Telefon na GC

Nazdar,
částečně uvažuju o koupi nějakýho chytrýho telefonu, vím že se tady o tom píše často a někteří jedinci možná budou mít chuť mě ukamenovat a poradí mi ať se podívám na starší vlákna, ale to už jsem udělal a nejsem z toho nijak moudrej, takže prosím o radu. Moje požadavky jsou GPS, WiFi, a nejspíš Windows Mobile- protože se domnívám, že na něm funguje nejvíc programů, ale třeba mi to vyvrátíte, dále pak nejdůležitější požadavek, aby se přístroj nezasekával, mám teď Asus p320 s procesorem 0.2 GHz a RAMkou 64MB (asi to je málo), a to je katastrofa, někdy s nim obejdu třeba celý wherigo a někdy se zasekne hned při spuštění nějaký aplikace a nebo i jen tak, z ničeho nic. Už jsem zkoušel aktualizovat firmware a nic to nepomohlo, zasekává se pořád. Zkrátka potřebuju něco, na čem si mužu pustit Operu, Handy GC, Garmin XT, zahrát Wherigo, prohlídnout listingy a přitom se to nezaseklo. Můěte tedy někdo poradit nějaký solidní zařízení?

Zober HTC Desire (s Androidom).

Ještě jsem zapoměl napsat, že bych klidně bral i nějakej typ, kterej už je jenom na Aukru, ale je osvědčenej a funkční.

Aktuálně je největší výběr programů asi na Androindu, takže bych koukal tímhle směrem…osobně se mi nejvíce líbí HTC Desire, co píše kolega…

Nyní mám E52 + datový program a ohledně kešek jsem s tím spokojený…

Ten HTC Desire bude asi dost dobrej, ale zase ta cena…:frowning:

Pokud chces Garmin XT, tak jedine Symbian, cili Nokia 5800. Ted jsem ji kupoval pritelkyni k Vanocum a funguje dobre. Garmin XT s Topo mapou i silnicni Atlas, Opera s WIFI, Handy GC bez problemu …

A zkousel jsem i HTC Wildfire a taky dobry … jen tam je horsi moznost map. Mel jsem Rmap + Atlas Creator …

Proč? Garmin XT by měl mít i verzi pro Windows Mobile. Máš s ní nějaké negativní zkušenosti?

Gamin funguje bez problemu i na woknech mobile, u mě zatím bez problému.

Kdybych vybiral telefon prevazne na GC, do Symbianu bych asi nesel. Ted mam Nokii 5800 a podpora GC programu je celkem mala. Bud WM nebo Android vypada perspektivni..

Colonel74: To ja bych zas nerek, ze je podpora programu mala. HG, GarminXT, Trek Buddy. SmartGPS (nebo jak se to jmenuje). Ale samotnej Symbian S60 5th (tedy pro dotykovky) stoji za prd. Nokii bych se uz podruhe vyhnul a sel taky na nakyho Androida :wink:

Ano, ty vsechny programy sice funguje, nerikam, ze s tim nejde kesovat, ale je to znacne krkolomne. Takovej program jako GCz II nebo jak se to jmenuje na WM chybi, SmartGPX je fajn, ale jeho vyvoj ustrnul a uz se bude zrejme vyvijet jen pro Symbian. SmartcomGPS je tezce nepouzitelny na GC, Trek buddy mi prijde krkolomnej celej, i kdyz to pouzivat jde, ale je to opruz. Proste uz bych do 5800 znovu nesel.

No, a já si furt říkám, proč hledám ty keše tak pomalu :smiley:

No ja mam Garmin XT na WM, takže na tom určitě chodí. No a ten Symbian… radši bych WM nebo Android.

Resim podobnej problem - asi vezmu nejakej dotovanej k novy slouve od T-Mobile a resim zda Samsung i9000 Galaxy S nebo HTC Desire. Kazdej ma svoje pro a proti (treba Samsung papirove skoro * takovou vydrz, ale zase ctu ze ma naprd GPS). Nejakej rady / zkusennosti

Zkušenosti s Desire stručně:

