Tisk z GeoGetu

Pokusil jsem se to najít ve stávajících fórech, ale asi nikdo tento "problém" neřešil.
Pokud dám "seznam->tisk" tak není možné "odstranit" poslední prázdný sloupec a tím pádem se nedá tisknou oboustraně, protože druhá (zadní) stránka obsahuje pouze hlavičku sloupce a jinak je prázdná. Co s tím?

Jaky prazdny sloupec? Nechapu…

Ten poslední prázdný sloupec v zobrazení GeoGetu. Ten se v tisku objevuje jako zadní strana.
http://home.tiscali.cz/sowda/obrazy/sloupec.jpg

To me nedela. :open_mouth: jak jsi toho docilil? :slight_smile:

To kdybych věděl, tak se tady asi neptám:) Mám to tak od začátku a žádná měněná nastavení s tím nic neudělají.
http://home.tiscali.cz/sowda/obrazy/sloupec2.jpg

A jak to bude vypadat, kdyz okno geogetu zuzis tak, aby tam ten prazdny sloupec byl uzsi?

Zkus projit sloupce, zda tam nemas nejaky definovany podle tagu a pripadne jej smazat.

Podle mě to má jednoduché vysvětlení - Geoget tiskne na šířku všech sloupců, včetně prázdného (bílého) vpravo, pokud je celková šířka skutečných sloupců menší než šířka okna GeoGetu. Dočasné éřešení - zmenši okno s GeoGetem tak, aby vpravo od skutečných sloupců nebylo prázdné místo (můžeš zmenšit i víc, GeoGet tisk neořízne - vyzkoušeno).

Já se přidám s pochvalou, protože jsem si včera nechal vytisknout listing jedné kešky, poprvé, a dopadlo to na výbornou na poprvé.

Tak to zmenšení celkového okna pomohlo, prázdný sloupec opravdu zmizel. :smiley: Děkuji Vám za radu.
Menší problém je s řádky, které je nutno ve fine printu několikrát prohlédnout, aby se nevytiskl jenom půlřádek.Ale to už není až takový problém.
Možná by stálo za úvahu přidat tiskový náhled, protože asi ne každý má fine print. :slight_smile:

Pro tisk Seznamu pouzivam FastStoneImageViewer - free program pro prohlizeni obrazku, ktery ma propracovany ScreenCapture i nasledny tisk s nahledem.
A vytiskne se mi presne to co vidim na monitoru :wink:

To Pitrus: To dělá Fine Print také, jen na stránce nejsou vidět všechny řádky. Těch stránek je víc a i pokud je první v pořádku, tak druhá, třetí už má vytištěný řádek na konci jenom poloviční.

Bude možný časem nějaký ten tisk, jako ze Skrýšotlače? Více kešek najednou?

Takovy vystup by nemel byt zas az takovy problem generovat makrem. Sice nevim jak konkretne skrysotlacuv export vypada, ale to by nemel byt problem :wink:

Tim myslim - generovat nejaky HTML vystup

Spis mi nekdo prozradte, co konkretne je mysleno tim ‘jako ze skrysotlace’. Mate nekdo nejakou ukazku?

Nejlepší je si Skrýšotlač nainstalovat (nebo pustit rovnou z Webu - je to Java aplikace). Sám Skrýšotlač netiskne - generuje HTML výstup, který se dá dobře tisknout z prohlížeče. Když se podíváš do toho generovaného HTML (řadu věcí lze ovlivnit v nastavení), tak uvidíš sám.
Já osobně na tisk používám jen Skrýšotlač, jehož výstup tisknu po čtyřech stranách na list A4 (tj. nakonec mám A5 listingy) a s tím chodím do terénu. Na zbylé místo na papíře si píšu datum a čas nálezu a trade apod. Poté uložím do archivu.
Kdyby GeoGet tisknul podobně, tak si yslím, že by to spousta lidí ocenila.

No, muj problem je v tom, ze jaksi nepotrebuji vytisknout vsechno. Vsechno mam v PDAcku, tisknu si jen treba slozitejsi multiny s tim, ze si pa v prubehu na ten papir pisu poznamky a vypocty.

Diky tomu jsem nejak nemel potrebu vzit hromadu kesek a ty najednou vytisknout. Projdu si planovane kesky, a co uznam za vhodne, tak poslu na tiskarku. Peclive si vybiram co tisknout a co ne.

Proto mi ten pozadavek na "vychrl mi tuto hromadku kesek na tiskarnu" neprisel nikdy atraktivni.

Takze jestli to dobre chapu, tak veskery problem spociva jen v tom umoznit hromadny tisk geogetich listingu?

Jojo, přesně tak jsem to měl na mysli - hromadný tisk. Aby se každá keška netiskla na samotný papír, ale prostě pod sebe nebo do jednoho souboru.
Zkoušel jsem i výstup co je z Geogetu nahrát do mobilu, bohužel jsem zjistil, že můj mobil neovládá procházení souborů pomocí relativních odkazů, když jsou v nadřazeném adresáři (adresa "../"), takže ani moc zajímavý výstup bych si musel tisknout.
PS.: HaLuMo, Moc díky za fajn program a máš můj obdiv za to co děláš!