Tak máme 19. PQ :-D

To nám to teda pěkně roste…

To by mě zajímalo, jestli fakt ještě někdo takhle stahuje. Když jsem kdysi hodně dávno stahoval pro Darka 11 PQ s ČR, tak už mi to trojdenní čekání přišlo obtěžující. Dnes už jsou to čtyři dny a brzo to bude pět.

Těším se na dobu, až stáhnutí kompletní ČR přesáhne jeden týden a lidi nebudou moct každý týden stahovat zbytečná data, třeba to šílenství přestane.

jj presne tak, me to prijde naprosto zbytecny, kdyz nekam jedu tak si stahnu aktualni PQ…no nekdo ma asi rad, ze ma vsechny kesky v CR :slight_smile:

Trochu nerozumím konci tvému příspěvku. Můžeš mi vysvětlit, proč se těšíš na tu dobu? Čistě jen ze škodolibosti? :o

A o jakém šílenství na konci vlastně mluvíš???

Dělám to stejně a pokud možno těsně před odjezdem, alespoň mám čerstvá data. Chápu že někdo třeba cestuje pracovně po republice a chce mít vše u sebe, ale takových asi moc nebude.

Na stahování všech keší v ČR (nebo i někde jinde) nevidím nic špatného. Osobně to dělám z několika důvodů:

• exportuji si všechny aktivní keše do autonavigace, jelikož jezdím hodně na výlety, služební cesty atd. atd. a tak mám stále u sebe "aktuální" info
  • snažím se udržovat bookmark tématických keší a takto si v klidu doma mohu procházet nové kešky a hrabat se v těch starých
  • exportuji statistiky z GSAKu a tam je potřebuji všechny mít pro komplexní čísla

Netuším, co tě Mitaku vede k té zbytečné narážce na konci tvého příspěvku..

a co má dělat kačer , který je basic member a ještě nemá propojení mezi gps a pc ? :D:D:D

Pánové - nastavování, optimalizování a zpracovávání všech těch GPX každý týden (i přes všechny automatizace, které si můžete pořídit) je časově určitě náročnější, než když se dozvím, že odpoledne jedu na služebku někam do háje a okamžitě si stáhnu příslušné maximálně aktuální PQ.

Proto to považuju za šílenství a sebemrskačství. No a na tu dobu se těším z čisté dobromyslnosti, protože jsem přesvědčený, že se vám všem uleví a budete svobodnější, než když otrocky ze závislosti stahujete furt nějaké PQ, které z 99% nevyužíváte :wink:

No ale jinak si klidně stahujte, chápu, že za to platíte B)

Asi určitě má rád - stahuju denně aktuální okolí home a denně 3 PQ celé republiky. Pěkně se mi to skládá do GeoGetu. Na služebky nejezdím, takže se to může zdát jako zbytečnost, ale mám své důvody:

1/ Mohu se ve vlaku cestou do práce offline přehrabovat v keškách, číst si aktuální poslední logy a přemýšlet, kam by se dalo vyrazit (kde by to bylo zajímavé), takže takové offline plánování.

2/ Když je čas, můžu do zásoby luštit šifry v mysterkách a řešení si zapisovat do poznámky ke kešce. Takže jedu vlakem, vybírám si mysterku kdekoliv v republice, napadá mě řešení, tak to hned zkusím a když to klapne, tak si do GeoGetu řešení nebo alespoň poznámku k nápadu jak na to, hned taky zapíšu. Nedovedu si představit, že bych se rozhodl vyrazit na lov "někam" a týden před odjezdem 8 hodin denně strávil nad tamníma mysterkama aby se jich pár dalo odlovit. Aktuálně jich mám 10x víc vyřešenejch, než odlovenejch, takže až někam vyrazíme mimo home, jako když najdeš.

No a k tomu jak jistě uznáš aktuální data potřebuju - nemusí být aktuální denně (to stačí pro okolí home), ale nemít jednou týdně refreshovanou republiku - to by mi dost chybělo.

Mno jo - jízda vlakem - to už se dnes jen tak nevidí, pojďme se bavit radši o tom :smiley: Zatím moc zkušeností z vlaku nemám, ale třeba to brouzdání offline listingy může být OK :wink:

Není to zase takový "opruz" jak to tu presentuješ. Momentálně 1x za měsíc přibude nový PQ. U posledního se nastaví koncové datum kdy to ještě nepřeleze 500 a nový se z něj zkopíruje, nastaví se datum od-do a kdy se má posílat. To je práce na 3 minuty. Zbytek obstará GeoGet se svými scriptovacími možnostmi - prostě ho spustím a když chci, tak klepnu na ikonku, on si stáhne PQ, nastaví některé předvolené filtry a vytvoří mi sadu GPX. Ty pak stačí kdykoliv je potřeba přetáhnout do GPS, nebo otevřít v Mapsource apod.

