Rád bych myšlenkově navázal na zamknuté vlákno o Hexenschuss brigádě. Upozorňuju ale, že toto není klasické flame vlákno "co si o tom myslíte ?", ale naopak se budeme snažit dopátrat jednoho konkrétního cíle a výsledku (viz dále). Proto prosím teoretické vlákna-spamující skorogeocachery, kteří víc kecají než hledají, ale i kohokoliv dalšího, kdo by chtěl odvádět od tématu, aby si založil vlákno vlastní a tam se vyblil.
Jinými slovy: Pokud nemáte kladnou odpověď ( "Ano,…" ) na následující dvě otázky, tak neotravujte.
1.
Protože jsem sledoval myšlenkové pochody některých členů Hexenschuss už před logováním nálezů, tak nás ještě před vypuknutím toho řevu napadlo, že bysme rádi zjistili počet kešek teamu Brno Mafia (účet máme jen o 4 měsíce mladší než Hexenschuss a myslím, že by chlapci měli slušnou konkurenci). Než jsme stihli ale vymyslet, jak budeme postupovat, tak se strhla vřava a Hexenschuss sami začali mazat své logy. Asi zaplať pánbůh, že si to vyžrali jen oni, ale naše snaha o vytvoření společné statistiky Brno Mafia zůstává a je motivována jinak než pohledem do nějakých evropských žebříčků. Rovnou říkám, že ať bude moje argumentace jakákoliv, tak nic nebudeme fyzicky logovat na gc.com. Neříkám to proto, že bych nesouhlasil s postupem Hexenschuss, který jsem jim v klidu odkýval, ale proto abych zabránil flamu v technickém vlákně.
Prostě a jednoduše nás zajímá, kolik máme zalogováno dohromady kešek. V předchozím vlákně padlo, že daleko jednodušší než všechno logovat, je použít program jako je GSAK, který samozřejmě používáme. Ono to ale zdá se bohužel není pravda, resp. není to tak jednoduché, jak by se zdálo. GSAK si bere pro statistiku nálezů logy určitého nicku a tyto logy se opravdu dají nejjednodušeji získat tak, že je máte dlouhodobě uchovány (zalogovány) na serveru gc.com a prostě si jen stáhnete MyFinds GPX soubor, nahrnete ho do GSAKu a statistiky si příslušným makrem (FSG) vytvoříte.
Já jsem se pokusil o to, že jsem stáhnul MyFinds jednotlivých členů Brno Mafia a pak je zkombinoval do jedné databáze. Dostal jsem tak sice počet keší, které našel minimálně jeden z nás (tak jak to udělali Hexenschuss), ale už například bez toho, abych byl schopný rozlišit, KDY proběhl první nález dané keše někým z Mafie. No a hlavně: Získal jsem jen jedno jediné číslo, ale kvůli tomu jsem to nedělal, já chci obvyklé GSAK statistiky (makro FSG - FindStatGen), které se dají porovnávat s ostatními a zobrazovat v profilu.
Problém je tudíž jasný: Potřebuju makro, které zkombinuje více MyFinds tím způsobem, že najde nejstarší log někoho ze členů a přepíše tento log logem nové identity (v našem případě Brno Mafia).
Otázka 1: Víte o existenci takového makra ? Dokážete ho vytvořit ? Znáte jiný technický způsob, jak dostat tyto statistiky do GSAKu ?
2.
Jsem zvědavý a předpokládám, že někdo v minulosti měl stejnou ideu jako my nebo Hexenschuss a vytvořil si týmový nick pro více samostatně lovících nicků.
Otázka 2: Máte podobný tým ? Od jakého data je založený ? Kolik má členů ?
Tady ještě jednou důrazně žádám, že očekávám pouze odpovědi, které budou začínat "Ano,…". Opravdu mě nezajímají názory typu "Ne, nejsem takový kokot jako ty a nikdy by mě taková blbost nenapadla". Vlákno bude případně moderováno, abysme se drželi tématu.