Při dnešním čtení Idnesu jsem narazil na zajimavou zprávu: Navigace nás nechají bloudit. Američané nestíhají údržbu satelitů - iDNES.cz
Tak to abych si pohnul a pak se nemám taky divit, že ty krabičky občas nenajdu ![]()
Aspoň bude více letterboxu ![]()
Nemá mít náhodou evropa svuj vlastni navigacni system? Nic moc o tom ale nevim, tak abych nekecal
Ano, má ho někdy mít ![]()
Ano má ho mít, ale civilní, to znaměná, že na něm bude chtít někdo vydělávat, takže bude pravděpodobně nějakým způsobem zpoplatněn.
zakladni sluzby budou zdarma - platit se bude za vyssi presnost atd
(tedy zdarma - z nasich dani ![]()
To zas bude nějaká kravina…
Takze panove (a damy), lovime co to da - brzo bude GAME OVER. ![]()
Pak odložíte GPSky a vrátíme se k papírovým mapám ![]()
Ne!
Dokud je čas, pokryl bych republiku provazovou sítí, řekněme s roztečí 0,01 minuty, pečlivě popsal jednotlivé provazy a pak to bude brnkačka.

Zde se člověk nemusí bát že by se nebylo podle ceho navigovat…ale jestli to psychicky vydrzi Groundspeak
Ten článek mi připadá jako naprostý blábol. Pravděpodobnost že za dva roky nepůjdou úplně všechny družice je 20% a už z toho novináři dělají že se GPS zhroutí a že chudácí používající GPS budou v háji. Jestli někdo bude v háji tak to nebudou běžní uživatelé ale US Air Force která to provozuje a myslím že to Američani budou držet při provozu za každou cenu.
No a snad jste nečekali že to bude fungovat do navždy???
Ještě před tím si klekne internet, takže nějaká GPS nám bude celkem egál. ![]()
Co se da cekat od novin:) Ale kdo bude mit Garmin Oregon 550, tak ma vyhodu, nenajde nic, ale muze fotit. :D:D:D
Tak to pak budeme vsichni delat jako ty. Zalozime kesku, pak o ni udelame parkrat rozhovor do televize, aby byla tak znama, ze nejake GPSky potrebovat nebudeme. B)
Já bych to zase tak nehrotil. Takových katastrofických scénařů už tu bylo, sice né okolo GPS, ale třeba jenom si vzpoměnme na Y2K. Někteří nám doslova líčili armageddon, letadla padající na zem atd., a co se stalo… NIC.
Takže dle mě to bude podobný i s tímto.
A hlavně, na systému GPS je částečně závislá US army, takže bych se neobával nějaké nefunkčnosti. Navíc, na obzoru tu máme (snad) system Galileo…
Ja se jenom desim, co by se zacalo dit v tomhle foru - kdyby si lidi obcas neodskocili od kompu na nejakou tu krabicku… Uplnej armagedon! ![]()