Tak už padla klec

Před chvíli byla v televizi reportáž že chytili nějakého paliče map co je prodával přes aukční server. Nic bych za to nedal, že to byl tento:
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=8675&sort=&rowstart=0

Je to jenom dobre, jen houst!

A na čem ta reportáž byla?

Ale ruku na srdce, kdopak z nás, kdo loví v zahraničí má všechny mapy legální?!?!?B)

A takove hazis do stejneho pytle s lidmi, kteri nejen ze neco ukradnou, ale jeste to kopiruji a prodavaji dal? :o

Warez je snad legální, ni? :smiley:

Ale tak v dnešní době, kdy freemapy sou leckdy kvalitnější než komerční, je stahování nelegálních map nošení dříví do lesa ne?

Třeba já. B)

// a stejně jako já to může mít kdokoli… :wink:

Myslím, že OSM mapy jsou již tak kvalitní, že není třeba hledat něco jiného… :slight_smile:

Já. V zahraničí používám pouze 100% legální maps.google.com :smiley:
(Holt když nejezdím s kombajnem, je spousta věcí na světě jednodušších ;))

Umi ceska mapa z OpenStreetMap routovat?

Ono je rozdil neco pouzivat pro svou vlastni potrebu (nekomercni zalezitost) nebo to prodavat dale za ucelem zisku. Tak to alespon citim ja.

To jsem nikdy při geocachingu nepotřeboval. :wink:

To nepochybně.

Mapa generovaná pomocí mkgmap to umí. Osobně routování na 60CSx nepoužívám vůbec, a s nüvi jezdím minimálně, takže nemůžu nějak výrazněji posoudit kvalitu. A když to občas vidím na Oregánu, tak to jede v pohodě (pokud teda jede ten Oregon… :smiley: ).

// nicméne osm bych v tomhle vlákně neřešil, tohle je o dětech, co se naučili používat rapidshare a myslí si, že internet je anonymní.

/// @ next post:

Teda neříkám, že rozumím všemu nejlíp, ale zrovna tyhle principy a legislativu snad jakž-takž ovládám :slight_smile:

Snad torrent ne? Při stahování z Rapidu tě nemá kvůli ochraně osobních údajů nikdo co sledovat. Navíc jen stahuješ a to je legální (ano stahovat nelegální soft legální není, ale stejně).

Torrent naopak moc anonymní není (dá se sledovat IP adresa přes tracker) a dochází při stahování i k uploadu, takže už jen "stahování" jakéhokoli warezu z torrentu je nelegální. Už se ale těším až trackery budou nahrazeny magnet linky a DHT, to budou mít korporace radost:D

A aby to nebylo tak jednoduché, tak obě služby lze používat naprosto legálně, záleží jen jaká data proudí;)

Sice jsem reportáž neviděl, ale předpokálám, že to zase byl nějaký náctiletý student. Pravděpodobně si tímto zničil život. Ano je to jeho blbost, ale můj návrh je takový, že pokud najdete někde, že někdo prodává takto nelegální software či mapy, měli by jste mu napsat e-mail, že by to dělat neměl, že se mu to nemusí sakra vyplatit a že bude nahlášen serveru, kde to nabízí.

Žádám vás, dříve než někoho někde nahlásíte, dejte mu šanci a varujte ho. Pokud varování nebude brát v potaz, až pak ho nahlaste.

paráda, může si za to sám, díky za info…

A co třeba: pomozte mu a něco si od něj kupte? Jestliže to umí kopírovat, nabízet a posílat a přijímat peníze, tak už by měl vědět co dělá.

Ne, já mu nechci pomáhat, ale přijde mi drsné někomu takto zničit život - resp. záleží na tom, jaký nastane trest. Pokud by měl jít do vězení, přijde mi to dost špatné. Většinou tito lidé bývají náctiletí, co si myslí, že jim vše projde a je potřeba jim ukázat cestu. Narvat mu hned trest dle mě nemá moc smysl. Měl by být nejdřív jasně varován, dostat po čuni od rodičů apod., až pak následovat trest od zástupce zákona. A myslím, že je lepší tomu předcházet, než jen ho nechat dělat životní kravinu. Já se ho nezastávám, jen mi nejde na rozum, že někdo má radost z toho, že nějaký mladý člověk si pošlapal život.
Vy jste jako náctiletí neudělali nikdy opravdu kravinu, která vás mohla existenčně pohřbít?

Hale, a neplatíme si v této zemi, kde vládne OSA a Dilia, tuto možnost již v ceně nosičů?

:DB):DB)