1. Používám ho asi tak čtyři měsíce a celkové hodnocení by bylo rozhodně za 1.
  2. Přesnost čipu vynikající, se zaměřením nemám problém ani v lese, ani ve městě. Vestavěný kompas velmi dobrý.
  3. On-line kdykoliv v terénu je užásná věc. Kdysi jsem musel všechny výlety dlouho a pečlivě plánovat, dnes mi stačí vyrazit kdykoliv kamkoliv a vidím všechny aktivní keše kolem sebe. Včetně listingu, navigace v libovolném měřítku. Začínám takovou měnší turistickou mapou (když autem přijíždím k místu), pak si zpřesním na plán města no a nakonec u kešky maximální detaily ve fotomapě …
  4. Zobrazení map je vůbec obrovská pomoc. V podstatě již (vyjma lesa) nehledám podle šipky, ale podle maximálně zvětšené mapy.
  5. Aplikaci používám c:geo, k naprosté spokojenosti. Navíc autor na programu neustále pracuje a co týden, to nová vylepšená verze.

Nop a teď pár mínusů:

1. Baterie. Chce to rozhodně záložní baterii, na jednu vydrží (se zapnutou GPS a datovými přenosy) tak 4-5 hodin. Na nějaký větší lov to není. Já to řeším tak, že mám baterie dvě. S jednou chodím a druhou si mezitím v autě dobíjím na nabíječce. Dá se však pořídit i bateria 3200mAh (standardně dodávaná je 1400mAh). Jestli bude někdo chtít, snad ještě dohledám odkaz …
  2. Jisté výrobní dávky (bohužel zrovna té mé) se týkala jakási výrobní vada, kdy se telefon začal po cca dvou měsících provozu samovolně restartovat, častěji a častěji. Pomohla výměna desky, nicméně oprava trvala dobré tři týdny. Od té doby v pohodě. Nových telefonů by se toto nemělo týkat, při koupi použitého bych byl velmi opatrný.
  3. Chce to plný datový tarif. Já jsem zpočátku měl u O2 tarif na 150MB měsíčně, ten se mi však zpravidla vyčerpal jedním větším výletem (resp - oni rozpočítávají 150MB měsíčně na cca 40MB týdně, při překročení se do konce týdne zpomalí rychlost). Teď s plným tarifem bez problémů.
  4. Takovýto smartfoun si člověk musí přeci jen trochu pečlivěji hlídat, než nějakou outdoorovou GPS. Převci jen pád na kámen by asi nepřežil. No ale zase se člověku odvděčí naprostým luxusem :slight_smile:

Koupil jsem před 14 dny mobil LG P500 Optimus One s android 2.2. Zatim naprostá spokojenost, GPS přesná, mám signál i v baráku :). Jen ta výdrž baterky při intenzivním používání je fakt nic moc (cca 5h), ale to je nemoc asi všech podobných aparátů.
Jinak bych napsal asi tak to samé jako JacG :slight_smile: a to vše za poloviční cenu oproti HTC desire, ne že by se mi desire nelíbilo ale 10000 bych teda za mobil opravdu nedal…

Je k tomuto telefonu nutno mít datový tarif, nebo stačí data stažená off-line? Telefon potřebuji jako doplněk k GPSce (zobrazování dat o keškách atp., klidně předem stažených).?

No to je komplikovanější. Pokud se týká informací o keškách, listingy, souřadnice apod., tam samozřejmě stačí data stažená offline (program c:geo umí importovat gpx). Pokud se týká map, tak offline mapy jsem v c:geo zatím nerozchodil. Existují jiné softy, které offline mapy umí, ale tam je zase nevýhoda, jaké zvolit měřítko … Na navigaci stačí cca 1:10000, avšak jak jsem psal dříve - možnost hledat pomocí detailní satelitní mapy považuji za největší výhodu telefonu. Takže verdikt - ano, je to možné, pokud ti stačí, že telefon budeš využívat na cca 10%.

Porid si predplacenou vodafone simku a za 17kc mas den internetu. Pravda, ze rychlost neni zavratna, ale pouzitelne to je. Jinak GCZ byl vyborny program, ale system je strasnej. Prosel jsem vsechny platformy a android je nejlepsi. Precejen ten telefon budes pouzivat i na jine veci nez geocaching a pak by jsi u widli kvetl. A co se tyce zarizeni, tak bych se nebal levnejsiho. Mame dva androidy do 5k a kesuje se s nima jedna radost. Jen si pohlidej aby mel i kompas, protoze to tak hledani zprijeni.

A nestačí ti do tvého současného mobilu prostě nahrát offline listingy z GG a ty si pak v případě nutnosti jen prohlédnout v prohlížeči?