Neříkal bych tomu otrocké stahování PQ, ale pohodové efektivní užívání existujících služeb. Spíše mi to čas šetří. Kdybych náhodou jel na služebku, tak určitě s notebookem a tím pádem bych se před ní nejspíš ani nemusel o nějaké stahování starat ;o). Prostě bych se na místě až by byl čas, offline podíval co tam v okolí je, vygeneroval z toho GPX pro PDA a šel na lov ;o)

Tady je řeč o PQ, takže jak píše níže, je to otázka 3min čas od času nastavit novou PQ a to je vše… sebemrskačství to je u všech těch "alternativních" řešení.

Nejhorší na tom je asi to, že se dříve nastavené PQ neustále zpožďují s doručením. Takže když zaškrtnu u dávno vytvořeného PQ doručení dnes (teď), tak můžu čekat i hodiny, než přijde na mail. Nově vytvořené PQ přijde samozřejmě hned.

Ono je take dulezite to, ze kdyz si clovek planuje vylet, tak nejlepe nad mapou. A nad tou mapou potrebuji videt nejen vychozi souradnice jednotlivych kesi, ale hlavne take jejich jednotlive waypointy, vcetne tech waypointu, ktere jsem si ke kesim sam pridal! (Treba vylustene finalky, ci stage multikesi, ktere se autor neobtezoval pridat jako waypoint, atd.)

A jako bonus, si pa pekne do GPS naladuji vsechno, vcetne tech mych vlastnich bodu…

A tohle se bez vlastni databaze kesi dela fakt spatne. Ale to ty, Mitaku, moc dobre vis, protoze v minulosti ti to uz nekolik lidi vysvetlovalo. Nicmene to ti nezabranilo v tom tady to tema porad dokolecka otevirat, ze? :wink:

Smir se s tim, ze ne vsechny bavi tvuj zpusob prace s PQ, ze jsou lide, kteri chteji mit vetsi komfort…

Coz ale vubec nicemu nevadi.
Periodicky zasilana PQ jsou stejne aktualni typicky s tydenni periodou, takze na nejake hodine nesejde.

A napriklad ja si za jeden den nevyplytvam vsech 5 PQ, takze kdyz se mi zlibi, udelam si ihned PQ jake zrovna potrebuji. Tedy vubec o nic neprichazim, naopak, vyuziji PQ, ktere bych jinak proplytval.

A mimochodem, az se temi PQ zaplni ten tyden, tak nenastane zadny konec sveta, ani zadna revoluce. Reseni je preci nasnade, jen jsem jej doposud nerealizoval, protoze jeste chvili nebude potreba. :smiley:

Teď moc nechápu o čem mluvíš - pokud mluvíš skutečně o tom, že si stáhneš celou ČR a procházíš všechny keše na mapě a přidáváš si k nim vlastní parkoviště, tak nestačím zírat. Tolik času asi nemám ani já.

Pokud si přiděláváš parkoviště jen k některým vybraným keškám, tak stejně asi před výjezdem - většina lidí tady totiž tvrdí, že neví, do kterého kouta ČR je služebka zavede. V tom případě ti je opět docela na nic stahovat celou ČR, když ti stačí PQ along route nebo okolí cílového místa, kterému si parkoviště doděláš ručně před startem služebky.

No a na finálky mysterek tady máme samozřejmě databázi v geniálním GSAKu, s tím souhlasím.

Týden staré PQ ti bude např. v Praze ale i jiných větších městech dost na prd. Keš bude dávno disablovaná/archivovaná/přesunutá…

Až se zaplní celý týden díky PQ ČR, tak se bude akorát prohlubovat neaktuálnost stažených dat a nasranost při případném DNF.

Tradicne oponujes necemu, co nikdo nikde nerekl.
Nehlede na to, ze databaze na webu z principu nikdy neni aktualni, takze nevim, co resis. (Nebo si snad myslis, ze keska se disabluje v teze minute, kdy ji nekdo slohnul?)

No vždyť jsem psal, že nechápu o čem mluvíš, takže jsem jen tipoval. Stejně tak netuším, na co se váže tvoje věta "Ale to ty, Mitaku, moc dobre vis, protoze v minulosti ti to uz nekolik lidi vysvetlovalo."

To, že databáze na webu není aktuální je samozřejmé, ale pořád mám větší pravděpodobnost, že se o disable dozvím z aktuálního PQ než z týden starého. Tohle neokecáš.

Principem celé mé oponentury je tvrzení, že je zbytečné stahovat velké balíky potenciálně neaktuálních dat, když je mnohem efektivnější stahovat malé aktuální PQ.

No ja si myslim ze nejlepsi je mit v GSAKu/GG libovolne starou databazi vsech cachi, a jen tesne pred odjezdem si pres PQ/Skrysotlac/Geojarry stahnout aktualizaci tech cachi, ktere planuji odlovit, abych aktualizoval jejich polohu a disable/enable stav.