Dneska jsem byl na namátkové kontrole jedné ze svých kešek a zjistil sem, že se z ní stalo smetiště. Jedinný co bylo vypadalo, že by mohlo někomu ještě někdy udělat radost, byla hokejová kartička. Když keška startuje vždy do ní nakoupím nějaké ty blbůstky ( karty, různé kostky, bločky, atd.). Peněz to moc nestojí o ty ani nejde, ale když sem to dnes viděl co jsem tam našel, tak se nabízí několik otázek.
1. Má cenu do cache vůbec něco kupovat, nebo jen doma něco smíst ze stolu, aby nebyla prázdná?
2. Má cenu tohle vůbec řešit? nebo se s tím prostě smířit a jednou začas udělat debordelizaci.
3. Jak jste dopadli vy se svými keškami?
4. Osvědčilo se vám něco, co pomohlo, aby se z kešky nestalo smetiště?
Sám mám ještě větší radost při nálezu, když je keška plná pěkných věcí, který se dají třeba i použít nebo vyměnit někde v jinej cache. Možná to je tím, že jich nemám najdutejch ještě tolik a přece jen se na ten obsah těšim. Nevím, doufám, že se to dozvím od vás zkušenějších.
3. znám to moc dobře, pokud jsem vytvořil cache, kde byly opravdu cenné věci, tak se ztratila kompletně celá velmi brzo
4. trochu možná pomáhá udělat cache, kterou budou moct navštívit pouze Premium Members
5. pokud chceš nacházet pěkné nové cache s dárkama, tak choď hlavně na nové cache, protože ti co chodí na FTFka jsou většinou slušní, kteří cache nezabordelí
Nelam si s tim hlavu, nic moc se s tim udelat neda. Ja se taky snazim do nove cache nacpat pekne veci, ale dal uz se staram jen o jeji provozni stranku, teda aby byla v poradku krabice, logbook, psaci potreby, ukryt... za obsah uz po par mesicich necitim zadnou zodpovednost a nevydelavam tolik, abych byl ochotny ho u triceti krabic doplnovat a udrzovat na vysi...
Trochu muze pomoct udelat cache, ktera neni uplne jednoducha. PM-Only mi nepripada to prave reseni, spis treba multi, ale i tradicni, ke ktere se mily cacher musi trochu projit a ne jen prijet autem, nebo ktera je dumyslneji schovana... protoze takoveho nalezu si mozna cacher trochu vic ceni a trochu jinak se pak k cache chova, a taky ji nenajde uplne kazdy, tak jako jednoduchou drive-in... Nechci z toho delat filozofii, je to jen pozorovani z praxe - narocnejsi a odlehlejsi cache (nejen me) maji vetsinou znatelne mensi problemy s kvalitou obsahu, ale i s urovni ukryvani, dopadu na bezprostredni okoli atd.
Trochu muze taky pomoct stanovit tematicke zamereni obsahu (sem tam to muzes videt, treba v tehle cache se maji tradovat jen odznacky, v tamte jen knizky, v tuhletamhlete jen kulicky atd atd) - vetsinou se v takovych kesich neobjevuje tolik blbosti, vetsina cacheru kdyz nema nic tematickeho, tak proste netraduje... samozrejme to nefunguje stoprocentne, ale aspon trochu (opet podle pozorovani) myslim ano...
Dopadl jsem podobně jak píšeš. Teď jsem si akorát dopřipravil nové náplně keší (byl jsem dnes nakupovat) a příští týden si jsvoje keše obejdu. Všechno tohle “vyměňování” vede jen k tomu, že se budou dávat všude microkeše, které nemám rád. Neztrácím však naději a věřím, že se vytřídí jádro cacherů, kteří nejdou jen občas vyrabovat nějakou keš, ale mají toto jako koníčka a samotní mají nějaké založené keše, o které se starají a řídí se pravidlem: co nemám rád já, neudělám druhému.
Na tenhle problém jsem teď taky narazil. Ke své poslední desítce k sté keši právě dodělávám multinu. Nakoupil jsem nějaké ty blbůstky, něco i spachtil sám. Myslím, že kdybych něco podobného v cache potkám budu mít určitě radost. Bohužel vím že až za měsíc přijdu na místo úkrytu tak cache bude zabordelená (doufám tedy že ještě bude), ale ani tak mě to asi neodradí obsah udělat kvalitní. Je smůtný že se to tak děje. Už ani nepamatuju, kdy jsem si z cache krom nějakého TB odnesl něco pěknýho. Vlastně jo..asi to bylo z cache “U tří chat” kde jsem si odnesl dřevěnou káču. Super, pohrál jsem si, omrzela mě a posílám dál. Z té jsem měl ale opravdu radost…
[quote]
galdra: Dopadl jsem podobně jak píšeš. Teď jsem si akorát dopřipravil nové náplně keší (byl jsem dnes nakupovat) a příští týden si jsvoje keše obejdu. Všechno tohle "vyměňování" vede jen k tomu, že se budou dávat všude microkeše, které nemám rád.
