Tak jsem se konečně dostal k tomu, otestovat API na mapy.cz. Takže se můžete podívat, jak to dopadlo. Je to opravdu jen první test, nic od toho neočekávejte ;-)
Načítá to CSV soubor, který jsem získal PHP konvertorem z My Finds PQ pomocí JKL knihovny a zobrazuje body na mapě. Toť vsjo..
Slušná práce. Nevím ale jestli by to šlo použít na nějakém frekventovanějším webu - Seznam má tuším v podmínkách nějakou zmínku o omezení při velkém objemu dat.
Při spuštění API nebyl limit podle stažených dat, ale na tisíc přístupů denně. Přičemž se dala individuálně domluvit výjimka. Na osobních stránkách je ale myslím tato hranice nepřekročitelná.
Pokud jsi se snažil to zkopírovat a použít na vlastní adrese, tak ti to nepojede. Stejně jako u Google Maps musíš mít pro každé URL (na kterém mapy provozuješ) přidělený klíč, Seznam to ale na rozdíl od Googlu kontroluje…
Chci se na to podívat podrobněji, vím v čem je zřejmě problém, ale vyřešit ho bude chtít hlubší zamyšlení...
Do mish-mashe pro mapy.cz jsem zkušebně dal ikonky keší, takže se můžete podívat, jak to vypadá teď :-) Ale ty ikonky by to chtělo s transparentním pozadím...
Moc pěkné, obzvlášť ten mish-mash pro mapy.cz se mi zamlouvá! [:)]
Výborný je i nápad se záložkou v bublině, která obsahuje text logu [Y]. Pokud by se k tomu zkompiloval nějaký prográmek či skript na přímou konverzi z MyFinds PQ, pak není co řešit. No, ještě by to mohlo zároveň dělat tabulky s podrobnými statistikami a ... [:D]
Nevím, čím to je, ale mish-mash jsem ještě neviděl v chodu, zobrazí se mapa, ale ikonky už ne, přitom to nehlásí žádnou chybu.
Amapy mně jely, teď už ne, hlásíí to chybu Line 33 Char 12: type má hodnotu null nebo není objekt. Tady začaly potíže až po té, co jsi tam asi přidal ikonky keší místo obyčejných chlívků.
Otestováno na 2 PC, všude je to stejný. Používám IE7.
Viz. výše, konvertor z MyFinds PQ do CSV plánuju hodit na web, zřejmě někdy do konce týdne. Podrobné tabulky by samozřejmě šly, ale to nechám na někom dalším, mě spíš zajímá to API.
jinak po zkušenostech s těmito API musím říct, že API pro AMapy je mnohem pokročilejší, zato pro Mapy.cz mnohem jednodušší na používání.
Podařilo se mi vyzkoušet 3 oblíbená API pro online mapy, která jsou nabízena - test API Mapy.cz, test API AMapy a test API Google Maps. Ve všech testech by to mělo vypadato stejně (tím myslím záložky a tak, ne grafické ztvárnění :-)...
Teď koukám, že Yahoo také nějaké API nabízí, tak že bych to také vyzkoušel? :-)