Team nebo každý za sebe?

Pročítal jsem diskuzi k "Logovani nalezu partou Hexenschussbrigade" a vzbudilo to ve mně otázku. Je lepší, když rodina loguje pod jednou identitou nebo naopak raději logovat každého zvlášť? Typicky např. rodina 2 dospělí a 2 děti. Děti dorostou a budou chtít cachingovat samostatně, ale společně zapsané logy by si pak chtěli překopírovat do své historie. Podle mě to geocaching.com neumí řešit. Asi je lepší logovat rovnou každého zvlášť, ale to zase zamarastí logbooky zápisy typu "byl jsem tam s ním taky" a "já tam byl taky" a "ona tam byla taky" a "on taky…". Logování na PC znamená pořád odhlašovat a přihlašovat dalšího člena rodiny. Přijde mi to divné. Lze nějak elegantně řešit případné budoucí rozdělení teamu?
Díky za každou radu.

To jsem řešil s přítelkyní. Nejjednodušší řešení, každý máme svůj účet a každý se stará o to své :smiley: Pod jednou přezdívkou by tak byli zapsané kešky, které našla Zuzinka a já ne. Což je naprd, protože si chci projít každou kešku osobně, takže jsme se s tím ihned smířili (se dvema jmenama)

Když jsme začli kešařit s dětmi, řvaly, že chtějí vlastní identity. Budiž. Ale je s tím pak fakt dost práce navíc. Máme i rodinný team, ale za ten logujeme pouze v situaci, kdy jsme u nálezu všichni. Takhle se to dá provádět, ale má to jedno úskalí - kdybychom od počátku lovili jen jako team, lhostejno v jakém počtu, mohl bych se dnes pyšnit i já keškami svého synka, který je čím dál tím víc samostatnou jednotkou a má odlovy z Norska, Slovenska a pro další se chystá!

U našeho týmu máme společnej nick.
Nijak to neřešíme, pač já osobně jsem zakladatel týmu a rozhodně u mě nehrozí, že bych s geocachingem měl přestat. V týmu je má přítelkyně, takže u ní nevidím důvod proč by přestala…A i kdyby, tak sama hledat nebude…Ostatní členové jsou spíše do "počtu" - když mají čas a chuť, tak se přidají k nám.
Nechci, aby to vyznělo nějak divně, ale já jsem ten tahoun, který to organizuje, vybírá kešule, kupuje potřebnéí věci (gps, mapy…). Takže my to zkrátka neřešíme.
Asi je dobré si na začátku uvědomit to riziko, že pokud se někdo oddělí, tak to bude problém, proto je nejlepší (dle mého názoru), aby se všichni společně domluvili a uvědomily si toto riziko. Popřípadě stanovit předem daný postup.
Pokud mám kešky posbíráné v rámci týmu, tak to tak má zůstat i po té co se oddělím, to znamená, že přepisovat si kešule pod svůj samostatný nick je asi zbytečné, pač nikdo mu ty kešule pod tím týmovým nickem nezapře. A pod svým nickem si vedu kešule, které jsem našel již jako samostatný kačer…
pokud ovšem tým dále pokračuje v lovu, tak je tu další otázka: je fér si tuto přezdívku (týmovou) ponechat nebo si vytvořit raději novou a lovit pod novým nickem?
Samozřejmě je toto téma hodně spekulativní a netvrdím, že můj názor je 100% správný, to určitě není.

Nakonec se mi zdá lepší logovat i za děcka, poněvadž, až vyrostou, co pro ně bude lepším vkladem do života případně lepším věnem, nežli seznam pár set slovených keší??? :D:D:D

A k čemu je to dobré? Pochybuji, že např. naše malá v kočárku, když jednou v 17ti začne kešovat si bude pamatovat, jaké to bylo krásné na téhle multině či tamten výhled… to je dle mého nesmys.

Jinak k tématu, pak doporučuji logovat sám za sebe i za team. Pokud si chcete hrát na team, pak máte seznam keší, které jste navštivili jako team a až se jednou rozpadnete, budete mít klid s přelogováním keší na sebe a hlavně v tom pořádek.

Pokud je na to čas, logovala bych to zvlášť.
Taky asi závisí na tom, jestli je vaším cílem najít co nejvíc keší/vyčistit celé okolí, nebo jestli si chce každý člen týmu stopovat svou kešovací historii.

Vzpomínám na jeden úsměvný případ - kamarádka s přítelem začali kešovat, každý měl svůj vlastní nick, ale lovili spolu, takže vlastně logovali stejné keše. Dokonce když pak kamarádka našla pár keší se mnou, dostala "zákaz" je zalogovat, dokud je nenajde i s přítelem.
Pak si založili společný účet a keše přelogovali. No ale potom ona odjela do Anglie a nastal chaos - oba hledali a logovali na jeden účet, ona tam, on tady. Kdyby neměli počet nálezů ve stovkách, ale v tisících, tak už na ně dávno vlítla mravnostní policie. Takhle je to každému fuk :smiley:

Dovolím si nesouhlasit, naší nejstarší je 17 a dokonale si pamatuje zážitky z vandrů, kam jsem ji tahal od dvou let. Ono ležet pod celtou během krupobití nebo prolézat štoly jsou silné zážitky a zapíší se do dětské duše hlouběji než každodenní rutina.

Kromě dvou cache (chystám se na ně) jsem byl u všech co náš tým našel. Na netu vždy zapíši, kdo u dané cache fyzicky skutečně byl, takže v budoucnu nebude pro dceru problém si všechny cache, u kterých byla se mnou přelogovat pod vlastní nick. Tak asi tak. Lovu zdar!

