Ahoj, po tématu "nejhnusnější obsah kešky", napadla mě zajímavá anketa, byť problematika TB a GC se tu již probírala nesčetněkrát,
a) Nejkratší existence TB či GC - za jak dlouho vám zmizel zrovna ten Váš, či jak mooc dlouhu už putuje ? (soutěž o nejstaršího trackovatelného dědečka a kondolence za nejdříve zhynuvší)
b) Stalo se Vám, že se TB či GC někde zasekl na delší dobu ? Na jak dlouho ? (ať již u jiného kachera, v keši, nebo jen tak a pak se objevil...)
c) Dosáhnul TB či GC vámi zvolený cíl ? (zda vůbec, za jak dlouho, no a jestli jste svůj TB či GC ještě někdy viděli)
Musím přiznat, že v záčátcích se mně povedlo jeden TB u sebe uvěznit na pár měsíců, protože jsem tak dlouho nebyl kešovat. Ale aspoň jsem podával majiteli průběžě informace, že TB není ztracený.
Náš první vypuštěný coin TBQFF9 . Skončil na keši Teure Suerei a když jsem se po něm začal pídit, zjistil jsem že ta keška je i na opencaching.de .[:(] Tím nechci nic naznačit jen to konstatuji.
Muj český silver geocoin No.2 se ztratil i s keškou "UFO plácek" (viz log) v červnu 2006. Jake bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že se coin po půlroce znovu anonymně objevil (viz log) na Auerspergske vyhlidce o nějakých cca 100km jinde! Tak z toho jsem měl radost. Další tři CZ coiny z této série nyní celkem úspěšně cestují převážně po západní Evropě.
Zlatý german coin (po velkých peripetiích v Česku, kdy si do té doby nezaregistovaná cacherka neuvědomila, že nejde o směnitelný předmět), mi znovu zmizel (2x, naposled teď v dubnu) v černé díře zvané "Maďarsko", asi v některé z kešek, které nejsou na GC.COM [:@] Za tenhle nápad bych ty Maďary .....
Můj oblíbený Travelbook zůstal teď tři měsíce viset u jednoho cachera, už jsem ho kontaktoval a čekám na odpověď. Byl bych rád, kdyby jako loni Travelbook zase docestoval na podzimní GeoJeseníky...
A mé brzdové destičky [:D] co už naputovaly 12300km, se zasekly začátkem února v jedné téměř nenavštěvované drive-in (!) keši v Texasu... což nepochopím. Tam se snad vůbec nekešuje...[:O]
Ti Texasani vážně moc nekešujou… Můj zatím jediný coin se rychle dostal do Maďarska, tam ho místní cacher vyzvedl při nálezu své první cache a měl ho skoro měsíc u sebe (už jsem ho chtěl upomínat) ale nakonec ho vzal s sebou do USA a dal do
jedné cache na předměstí Houstonu. To bylo 4.5., další hledač přišel 23.6. a měl DNF a další po něm také … Takže to vypadá že Aviatik’s Saman team geocoin pofrčí leda tak do své poslední cache
Nejkratsi zivot mel muj stribrny geocoin, ktery jsem poslal po kolegovi do Italie. Kolega ho vlozil do kese, kterou druhy den nekdo ukradl i s coinem. Takze coin nacestoval presne 0km. Dalsi, tentokrat zlaty coin je na ceste do Indonesie, ale vzal to hloupe prez USA, kde je uz pul roku zaseklej u nejakeho zoufalce.
Nejvetsi radost mi dela Hobler Music Bug, ktery se utesene plni hudbou po cele CR. Snad ho nikdo neslohne nez si ho poslechnu.
Nas prvni a zatim jediny TB cestuje od 20.ledna 2007, momentalne ma udelano 1258 km a je ve Svycarsku, kde se obcas premisti do nejake kesky, tam je tak mesic i vic a pak zas 2-4 tydny u nejakeho Svycara. Asi pro ne neni TB atraktivni, kdyz nema peknou ikonku[:)]
nechci ti kazit radost ale v nemecku je 35908 gc kesi a 12677 oc kesi, coz zhruba znamena ze kazda treti je tam i tam, takze pravdepodobnost ze gc nebo tb se do nejake takove dostane je hodne vysoka, skoro az rovna 1:) z toho plyne ze z toho nic neplyne a mozna je to cele spatne:).
Zajimave je ze v te kesi uz neni ackoli v logu gc neni ze by jej nekdo vyzvedl, to ste ho nejak storovali nebo to je nejaky bug, Recently Spotted: Unknown Location - uzasne:))?
Můj brouk má za úkol oběhnout všechny české a slovenské kraje. [:)] Co kraj, to lísteček s jeho obrysem na broučím řetízku a když TB jeden kraj opouští, příslušný lísteček se sundá a on se už do něj nemůže nikdy vrátit.
