Zdravim,
zajimalo by me jak je to s teamama na geocaching.com… S pritelkyni jsme tak trochu propadli geocachingu, ale mame kazdy vytvoreny svuj ucet. Na geocaching.com jsem zjistil, ze nejake skupiny lidi hledaji kesky jako tym… To ma tedy cela skupina jeden ucet pod kterym vystupuji vsichni???
Jde mi o to, ze vetsinu kesek hledame dohromady, ale nekdy hledame kazdy zvlast. V situaci kdyz budem oba hledat kesku, ale kazdy na druhe
strane republiky, tak si za tym (jeden ucet) zapiseme v jeden den dva (popr. vice) logu z ruznych mist republiky??? Neni to nejak proti urcitym pravidlum geocachingu???
Diky za odpoved:-)
Pokud vím, tak většina teamů funguje hlavně při akcích, jako jsou eventy a závody a podobně.
A zpravidla se kešky logují jako team i každý člen jednotlivě za sebe na svojem účtu.
Nekomplikuj si to :-)
[quote]
Sindy: Zdravim,
zajimalo by me jak je to s teamama na geocaching.com... S pritelkyni jsme tak trochu propadli geocachingu, ale mame kazdy vytvoreny svuj ucet. Na geocaching.com jsem zjistil, ze nejake skupiny lidi hledaji kesky jako tym... To ma tedy cela skupina jeden ucet pod kterym vystupuji vsichni???
Jde mi o to, ze vetsinu kesek hledame dohromady, ale nekdy hledame kazdy zvlast. V situaci kdyz budem oba hledat kesku, ale kazdy na druhe
strane republiky, tak si za tym (jeden ucet) zapiseme v jeden den dva (popr. vice) logu z ruznych mist republiky??? Neni to nejak proti urcitym pravidlum geocachingu???
Diky za odpoved:-)
[/quote]
V tomhle pripade si radsi nechte kazdy svuj ucet a zapisujte si kazdy to misto kde jste opravdu byli. Existuji teamy ktere maji hodne clenu, treba 2 rodiny, ktere kesuji spolu a maji spolecny ucet.
Pravidlum to neodporuje. Podivej se http://www.cacherstats.com/Rank1-125.html tam jsou jen tymy. My jsme rodinny tym a hledame v 99% spolecne.
Ma to sve vyhody i nevyhody. Tym se muze rozpadnout a pak je problem s prelogovanim byvalych clenu tymu.
Chystám se na vodáckou akci, kde bude i další geocacher, jestli bude čas, určitě zkusíme něco odlovit. Zatím jsem takhle ve dvojici nikdy nehledal. Určitě to bude zajímavé, výměna zkušeností atd. Keš však najde jen jeden, zalogujem oba dva. Ne že bych to chtěl nějak složitě filozoficky řešit, ale jaký je na to názor zkušenějších?
To vůbec neřeš. To by pak jeden musel stát opodál, čekat až první najde a zaloguje a pak hledat sám. [:S] Vždyť hledáte oba, a i ten co nenašel se na tom hledání podílel.
Třeba takový Šaman ani nezapína GPSku [:P]
Takze v pripade, kdyz chceme spolecne zalozit nejake kesky, spolecne vyslat GC nebo TB, tak je asi lepsi si vytvorit spolecny tym…ze ano?![]()
[quote] moravan: Chystám se na vodáckou akci, kde bude i další geocacher, jestli bude čas, určitě zkusíme něco odlovit. Zatím jsem takhle ve dvojici nikdy nehledal. Určitě to bude zajímavé, výměna zkušeností atd. Keš však najde jen jeden, zalogujem oba dva. Ne že bych to chtěl nějak složitě filozoficky řešit, ale jaký je na to názor zkušenějších?
[/quote]
Ja bych to neresil ve filozoficke rovine, ani v e eticke. Prece o nic nejde, je to jen hra.
Ale! Ten kdo najde prvni, muze delat jakoby nic, delat jako ze hleda dal, po chvili treba poodstoupit ... aby tomu druhemu nezkazil radost. Radost z nalezeni, radost ze samostatneho nalezeni. A o tu radost preci jde. Ale zalezi na tom, jak se dohodnete. Aby proste tu radost meli oba.
[quote] Sindy: Takze v pripade, kdyz chceme spolecne zalozit nejake kesky, spolecne vyslat GC nebo TB, tak je asi lepsi si vytvorit spolecny tym...ze ano?:-) [/quote]
Neni to ani lepsi ani horsi. Je to jen formalita, ucet navic, starost navic. Pokud ti - vam - to udela radost, zalozte si teamovy ucet a starejte se o nej. Ale nakonec to bude zase jen jeden z vas, kdo se o ten ucet bude starat, kdo bude cist logy ze zalozenych kesek ...
Ono, jmeno toho, kdo cache zalozit, se da editovat. Muze tam byt uplne cokoliv. Uplne. Takze i jmeno teamu...
Nemyslel jsem ucet navic, ale jen jeden spolecny, do ktereho bysme logovali spolecne nalezy i samostatne (ale jestli to neni proti nejakym pravidlum).
Dela se to takovymto zpusobem??? Nebo ma kazdy clen tymu vzdy jeste svuj ucet, na kterem si nalez loguje taky ???
Mi máme společný účet a někdy chodím sám - co by na tom bylo proti pravidlům?[;)]
ProKesTom je rodina + jedna členka na Slovensku, která je při hledání navigovaná z Prahy, neboť nemá ani GPS ani PC - tudíž ani účet. Zároveň má každý člen týmu kromě T vlastní nick, na kterém má však jen to, co najde sám. Vše společné je pod týmovýn jménem. Zatím nám to tak vyhovuje.
Diky vsem za rady, uz se zacinam trochu orientovat, tak to nejak promyslim:-))
Oni na tohle vlastne zadna pravidla nejsou. V konecnem dusledku je mozne sestavit svetovy team o 1000 hlavach, logovat na spolecny ucet, a strhnout tak statistiky. Kazdemu, co se mu libi!
Sám jsem byl jen jednou, na své první FTF. Jinak prostě sám nechodím, nebaví mě to. Buď jdeme celá rodina, nebo zase s jinými kamarády kačery. Jedni vždy blízko keše zastaví aby si ji našli sami po nás. Ostatním to nevadí hledají s námi. Logujem si potom každý na sebe - no dyk jsme tam byli, úkoly (případné) splnili, plíce v krpálech provětrali a srandy si užili… Náš tým jsme já a moje žena, synovi jsem poradil ať si založí svůj účet, přece jen brzy vylétne z hnízda. A taková perlička nakonec.. To bude prdel až se někde v Čechách u rozvodovýho soudu bude řešit komu z bývalých manželů připadnou nasbírané logy ![]()
DJ-team loguje vzdy, pokud je u nalezu/hledani pritomen DJ. Jsme rodina a spolu nas to bavi vice. Horsi je, ze na to trva dele, nez se nekam vypravime [:)]. Casem se urcite potomek/ci oddeli, ale zatim to neresime
Pravidla jsme nezkoumali, ale logovani vice lidi na jeden ucet, pokud nehledaji spolu, mi krome specialnich akci prijde nefér. To je pak opravdu honitba za body. Nicmene, je to kazdeho vec.
[quote] Bisaci: A taková perlička nakonec.. To bude prdel až se někde v Čechách u rozvodovýho soudu bude řešit komu z bývalých manželů připadnou nasbírané logy :-) [/quote]
Logama to zacne, vlastnictvim geocoinu zkonci. Na decka si kazdej vzpomene az pak :)))