Pravdepodobne se chystam zalozit svou prvni cache, takze mam par dotazku....
1) Kdyz odskrtnu ctverecek listing is active, co se stane? Z popisu jsem pochopil, ze si jenom zabukuju souradnice, rewiever vidi, kam ji chci dat a ja mam jistotu, ze mne nikdo nepredbehne. ALE: Prideli mi to waypoint a vytvori se rovnou stranka s cachi? Rad bych pred zverejnenim videl, jak to na te strance vypada a pripadne bych rad neco upravil, natahl obrazky a pak az bych to rad zverejnil...
2) A jak se projevi polozky short a long description? Udela to jinej odstavec v listingu nebo to nejak viditelne oddeli?
3) A v jakem formatu se maji zadavat additional waypoints do rewiewer note? Staci napsat N 50 05 xxx E 014 26 xxx jen tak? Myslel jsem, ze na to bude nejakej formular, ale mam to pry psat do rewiwer note...
4) Jde vlastne editovat listing i po zverejneni? Takovy veci jako obtiznost, a tak vubec? (Blba otazka, vlastne je to obcas v listinzich videt)
5) Obrazky se uploaduji po zverejneni cache na stranku cache. Ale kam mam uploadnout obrzek, ktery chci na pozadi? V formulari je jen okunko na url adresu toho obrazku....Takze kam s nim? Zadnou vlastni webovou stranku nemam....
Diky diky diky, a teste se.... snad se to podari.... SeE
ad 1) ANO - dostaneš waypoint a budeš si moct kompletně vytvořit listing se vším všudy
ad 2) short a long description se oddělí odstavcema, jestlis aspoň z doslechu slyšel, co je to html, tak se nauč aspoň pár základních tagů a udělej vše pouze v long description v html, když si oddělíšš odstavce sám, tzak to bude líp vypadat
ad 3) waypoints se nepíšou do reviewer note, ale kliknutím na "add waypoints" vpravo nahoře ve vytvořeném listingu dostaneš formulář, kde si vybereš, v jakém formátu je budeš zadávat, a pak to prostě vyplníš
ad 4) jakmile jsi vlastník listingu, tak máš vpravo nahoře volbu "edit listing" - tam si můžeš kdykoliv změnit obtížnost, velikost, jméno a v podstatě vše ostatní (celý listing)
ad 5) nejdřív si uploaduj ten obrázek normálně k listingu (nebo kamkoliv jinam na gc.com), pak si zjisti jeho adresu (klikneš pravým a dáš vlastnosti) a tuto adresu pak doplníš do URL
Nejdůležitější na závěr: Vytvoř si listing, odškrtni (vyprázdni) políčko "listing is active", ulož si listing a pak si můžeš svobodně experimentovat do aleluja a vše půjde uvést do smysluplného nebo původního stavu.
P.S.: A už si oprav to "Holly Grale" na "Holy Grail" nebo mi vysvětli, jestli je to nějaká slovní hříčka [:P]
Ještě mám jednu poznámku. Občas se stává, že vlastník keše před vlastní aktivací nezmění datum uložení. Pak se stává, že keška se po zveřejnění objeví třeba až na další stránce Newest in Czech Republic.
Takže těsně před zveřejněním zkontroluj datum založení keše.
Diky za upozorneni, holt ne kazda veta se povede… Je pravda, ze grale je spis foneticky zapis, ale co. Opraveno. a vubec diky za tak podrobnou a krasne uplnou odpoved. SeE
Jsem rád, že bylo toto vlákno založeno. Sám se chystám na založení první keše a taky mám pár otázek.
1. Keš musím nejdřív nachystat na místo a pak požádat o aktivaci nebo se dozvím dopředu datum zveřevejnění a v této době ji umístím (popřípadě jak dlouho dopředu se to dozvím).
2. Kdy se dozvím označení keše GC.....? Již při zakládání nebo po schválení?
No wikipedii si urcite precti, ale k prvni otazce ti stejne radsi jeste napisu primou odpoved.
Datum zverejneni se bezne nedozvis. Muze to byt od nekolika minut po nekolik dnu. A v dobe schvaleni by krabicka mela rozhodne byt na miste pripravena pro prvni nalezce, kteri na sebe vetsinou nenechaji dlouho cekat. Muzes samozrejme nejdrive pripravit listing s odskrtnutym polickem "Yes, this listing is active". Reviewer pak cache neschvali dokud policko znovu nezaskrtnes, a ty muzes doladit vzhled stranky, kterou uz mas jako autor pristupnou (myslim, ze i s waypointem), umisteni cache a tak.
edit: Jo a mimochodem, take neni spatne precist si aspon tech par prispevku, co v tomhle vlaknu byly pred tebou. Otazka i odpoved ohledne waypointu (oznaceni GC....) je hned v prvnich dvou.
Věřím že tě Kolombo nechtěl ani shazovat ani se povyšovat (jestli ano, tak Kolombo promiň, jsi kabrňák [;)]), ale spíš naznačit, kde najdeš daleko lépe a pečlivěji připravenou odpověď na svou otázku.
Teda, že by se seedcorp konečně rozhoupal ke své první zasazené cachi? Doufám, že to bude tam někde u vás u Prahy, abych se na to na pokladu mohl podívat …
Tak ted nevim jestli nejsem jen uplne slepej, ale primou odpoved na ani jeden z polozenych dotazu v tomhle vlakne jsem na odkazovane strance nenasel.... pominu-li externi odkazy. Mimo jine i proto jsem napsal svuj predchozi prispevek. Druhy duvod zminil mitak... zkusenosti ukazuji, ze odpovedi zrovna na tuhle otazku neni nikdy dost. I kdyz mne na tom vic nez chybejici pikslicka vadi spis vetsinou premrstene reakce nastvanych ftfkaru...
Hřejivých lidských slov není nikdy dost. Já sem taková lama, že se musím alespoň jednou či dvakrát za den sám pochválit jak jsem dobrej, jinak bych se musel asi utopit :-)