Zatím vše vychází v pohodě, ale určitě nastanou komplikace, až bude nenavštívených krajů zbývat málo, brouk asi bude muset cestovat i přes kraje, které už navštívil [:(]. Už teď se často u někoho zdrží, protože každý si chce nechat lísteček kraje, a tak čeká, až se dostane k odlovení kešky v kraji sousedním, což teď mělo za následek, že se jeho cesta zastavila na 2 měsíce u jedné rodinky... [:^)]
[quote]
walley: nechci ti kazit radost ale v nemecku je 35908 gc kesi a 12677 oc kesi, coz zhruba znamena ze kazda treti je tam i tam, takze pravdepodobnost ze gc nebo tb se do nejake takove dostane je hodne vysoka, skoro az rovna 1:) z toho plyne ze z toho nic neplyne a mozna je to cele spatne:).
Zajimave je ze v te kesi uz neni ackoli v logu gc neni ze by jej nekdo vyzvedl, to ste ho nejak storovali nebo to je nejaky bug, Recently Spotted: Unknown Location - uzasne:))?
[/quote]
Jestli reaguješ na můj příspěvek, tak s tou Inknown location je to tak, že u trackovacích předmětů byl (teď už není [:O], už si to moc nepamatuju) log "Missing" nebo něco takovýho. A pak se tam objevilo to neznámé místo.
Samozřejmě, že to s tím opencachingem nic neznamená. [;)]
Myslim, ze moje Kordulka CZ aspiruje na ceskeho travelbuga nejdele v obehu. Na cesty vyrazila 7.listopadu 2003, zatim navstivila CR, Nemecko, Holandsko a USA (Ohio, Pennsylvania, Montana, Oregon, Washington, Arizona, California). Tak snad jeste neco vydrzi.
Dost extremni zkusenosti prosel medvidek 100% Canadian, ktery se u jedne cacherky v Seattlu zasekl vic jak na 18 mesicu. Ale dobre to dopadlo a od letosniho kvetna je zase na spravne ceste do Ontaria (v soucasnosti v nekde u jezera v British Columbii - fotky jsou luxusni).
A Yellow Mountaineer je uz vic nez rok v cachi na Hardangervidde, ovsem musim se priznat, ze me to ani nemrzi - TB, ktery ma cestovat po horach, asi tezko najde hezci a horstejsi misto na zaseknuti.
Svému coinu http://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=364383 jsem dal hodně vzdálený cíl - měsíční povrch - a kupodivu už byl jednou skutečně poměrně blízko - v kešce u výcvikového centra německých kosmíků. Někomu se tak dostat do kapsy skafandru :-))
Naopak, že to z Prahy do Jeruzaléma může být taková dálka mě nenapadlo ani ve snu, když jsem pouštěl Fulfilled wishes coin. http://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=380233 . Doteď nacestoval skoro 19000 km přes Rusko a USA.
Náš první TB Solivagant bude mít za pár dnů první výročí od uložení do řecké kešky The Fisherman’s Place (GCX2PH). Keška je umístěná na skále v moři a je dostupná jen lodí. Kešku za rok jejího trvání navštívil jen kamarád ownera a bohužal tam nechal i náš TB. Kdybyste tam někdo měl cestu, můžete mít STF a ještě byste mohli udělat dobrý skutek [:)]
Já jsem si vyrobil TB jménem ,,Jů, Travelbug!". Měl za úkol putovat do Kavčích hor, do Brna a do Ostravy a zpět.
Jarda315 ho poslal na Hrad Adršpach. Čekal jsem, že ho někdo vyzvedne[*-)]. Po týdnu mi však jeden cacher napsal, že ho chtěl poslat do Prahy, ale že tam nebyl, že ho vzala nějaká Johana a do logu napsala, že to je přívěšek[:@]. Není zaregistrovaná na geocaching.com ani někde jinde. Myslím, že si ho nechala[:(]. Ale, kdyby něco napsala, nebo dala vědět či co, nebo prostě se zapsala na net, tak by to šlo se s ní domluvit nějak, ale ono nic. Tuším, že asi jů skončil[:'(].
Co se týče mých hitchhikerů, nemám se zatím moc čím chlubit, neb jsou všechny staré sotva pár měsíců. Můj první coin se mi v dubnu zasek v nějaké nepříliš frekventované keši v Alpách, ale teď přes víkend byl vyzvednut tak snad bude brzo úspěšně pokračovat.
Mise jsem jim dal spíše náročné, tak jsem zvědav, jak budou plnit - coinu s misí objet všechny světadíly byla před pár dny slíbena cesta kamsi do Laosu, tak snad to vyjde :-)
Jinak se jim spíš snažim pomáhat - asi před měsícem jsem vysbíral pár stopařů které chtěly do USA/Kanady a po JasoňDrsoňovi jsem je tam poslal, bohužel jeden z nich se hned z první cache v US ztratil :-(
Nedávno jsem měl v ruce coin, který měl za úkol dojet do Austrálie - je na cestě asi 3 roky, objel celý svět, bohužel po severní polokouli... tak snad na druhý pokus se dokáže na jih zatočit :-)