Test ke keši

Zdravím přítomné kačery a kačerky,

potřeboval bych od Vás pomoct s otestováním něčeho, z čeho možná někdy bude keška :D. Chtěl bych Vás poprosit o stažení přiloženého souboru (v zipu je jar/jad pro "hloupé" telefony a apk pro Android), jejich spuštění na svém mobilu a kliknutí na Test funkčnosti. Program vypíše, jestli mobil podporuje / nepodporuje potřebné funkce a to mi sem prosím hoďte (nejlépe i s typem přístroje). Nejde o žádný pokus Vám nabourat mobil, potřebuju pouze otestovat, jak široce je podporována javová kryptografie v mobilních přístrojích (v případě zájmu a pochybností poskytnu zdrojáky - EDIT : zdroják níže).

Předem díky za pomoc!
Danstahr

Tak jsem zkusil na Androidu 2.2.2 v Dell Streaku mini.
Nejdříve se objevila hláška o nutnosti mít instalovanou Javu a potom hned řval antivir, že soubor je infikovaný.
Po stažení javy už jde spustit a po testu funkčnosti vypíše že přístroj podporuje všechny potřebné funkce pro odehrání keše.
Tlačítka jsou dost malá.
Napiš přes profil, kdyby jsi něco potřeboval.

nokia 5230

Váš přístroj podporuje všechny potřebné funkce pro odehrání keše

nokia 5530

Dovolím si upozornit, že keš vyžadující instalaci softwaru nebude publikována. Ale možná se pletu.

K tomuhle bude alternativní řešení nevyžadující nainstalovanou aplikaci, ale nebude pracovat offline. V plánu je do nabídky přidat i Wherigo cartridge. Aby se nikdo nemohl vymlouvat, že mu tohleto a támhleto nejede :D. Ale díky za upozornění.

..tak to je pro WIG variantu hodně optimistické [B)]

Tim bys mel zacit

Chtěl jsem se připojit k testu ale jak koukám na Dell Streak už bylo testováno :slight_smile:

Samsung Galaxy S2, Android 2.3.4.: Požádá o stažení javy(J2ME runner), dám hledat přes market. Nenalezeno. Druhá možnost z Netmite. Nelze stáhnout. Takže bohužel nevyzkoušeno.

Prosím, v příloze pod příspěvkem. Jen chci upozornit, že jsem se vzhledem k jednoduchosti aplikace příliš nezaměřoval na přehlednost kódu. Inkriminovaná pasáž, která se děje po kliknutí na test :

else if (__selectedString.equals("Test funk\u010Dnosti")) {                                     
                int failed = 0;

byte[] keyBytes = "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA".getBytes();
                Key key = new SecretKeySpec(keyBytes, 0, keyBytes.length, "AES");
                String s = Global.encodeCipher(key, "AhojAhojAhojAhoj");
                if (s.equals("Failed."))
                    failed = 1;
                byte[] toDecode = new byte[] {-73,-14,-104,98,85,111,-69,-98,88,-28,-10,-5,92,-80,34,-19,7,-107,-56,-114,-63,-14,1,68,114,105,91,14,101,-10,-109,102};
                s = Global.decodeCipher(key, toDecode);
                if (s.equals("Failed."))
                    failed = 1;               

MessageDigest m;
                try
                {
                    m = MessageDigest.getInstance("MD5");
                    m.update("ahoj".getBytes(),0,"ahoj".length());
                    byte[] checksum = new byte[16];
                    m.digest(checksum, 0, 16);
                    String hash = Global.toHexString(checksum);
                }
                catch (Exception e)
                {
                    failed = 1;                    
                }
                    // write pre-action user code here
                switchDisplayable(getAlert2(), getList());                                      
                if (failed==1)
                    alert2.setString("Váš přístroj bohužel nepodporuje funkce potřebné pro odehrání keše!");

}

Testerům s Androidem děkuji, tam to vypadá funkčně, ještě bych potřeboval širší vzorek telefonů bez OS.

Nokia 6500 slide (java)

Takže další "hloupý" telefon - Sony Ericsson C510. Ten bohužel neprošel:

"Váš přístroj bohužel nepodporuje funkce potřebné pro odehrání keše."

*Nebrandovaná Nokia E52
FW 081.003
Váš přístroj podporuje všechny
potřebné funkce pro odehrání keše

• Sony Ericsson C702 (bez OS)
    brandovaný 02
    Váš přístroj bohužel nepodporuje funkce potřebné pro odehrání keše!

Přesně stejný výsledek jsem zaznamenal na Galaxy Nexus s androidem 4.01

Nokia E66 - Symbian S60: Váš přístroj podporuje všechny potřebné funkce pro odehrání keše

The MIDlet threw an exception during a lifecycle call - telefon HTC Touch Pro (T7272)

Mě to na nokii 5130 napíše, že mám všechno potřebné.

Kdyz hloupe telefony, tak tedy:
N3109c - nejde nainstalovat - chyba "No Class Def Found Error java/lang/NoClassDefFoundError java/security/Key". A pritom mi na nem bezi Handy a TrekBuddy.
N95 - "Váš přístroj podporuje všechny potřebné funkce pro odehrání keše".

No právě ty šifrovací funkce jsou dost specifické, takže mě zajímalo, jak moc je jejich podpora rozšířena. Třeba u SE podle technických specifikací být mají, ale stejně to nefunguje.
Pokud by se snad chtěl ještě někdo zúčastnit testování, pište PM, jinak všem děkuji za poskytnuté výsledky a téma zamykám.