Baví mě posílat cestovatele do světa a přinášet tak radost jejich nálezcům. To se ale děje jen tehdy, když cestují. Jedním z překvapivě častých důvodů, proč TB a GC necestují, je to, že si je kačeři syslí jako lákadlo do svých nově připravovaných keší. Pokud je pak ještě naivně vloží do keše před její publikací, tak si o předčasný BF nález vysloveně říkají. Pokaždé, když dostanu notifikaci o tom, že můj TB/GC byl vložen do nepublikované keše, tak mám tisíc chutí vyrazit tam, podle mapy najít krabičku, na "posvátnou" první stránku logbooku otisknout vzorek obuvi a svůj GC vyzvednout. Neudělal jsem to zatím ne proto, že bych to považoval za "unfair", ale protože to bylo vždycky moc daleko.
Vzkaz pro zakladatele keší: Nepoužívejte cizí coiny jako bonus. Máte-li strach, že vaše keš není dostatečně atraktivní, vypusťte si vlastní GC nebo TB.
Vzkaz pro náruživé FTF a pre-FTF lovce: Pokud narazíte na můj coin uvězněný v keši před publikací, budu vám vděčný, když jej co nejdřív vysvobodíte. Já to za loupež rozhodně považovat nebudu. Můžu tohle úsilí podpořit tím, že na tomto fóru zveřejněním odkaz na každého svého cestovatele, o kterém zjistím, že je v keši před publikací.
Tak s tím plně souhlasím, taky mě to hodně vytočí. Nemluvě o tom, že je občas nějaká mysterka hned disabled, takže jsou cestovetelé u ledu na hodně dlouho.
Ještě bych přidal, že dlouhé čekání na event a pak desítky discovered logů taky velkou radost neudělaj.
Co je špatného na GC, popř. TB pro FTF lovce? Naopak to, myslím, podporuje v hledání a doopravdy, leč dočasně (každý GC a TB jednou někdo vezme), zvyšuje atraktivitu kešky
Pokud si beru GC a vím, že zítra budu kešku posílat k retrívrovi, rád ho tam dám. Pokud ale naopak vím, že se k jejímu založení dostanu až za více než 14 dní, coin raději posunu a " nesyslím " ho u sebe do této nové kešky a radši počkám, jestli na nějaký nenarazím těsně před publikací
Myslím, že i ostatním kačerům (ať už to jsou náruživí FTFkaři či občasní lovci vrchních příček) se více líbí už tak pěkná pixla obohacená ihned od začátku o nějakou tu pěknou minci či TB, nežli jen " suchá " krabka bez " odměny "
Dávat cizí GC/TB do dosud nepublikované cache se skutečně nebere jako moc dobrý nápad.
a) To že cache zítra posílám reviewerovi, ještě neznamená, že ji zítra schválí. Když bude problém, nebo kolize, může to být klidně za mnohem déle.
To byl asi hlavní důvod a teď ještě pár problémů, které sice nenastávají až tak často, ale nastat můžou.
b) Občas se stává, že cache ještě před publikací zmizí, protože místo prostě není vhodné, i když se původně zdálo být.
c) Pak je tu ještě ta věc s nálezem před zveřejněním, ale to je spíš málo pravděpodobné a je na autorovi cache, jestli mu to vadí nebo ne.
Čistě subjektivně mi přijde víc fér dávat jako bonus nebo lákadlo pro ftf GC/TB vlastní, popřípadě neaktivovaný.
Pak se zachovám tak, že vypadá-li to na dlouhodobější problém, GC/TB, popř. ostatní " odměny " z keše pro jistotu odnesu a až se bude chystat sjednání nápravy, dám je zpět (pokud nemám keš 100 km od domova).
Otázkou je, zda-li by se tak zachoval i naprostí začátečníci, jejichž keše se v poslední době množí jak po houby po dešti a který mnohdy nemá ani na to, aby kešku dal dopořádku při nutné opravě.
No jo, hold kešky mizí a opět se obnovují a objevují To se přeci může stát i bez FTF u již " zaběhnuté " keše a úplně stejně nacpané GC či TB jako na začátku při FTF
Ale jak říká kolega fanfulík - vždycky se něco najde, co se někomu nelíbí a studnice těchto věcí je opravdu nevyčerpatelná.
Proč myslíš? To s tím zveřejňováním TB/GC v nepublikovaných keších jsem myslel jako nadsázku, i když při větším rozšíření tohoto zvyku by to mohl být nový zajímavý rozměr hry ;). Jinak nevidím nic radikálního na tom, když chci, aby se TB/GC v souladu s pravidly posunovaly dál namísto válení se u někoho v šuplíku - nebo v nepublikované keši, která navíc nemá jistotu, kdy a zda vůbec bude schválena.
S tím samozřejmě nemám problém, naopak - u nových keší je vysoká pravděpodobnost toho, že se cestovatel rychle posune dál. Zalogování do nové keše by ale i tak mělo proběhnout až po její publikaci. V případě problémů s publikací pak není problém zasáhnout a cestovatele dát jinam.
do svých nových kešek občas nějaké cestující předměty před publikací dávám. Mám proto i dle mého názoru rozumný důvod: na FTF či čerstvé kešky obvykle vyrážejí zkušenější kačeři, u kterých se GC/TB neztratí a také častěji ví, kam jej vložit.
Samozřejmě je primárním cílem zvýšení atraktivity. Vlastní trekovací předměty občas také vypouštím, ale málokdy přes své kešky, neb se mi to obvykle nesejde v jeden čas.
Pokud si nepřeješ vkládání do nepublikovaných kešek, asi by bylo nejvhodnější to připsat k samotnému cestujícímu předmětu, protože tak se ta informace dostane k lidem nejsnadněji.
Ve skutečnosti bych tam nejspíš otiskl razítko, jenže to bych pak byl FTF lovci obviněn z nesportovního chování. Tak nevím jestli je lepší být za podvodníka nebo radikála. To s těmi tělesnými otvory jsem snad nebyl já…
Díky za komentář. Nevadí mi vkládání TB/GC do nových keší jako takové (viz výše), jen to jejich nesmyslné zdržování a podřizování všeho představě, že prvonálezce musí být odměněn, a to právě mým coinem nebo travelbugem, kteří byli vypuštěni do světa s úplně jiným cílem. Připojit přání bych sice mohl, ale byl bych radši, kdyby se to stalo zažitou normou. Já vím, naivní…
Nejlepší jsou neaktivované coiny pro prvního nálezce. Takový coin jsem našel celkem třikrát (jednou zrovna v kulhalově keši) a pokaždé udělal velkou radost.
Jinak na Hvězdičku tady HPlusi nikoho neutáhneš. Je mi jasný, že je jen nějaký šum na FTFkaře z Prahy.