V jisté keši nějaký dobrodinec vyměnil vlhký logbook za nový (shodou okolností jsem byl první, kdo se do něj logoval). Následně owner napsal WN, který mě poněkud šokoval:
Diky za vymenu za suchy logbook. Ten stary klidne vyhod.
To se fakt s logbooky zachází takhle? Vždyť v logbooku je jediný fyzický důkaz o tom, že kačer tam byl, to se tento proste zlikviduje?
V mém ideální světě by takováto keška měla být archivována, provedena kontrola fyz. logbooku s internetovým logbookem nezávislou třetí osobou (reviewer ?) s následným promazáním neoprávněných FI logů a ownerovi udělen BAN na zakládání nových keší.
V mém ideální světě by takováto keška měla být archivována, provedena kontrola fyz. logbooku s internetovým logbookem nezávislou třetí osobou (reviewer ?) s následným promazáním neoprávněných FI logů a ownerovi udělen BAN na zakládání nových keší.
Reviewer? to snad ne. Co by asi tak ti lidé ve svém volném čase ještě nemuseli dělat.
V jisté keši nějaký dobrodinec vyměnil vlhký logbook za nový (shodou okolností jsem byl první, kdo se do něj logoval). Následně owner napsal WN, který mě poněkud šokoval:
To se fakt s logbooky zachází takhle? Vždyť v logbooku je jediný fyzický důkaz o tom, že kačer tam byl, to se tento proste zlikviduje?
určitě to není dobrý postup, ale za logbooky v keši odpovídá Owner. Ostatní se musí snažit nebýt jako tento owner a na svoje keše dbát.
To je přece věc autora. Já také nekontroluji logy (pouze ve výjimečných případech, kdy se mi to opravdu nezdá). Staré, plesnivé, vlhké, logbooky opravdu nemíním neskladovat. Natož abych projížděl, kdo nezalogoval v tom fyzickém. Dříve jsem u jedné své vykutálené keše logbooky skenoval a vkládal do listingu, ale postupem času jsem od toho upustil.
Když ale zjistím neoprávněný log, nemám problém ho smazat.
Výměna logbooku za nový. Starý odnáším a za předpokladu, že není v silně dezolátním stavu, vyvstává otázka: „Kam s ním?“
K čemu mi vlastně je několik let starý logbook? Ruku na srdce, prochází někdy někdo z vás své staré (a to i několik let) logbooky? Schraňovat a časem ztopit? Samé ocásky...
To je přece věc autora. Já také nekontroluji logy (pouze ve výjimečných případech, kdy se mi to opravdu nezdá). Staré, plesnivé, vlhké, logbooky opravdu nemíním neskladovat. Natož abych projížděl, kdo nezalogoval v tom fyzickém. Dříve jsem u jedné své vykutálené keše logbooky skenoval a vkládal do listingu, ale postupem času jsem od toho upustil.
Když ale zjistím neoprávněný log, nemám problém ho smazat.
Takže si můžu zalogovat nějaké ty nálezy na tvých keších z doby, pro kterou jsi už logbooky vyhodil? Vzhledem k tomu, že mi nemáš jak dokázat, že jsem tam nebyl, tak to zní docela neprůstřelně.
Vzhledem k počtu tvých nálezů zažiješ ještě mnoho šoků......zde i v terénu...
Mandevile, ono je to trochu jinak. NEEXISTENCE se nedá dokázat, dokázat se dá pouze EXISTENCE. Takže ne že owner musí dokázat, že tvůj podpis v logbooku není, ale ty musíš dokázat, že tvůj podpis v logbooku je.
Osobně logy v logboocích také nekontroluji. Chtěl bych, ale není stále čas. I proto mám všechny logbooky, které nebyly ukradeny doma poctivě archivovány. Je jich už docela dost. A to i když byly plesnivé, roztrhané, mokré... Jen najít tolik času vyluštit mnohdy skoro nečitelné nápisy a srovnat je s tisíci nálezů na webu. Ještě k tomu když často nicky vůbec nesouhlasí, stejně jako čas logování...
V mém ideálním světě by v každé krabičce byl čip, který by třeba přes NFC každému nálezci dal jednou použitelné heslo pro logování nálezu na webu. V tom hesle by byl zakódovaný GC kód, čas nálezu a identifikace zařízení nálezce, takže by jednou provždy skončily veškeré dohady o oprávněnosti logu.
Takže si můžu zalogovat nějaké ty nálezy na tvých keších z doby, pro kterou jsi už logbooky vyhodil? Vzhledem k tomu, že mi nemáš jak dokázat, že jsem tam nebyl, tak to zní docela neprůstřelně.
Mandevile, ono je to trochu jinak. NEEXISTENCE se nedá dokázat, dokázat se dá pouze EXISTENCE. Takže ne že owner musí dokázat, že tvůj podpis v logbooku není, ale ty musíš dokázat, že tvůj podpis v logbooku je.
Proto si své logy v nalezených keších od jisté doby fotím. To když mi owner smazal oprávněný log. Musel zasáhnout nakonec až reviewer.
No tak vzhledem k tomu jak dlouho se věnuješ GC a jak dlouho bývají moje logbooky v keši by to bylo jednoznačné ;-)
Já jako owner moc rád kontroluju logbooky s logy na internetu. A to proto, že moc rád mažu ty, co v logbooku nejsou. Kontroluju to tak jednou za půl roku a vždy tam nějaký výlupek je.