR

Tohle považuji spíše za týmovou přípravu akce. Doporučil bych se nejdříme seznámit alespoň s místní komunitou (a taky se na nějaký event podívat). Například mě již dříve kontaktoval Sniffteam s žádostí o spolupráci a konzultaci při záměru pořádat na táborsku v budoucnu tématický event.
Možná by bylo dobré netříštit síly a nápady.

To by bylo něco pro Tebe jako certifikovaného cachera (kačerku). :slight_smile:

Do Tábora nejedu. :D:D:D A certifikovaných kačerů je přece víc…třeba ty B)