Tak tenhle log me pobavil...(Vaclavak)

Log Date: 7/9/2006

Zajimavy odlov. Prisel jsem na 2. pokus tentokrat vybaven napovedou, nebot cache je opravdu napadite ukryta a poprve jsem ji za nic na svete nemohl nalezt.

Kdyz jsem prichazel k mistu, zarazili mne dva policiste podrobne a take s pomoci malych svitilen prohledavajici tento prostor. Chvili jsem pomalu chodil okolo az jsem nakonec vytahl poznavaci znameni geocachera - GPS-ku a ejhle, policiste ke mne prisli a vyklubali se z nich take geocacheri. Inu je prijemne vedet, ze geocache jsou v bezpeci pod dohledem poradkovych sil. :slight_smile: Panove policiste nemeli s hledanim ukrytu uspech a protoze nejevili zajem o vyuziti napovdy kterou jsem s sebou mel, a protoze do blizkosti cache prisli dalsi lide, rekli ze se vrati o neco pozdeji a zkusi to znovu a s tim jsme se rozloucili.

Ti nove prichozi ovsem take nebyli ledajaci, ale dalsi geocacheri - tentokrat ze zahranici, kteri mne chvili pozorovali jak se poohlizim po cache (uz s pomoci napovedy) az nakonec prisli ke mne a spolecnymi silami jsme odlov cache uspesne zvladli.

hehe to je huste, na forach som cital, ze v USA su bezne medzi geocachermi policajti, vojaci etc., toz uz to zacina aj u nas. BTW ak boli v uniformach, tak sa flakaju cez pracovnu dobu :)))

To jsem rad, ze za tech 50 tisic, co zaplatim na danich, si mohou policajti v klidu hledat kesky. Taky by mne totiz mohli treba sikanovat na silnici, nebo mlatit tonfou a kopat do bricha. God bless police.

OFF OFF TOPIC: Ale to si neodpustim!
Tyyy joo!!! To jsem netusil, ze pri studiich se da tolik vydelat? 200tis. na dan 50tis. :open_mouth: Ledaze by to bylo za rok, tj. 30tis. mesicne a to na studenta taky neni malo :wink:
Tim nechci rici, ze by se policajti ve sluzbe meli flakat. BTW priznejme si, kdo pri sluzebnich cestach obcas nekesuje, ze? :wink:

Companeros strýčků Fidela a Che by Tě samozřejmě nic na daních nestály… a tyčí přez držku či 12 g olova do kebule by jsi mohl dostat zdarma!!! :slight_smile: :slight_smile:

M.

Přesně tak; je mi milejší, když mě někdo omezuje či obtěžuje ze své vůle zdarma, než když mu za totéž musím platit.

To nic není. Znám jednoho, co si při studiu práv vydělal na luxusní byt a při tom si ještě přivydělával jako ministr vnitra.

Jasne ze je to za rok, tos myslel za mesic? :smiley:

Uplne na okraj, ne ze bych potreboval zastavat se policajtu (uff!), ale rad na vsechno hledam i druhy (treti…) pohled. Jestli to byli pochuzkari, jejich hlavni job je stejne poflakovat se po ulicich a koukat, jestli se nekde neco deje nebo nedeje. Tihle se teda poflakovali u muzea, par minut zrovna koukali jinam, ale byli tam. Kdyby u kone zacli vrazdit turistu, asi si toho vsimnou, i kdyz zrovna hledaji filmovku :] Rozhodne za my a vase prachy lepsi, nez ti typci co si koupi hamburgr a kafe do kelimku a odjedou se (navic ne pesky) zasit nekam za mesto, kde pak treba hodinu sedi v kare a koukaji leda do blba. Takovych ‘hlidek’ jsem videl dost a dost, na nekterych mistech je vidam pravidelne :]

K policistum bych snad dodal, ze nebyli mistni, ale z Usti n.L. Autem tam nebyli, takze bych to odhadoval na neco jako “vlakove policisty” kteri se pak pozdeji vratili s nejakym dalsim vlakem zpatky. Na to jsem se ale neptal…

Mimochodem, kdyz si tak vzpomenu na nektera ta mista (a lidi) ktera jsem pri hledani kesi videl (a to tech nalezu mam poskrovnu), tak bych vubec nebyl proti tomu, aby se na takova mista nejaky ten policista zasel podivat… :slight_smile:

Lidská poctivost je velmi křehká věc, a proto mají policejní hlídky (asi ne každá) “k dispozici” GPS, která ovšem plní hlavně funkci toho, aby se dle tracklogu dalo ověřit, kdy kde byli. Například v kauze násilně vyslýchaného “celoročně opáleného” kluka z minulého týdne záznam z GPS prý pomohl dokázat, že hlídka iniciativně - a protipředpisově - vyjela ze svého rajónu. Ti BBBubákovi poldi, co se jezdí zašít za město, asi svou GPS vypnuli (pardon, ztratili signál :o). Ti na Václaváku ne. Tady mě potěšilo jiné využití drahého přístroje policií ČR.

Tak oni jim za moje prachy nejen platí čas, kdy můžou hledat kešky, oni jim kupujou i GPSky? A snad i PM a travelbugy? No potěš Bambas!

Tak mne celkem pobavil LOG uvedený níže. Dal jsem si cache do WatchListu, protože tam jezdíme na dovolenou a vím, o co jde.

Hurghada

Hehe, být to v Izraeli, tak ho nejřív preventivně sejmou a jeho rodině vybuldozerujou bejvák :slight_smile:

Kdybys radši šel ven hledat místo takovejchhle reakcí. Ten týpek měl náhodou docela kliku, že jim na stanici fungoval web :-). Nás zrovna dneska odchytla při čmuchání u kostela jeptiška a čučel jsem, že měla docela pojem co toje geocaching. Bohudík má ale prý už svůj poklad v nebesích a poklady na zemi jí proto neberou. Oponoval jsem sice, že mě navádějí rovněž signály s nebes, leč byla to jen chabá výmluva.

Nicméně budiž Ti Solipso útěchou, že státní kasa ušetří za GPSky alespoň v resortu MK, když už tě to u policajtů nenechá v klidu :-)).

Moje prvni setkani s GC bylo prekvapive pres prislusnika armady - v Iraku se zakladaly cache jedna za druhou, velice casto byly ukryte nekde na zakladne, takze to bylo neco jako Mel-manovy PM-only :slight_smile: Ale priznavam, ze mne takovehle zamereni u prislusniku PCR prekvapuje, mozna nebudou vsichni tak spatni …