Uz se mi parkrat stalo, ze jsem nasel kes na podzim/ v zime a rekl jsem si - tady bych to chtel videt v lete. Jenze log je zapsan a body uz cekaji jinde :-). Proto me napadlo, ze by nebylo spatne na kesich umoznit dve navstevy ve dvou ruznych rocnich obdobich, obe s pravem logu.
Dve podminky:
Druhy log musi obsahovat datum logu prvniho.
Obdobi A = mesice 5,6,7,8 obdobi B = mesice 12,1,2,3.
Cili pro jasnost - kdo kes nalezl v kvetnu, cervnu, cervenci a srpnu muze prijit znovu v prosinci, lednu unoru, breznu a naopak.
Od dnesniho dne toto plati pro vsechny me kese. Byl bych velmi rad, kdyby se pripojili i dalsi autori.
Myslim ze to celkem neni nutne. Na pekny mista, ktery jsem si oblibil, jezdim opakovane, i kdyz tam neni vubec zadna kes. nevim, proc by nekdo nemohl navstivit kes podruhe i bez toho, ze bude mit zase bodik… jestli mu to misto bez bodiku nestoji za cestu, jeho problem. nerikam ze je to jednoznacne spatnej napad, ale ja se kazdopadne nepripojim…
Diskutovano s vyjadrenim autority nejvyssi zde. Je to sveho druhu podvod, ale protoze geocaching je nesouteziva aktivita, tak to je vyjma extremnich pripadu tolerovano.
Osobne nevidim duvod, proc bych mel znovu hledat cache, u kterych si pamatuju, kde hrabat ve snehu, nemluve o tom, ze treba Royal Treasury nebude ted o moc jina nez kdyz jsem ji nasel loni v lete. Budu-li mit cestu kolem, klidne se podivam do logbooku, kdo tam byl posledni dobou, ale nebudu tomu rikat “Found it”.
Nejak tam nikde nevidim slovo podvod, takze proti tomu bych se ohradil. Je tam jasne napsano, ze je to zcela v kompetenci majitele kese a pokud ten s tim souhlasi, muze druhy log uznat. Berte to jako oznameni ze ja to za techto podminek uznam. Pokud o tuto nabidku nestojite, nikdo vas nenuti ji vyuzivat.
Stejne nevim, o co jde. Mit o frag vic, nebo se teda podivat, jak to na danem miste vypada v jinym rocnim obdobi? proc nejde druhe bez prvniho jsi ani nezkusil vysvetlit. /
Na tuto myslenku me privedlo to, ze nektere sve kese jsem nemohl po pul roce / roce od zalozeni ani sam najit. Jako dalsi uvedu tento priklad - abych mohl najit novou kes, musim vyrazit na Kladensko, kde se mi nelibi. Na Melnicku se nam libi, ale vsechny kese uz jsem v lete navstivil nekolikrat. Apatyku v zime jsem jeste nevidel a zajima me to vic nez Kladensko kdykoliv :-).
Pokud nekdo ma stejny pocit u nektere z mych kesi, nabizim mu tuto moznost zazit pocit objevovani uz zapomenuteho. Nemusi to byt ani ve stejnem roce, po dvou trech letech projit trasu Velke husi cesty nebo serii BMC pro zmenu v opacnem rocnim obdobi nemusi byt k zahozeni. Na kese typu Royal tresaury se asi nikdo vracet nebude.
Navstivit a najit komplikovanejsi kes podruhe v uplne jinych klimatickych a svetelnych podminkach je stejny podvod jako najit ji poprve s napovedou, tak to chapu ja.
Nejlepsi je na oblibenych mistech umistovat vlastni cache, pak si u nich muzes naordinovat udrzbovou navstevu treba dvakrat do mesice. Kdyz si sam sobe vystavis potrebne potvrzeni, tak si je muzes i zalogovat jako nalez
Ano, toto je ta správná myšlenka :)) jak pouze stoupat ve statistikách k výšinám dotýkajících se hvězd. Jinak nic pozitivního pro geocaching jako hru to nepřináší !!! Ovšem v jedné věci s tebou musím souhlasit. A to je používání hintů. Odlovení keše s použitím nápovědy, není plnohodnotné zdolání překážek. A dokonce v několika nemálo případech je hints tak jasný, že člověk může vypnout GPSku, šetřit baterky, a rovnou jíti. Dokonce jsou i multikeše, kde po přečtení nápovědy můžu jíti rovnou na místo, aniž bych spočítal jedny jediné souřadnice. Já nápovědy nepoužívám, ale čtu si je pak doma při logování. Asi mi odlovení déle
trvá, více se nahrabu a přeložím pár skal, ale s nápovědou to není ono. Buď najdu, a nebo ne. A vrcholem jsou odlovy, když nálezce v logu uvede, " odloveno s telefonickou pomocí autora" a nebo dokonce " multikeš projita a nalezena za osobní asistence autora, jinak bych jí nespočítala a nenašla" a toto dokonce zalogováno jako FTF. To bychom za chvíli vždy mohli autora nové kešky požádat, když tam tu kešku jde uložit, jestli by se nemohl lognout za nás, že nám se tam sice nechce, ale bod, natož FTF by bylo dobré. Za myšlenku dvou bodů za kešku bojovat nebudu, leč je to blbost, ale za zrušení hintů bych byl ochoten i něco málo položit na oltář odboje.
Zjevně asi pro někoho soutěživá je, jinak si takový návrh vůbec nedovedu vysvětlit. Pokud chci nějaké místo vidět i jindy než v zimě nebo v létě a naopak, tak k tomu nutně nepotřebuju logovat v cache (ostatně to zcela jasně naznačil i BBBubak).
Nicméně nápad je to na druhou stranu skvělý. Tímto bych zde rád požádal Milancera o doplnění cca 300 stránkového logbooku a 13ti náhradních propiskových náplní do Sandstones. Hodlám tam ráno a večer chodit na procházky se svým geopsem. Docela by mě totiž zajímalo, jak takové Sandstones vypadají v 17:35:27, protože v 16:27:12 už sem to tam viděl.
dobry napad. Ono to chozeni po cache je namahava cinnost, proto navrhuji, aby autori, kteri planuji zalozeni v blizke budoucnosti nejake cache predem donesli loogbook na event aby se pripadni zajemci o bod mohli zalogovat.
To je mozna az moc radikalni. Hint muze byt dobra vec, kdyz treba clovek prijde a hodne ztizencyh podminek, kdyz prsi zaby, mrzne, je mlha a tma… nebo, jak uz se mi stalo, najde kes nekde jinde nez by mela byt (odnesla ji treba mys) a podle hintu muze urcit, kam ji dat na misto… / cili nez zruseni by bylo pekne vymyslet nejaky system, jak pouziti hintu “prozradit” … dat ho treba na listingu do supliku a jeho zvlastni stazeni indikovat ve statistikach… nebo tak neco
Hinty do svych kesi nemusis uvadet. Akorat kdyz nekdo nenajde tak nebudes vedet jestli jen nebyl signal nebo ti ji nekdo ukrad. Nedavat hint vubec je tudiz bic na tebe, abys lital casteji na kontroly :-). Tudiz mi tohle prijde jako jeste vetsi blbost :-).