[/quote]
Tohle to co říkáš je asi jediný řešení, ale ve skutečnosti to nic neřeší. I kdyby mi bylo jedno, že "vyhazuju" peníze oknem tak to nikam nevede. Nikdo si kešek neváží dokud nějakou tu pixličku někam neschová, pak podle mě skoro každej změní názor, přece jenom to dá nějakou práci a hlavně čas a v poslední řadě i ty peníze. Samozřejmě výjimka potvrzuje pravidlo [;)]
Tohle můžu potvrdit čím těžší cache nebo vdálená od silnice zároveň je, ale i méně navštěvovaná. O tyto cache není potřeba se tolik starat, ale podle mě to je hlavně tím, že není tolik navštěvovaná (můj názor)
Nic to neřeší, proto to neřeším ani já, ale protože jsem optimista, doufám, že se to změní k lepšímu. Na druhou stranu jsem i realista a na lidstvo jako celek mám svůj ne příliš lichotivý názor. Na třetí stranu [:)] jsem flegmatik a svoje keše budu udržovat tak, aby se líbily a jak blbec je budu doplňovat, aby aspoň pár děcek, které je s rodičema najdou mělo radost. A co se týče microkeší, to je pro mne o ničem, nebaví mi (přesto jsem jich pár našel, ale to tak je a bude), protože na čtvrtou stranu [:)] jsem i jako malý dítě a těším se co v keši najdu, třeba jen nějakou blbůstku, se kterou si vyhraji a pak ji dám za nějaký čas do jiné keše.
Vsude micro kese? To neee… ja se primlouvam spis za ‘prerostle micro’ alias prazdne small - takove, v kterych neni nic moc na trade, ale vejde se do nich GC a vetsina TB. To je z meho pohledu uplne dostatecna varianta cache… :]
Ooops, co já vám do toho vlastně mluvím, ještě jsem žádnou nezaložil, ale. Chodím hledat keše, ne poklady v nich. Když je tam něco pěkného tak mám radost. S sebou nosím více věcí na trade, různé hodnoty, abych mohl v případě že mě něco zaujme poskytnout adekvátní protihodnotu. Z mého pohledu je zabordelená keška problém právě jen v tom zabordelení.. TAKŽE by možná pomohla krabice rozdělená na 2/3 a 1/3. Ta třetinka by byla na logbook, případně TB, GC a ty 2/3 ať si kačeři bastlej z čeho chtěj. Ještě jsem z kešky nevzal nic bez odpovídající (alespoň doufám) protihodnoty i když u GC117YV mě to mrzelo. Byla to moje 1. FTF a vyrazil jsem na ni s prázdnýma kapsama a tak jsem nebral nic. A že si zakladatel dal práci s vybavením… Věřím tomu že se hodnota “pokladů” časem rozumně zvedne.
Ja jsem hlavne zezacatku taky neco menil, ale ted me bohate staci, ze me kes nekam privede (pokud to neni smetiste). Jenze, pokud beru deti, je to jine. Pro ne neni motivaci priroda a prochazka, ale hlavne ten obsah. Takze na micro s nima nemuzu a kdyz otevrem pixlu a neni tam nic ani trosku zajimaveho (a deti mivaji radost z kdejake blbiny), tak je to velke zklamani… Myslete i na ne!
prosim prosim nedavejte vsude same mikro, ono i kdyz je ta krabicka poloprazdna je to lepsi nez mala potvora(samozdrejme mluvim o mistech kde se regular vejde). Pred tydnem a neco jsem potreboval umistit Loxarovyho medveda TB, protoze jsem odjizdel na hory tak aby u me neuvazl a obesel jsem asi 8 kesek co si rikaly regular a bud byli uplne plne, nebo se tam meda nemel sanci absolutne vejit, nebejt toho ze jsem na Zverinci potkal dalsiho kacera, musel bych asi jet nekam za prahu kde ty regularky jsou aspon trochu vetsi.