No vzhledem tvému nálezu přes 1000 bych si asi neodvážil tvrdit, že to pro dcetu nebude "problém". Jestli jich našla s tebou pár set, chci vidět, jak to hezky jednu po druhé bude přelogovávat.

Jinak začínám řešit podobná problém. Naše 10-ti letá spolubojovnice už též nechce být schována jen jako ocas pod naším týmem :slight_smile:
Sice jí musím hlídat, ale už od teď si píše logy sama. Jenže též nevím, co udělat s těmi, co už s námi prošla - a pamatuje si je! … přelogovat to po jedné je fakt opruz! Škoda, že to nelze nějak obejít…

My logujeme jako tým, hledáme jako tým a až se ratolesti osamostaní, ať si logují zase jako nový tým, pokud je to nadále bude bavit. To už bude jejich věc.:wink:

To mas asi pravdu, ale… Je to jeden z mnoha zážitku a stejně si bude pamatovat 1 z 50 kesi. A od kdy realne vzpomínky? Od školky… A pak taky jeste jaky zážitky :slight_smile: Jestli to jsou všechny ty krasne výhledy na té multince nebo to ze ji Bolej nozicky, je vedro a ma žízeň. Nic se nesmí přehánět.

:smiley: Jo tak to u nás máme vyřešíno. Kešujem od loňského roku a káčata s námi když to jen trochu jde jezdí taky. Starší si chtěl vést svoje nálezy a tak s nástupem do školy nastalo další logování i za něj. Nutno říct, že si musí vymyslet, co chce napsat a já nebo žena mu to zapisujem. Až bude umět psát pořádně sám, pak už budem jenom jako dozor (Už se na to těším ;)). No a nejmladší, který je ve školce by taky rád logoval. Ukecali jsme ho, až půjde do školy, bude mít svůj nick. Tomu jsme zatím pořídili notýsek a tam si píše (no dobře, píšeme mu), kde byl. Je to občas pakárna logovat nějakou tůru, ale ty jiskřící očka, která má při pohledu na svou stránku na GC to vynahrazují. Tak to asi za náš team.

Mám pocit že řešíte nesmrtelnost brouka :D, tj. prostě to jednoznačné řešení nemá - respektivě záleží na každém "teamu" jak si to zařídí. My jsme začali v roce 2003 jako rodina všichni čtyři, teď už starší dcera (17) s námi moc nejezdí a mladší jen občas. Navíc manželku taky nebaví objíždět všechny mikra v Praze se mnou… ;). Z nalezených 4100+ keší jsem já osobně nenalezl asi 30 - to jsou ty, které nalezla Petra během svých služebek nebo výletů, kdy jsem ležel doma nachcípanej. Řešíme to pouze "podpisem" pod logem na webu - vždy tam píšeme ty členy rodiny, kteří tam skutečně byli…

my s přítelkyní lovíme zásadně spolu, ale logujeme každý pod svým účtem. Výhodu to má v tom, že do logu si každý napíše svuj pohled na věc a nehádáme se když se to jednomu líbilo a druhýmu ne :slight_smile:

Presne tak to taky delame. Alkorat ta moje na me obcas praskne takove veci, ze se pak musim cervenat :stuck_out_tongue:

My s přítelem logujeme do společného účtu. Už se párkrát stalo, že jsme se neshodli, co se nám líbí a co ne na kešce a tak jsme log rozvedli a každý napsal co se mu líbí a co ne. Z počátku jsem řešili jestli si nerozdělit účty aby měl každý svůj, ale zavrhli jsme to, stejně lovíme jedině společně - takže žádný problém, oba jsme byli na všech keškách. Navíc při dvou účtech by jeden byl PM, druhý ne (zase platit 2x by byla zbytečnost) - ještě bysme si záviděli navzájem.. :slight_smile: Taky odpadá problém s dvojím logování.

Ale záleží na každém…

my sa s manzelkou logujeme pod jednym nickom.

na SK sa vyskytli zaujimave pripady, ked skupina loguje pod jednym nickom a kedze je ich viac, tak niektore kesky zalogovali viackrat :smiley:

U rodinky je to asi aj o tom, ze hlavne deti sa neskor osamostatnia :slight_smile:

To je věc týmu, jak jim to vyhovuje.

A jinak to má celkem jednoduché řešení: V profilu týmu může být jeho historie (dne… založen tým členy A,B,C,D, dne … člen A opustil tým, dne … rozšířen tým o člena X, atd). Pak je jasné od kdy do kdy byl kdo v týmu a pokud si chce později přelogovat týmové keše na vlastní nick, tak by na to měl mít právo.

Jednodušší variantou je psát přímo do logu složení týmu (např. nalezeno ve složení týmu A, B, D, F). Z toho je taky jasné kdo tam byl a kdo ne, a kdo má tedy eventuálně právo si keš při rozpadu týmu dologovat na nový nick.

Jsme DJ-team, sovinisticky napisu, ze to je muj tym, bo ja jsem DJ (me inicialy). Na vsech keskach jsem tedy musel byt ja, nelovime tedy paralelne. Snazime se do logu zapisovat, kolik nas tam bylo, kdyby nahodou nektera ze tri dcer mela pocit, ze si musi narokovat nalezy. :slight_smile:
Jako vlastnikovi krabicek je mi jedno, jak se tymy stepi nebo stmeluji. Je to o svedomi a osudech kazdeho z nas.