Tento předmět nepatří do kolekce.

Nevíte někdo, co znamená na stránce geocoinů věta: "Tento předmět nepatří do kolekce." A které tam tedy patří?

To znamená, že si ho nemáš přidávat do kolekce.. do kolekce si teoreticky můžeš přidávat jakýkoliv GC/TB, kde to majitel nezakázal. Prakticky je to vytvořeno pro takové ty domácí sbírky coinů, coin se ti potom nezobrazuje v inventáři při logování keše, a jediná věc, kterou kdokoliv kromě tebe může s daným předmětem udělat, je discoverovat nebo napsat poznámku.
Nedávno jsem řešila případ, kdy si někdo omylem hodil cizí GC do "kolekce" a posunul ho dál. Já měla to štěstí ten GC vyzvednout :slight_smile:

Snad to pomohlo osvětlit problém. Další info třeba tady:
http://support.groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=250

Tak, děkuji mockrát. Aspoň se mi ulevilo od hledání coinů, co patří do kolekce. :slight_smile:

Tak ted jsem trosku zaskocen, protoze jsem byl presvedcen, ze do kolekce si predmet muze dat jen majitel, ale zrejme to tak podle popisu neni.

Dovolim si jeste upresneni, protoze vim, ze probehla aktualizace a nyni jde dat do kolekce pouze TB/GC u ktereho je povoleno Collectible.

Já ti nevím, Blexo, před 2 dny jsem právě řešila, že majitelka nenastavila, zda je mince collectible nebo ne, a někdo si ho do té kolekce omylem přidal. Takže radím u všech cestovatelů preventivně zakázat.

Tak ja si to asi mesic zpatky nenastavil u par novych kousku a nemohl jsem je dat do kolekce, takze kdo vi co s tim vyvedli…

Uf .. tlačítko, jak si jej dát do kolekce jsem našla. Ale nemohu najít, jak zakázat možnost, aby si jej někdo cizí dal do kolekce. I když mi vysvětlení, že někdo cizí k něčemu může nějak omezit můj TB přijde divné.

Prosím naveďte mne, kde to zakázat?

A prozradíš jak se ti to podařilo ? Do kolekce si přece owner dává svoje železo pouze pomocí při editaci TB / GC.

Tak jsem si ted s tim chvili hral a vypada to jen jako neosetreny stav.

1. Mam nastaveno collectible, nikdo nemuze predmet vzit k sobe a tudiz ani dat do kolekce.
  2. Je zakazano collectible, tak jednoduse nejde dat do kolekce.
  3. Pokud predmet jiz nekdo ma a ja nastavim collectible, tak si ho muze pridat logem do sve kolekce. Z te ho nastesti muze zase vyhodit vlastnik tim, ze jen zrusi status collectible.

To blexa
Kde, jak zakážeš Colectible? nemohu to najít ani na GC. com, ani hledáním zde na foru a ani ve Wiki.

V editaci predmetu kde menis cil mise je zaskrtavatko "Make this Trackable collectible".

No .. v české verzi to zní : Tento trackovatelný předmět patří do kolekce a je to umístěno nad polem pro vypsání mise.
Ale já myslím, že tím jej VLOŽIM do kolekce a DLE druhého příspevku zde v tomto vlákně viz:

Tím znemožním ostatním jej logovat jako vyzvednutý a vložený. A dle téhož příspěvku je někde možné zakízat můj předmět jinému vložit do své kolekce a tím můj vlatsní Cosin nějak omezit na pouhou možnost discovered.

tedy … Jak zakážu někomu jinému označit můj předmět jako část jeho kolekce???

Tedy .. jak dle bodu 2 zakázat collectible?

Jednoduse receno jsou tri mozne stavy

1. Collectible nenastaveno a pak tam mas puntiiky na volbu nastavit collectible ano/ne - nevim jak se chova, ale mohl bych pripadne otestovat (pred 14 dny mi to neslo dat do collection v tomto stavu)
  2. Collectible nastaveno na zapnuto (zaskrtnuto) - lze logovat pouze write note a discover, lze ho presunout do kolekce, aby se ti nezobrazoval pri logovani kesi
  3. Collectible nastaveno na vypnuto (odskrtnuto) - lze logovat i nalezeni nebo grabnuti a nelze dat do kolekce

Samotne presunuti do kolekce se provadi jinde a zobrazi se pouze pokud je zaskrtnuto viz bod 2.

Mně ne.
Vlastník při editaci TB/GC povoluje nebo zakazuje předmětu být potenciální součástí sbírky. Jinak vložit si držený předmět do kolekce může kdokoliv, kdo ho má v současné době u sebe (není-li to zakázáno vlastníkem). To se dá udělat tuším jedním kliknutím v listingu daného trackovatelného předmětu.

Ad 2) Tam máš chybu. To, že je nastaveno collectible na zapnuto, jen umožní vkládat předmět do sbírky (kolekce). Pokud to nikdo neučiní, předmět se dá dál přesouvat po keších, grabbovat a podobně. Stav s write note a discover nastává, pokud někdo ten předmět vloží do své sbírky.. jinak se coin chová normálně, a dá se přesouvat.

Ještě si zaspammuju… dej normálně editaci GC/TB - a zaškrtni u Collectability možnost "No". Pak to už nikomu nepůjde. Pokud nebudeš vědět, kudy kam, tak mi napiš zprávu, nebo navečer na ICQ (202750641). Zkusím poradit.

já se omlouvám, ale po přečtení toho výše v tom mám zmatek .. co si má nastavit pokud chci aby GC bylo pouze u mně, šlo discoverovat, ale já když budu chtít tak ho můžu protahovat .. ale aby mě ho nikdo nesebral (virtuálně) B)

dikes

jo a ten BUG image to je k cemu? dík :slight_smile:

Já to trochu zhrnu:

Při editaci TB máme 3 možnosti:

• [b]výchozí /b
  • Non-Collectible (vybrané No nebo odškrknuté políčko) - trackovací předmět, nedá se přesunout do sbírky (Trackable Collection).
  • Collectible (vybrané Yes nebo zaškrknuté políčko) - může být přesunuto do sbírky.

Pokud je TB v režimu Collectible dá se přepínat mezi stavy (v listingu TB vpravo rozevirací nabídka):

• Move to Collection (nezobrazuje se v inventáři, nejde vložit do keše, loguje se jen Discovered it a Write Note)
  • Move to Inventory (zabrazení v inventáři, standartní logování)

Pokud tedy nechci, aby byl TB v Trackable Collection, tak v editaci TB dám: Is Collectible? No. (nebo odškrknu políčko u "Make This Trackable collectible").

P.S.: Bug image je obrázek, který se zobrazuje vedle popisu TB.