Tisk z GG

Používám GG k veškerému plánování , jen mi chybí jedna věc. A tou je pěkný tisk listingů. Líbí se mi výstup, který má Cacheprinter, ale je to poměrně pracné, přenášet a načítat do něj cache. Víc by se mi líbilo, kdyby GeoGet generoval takový výstup sám.
Potřebné makro bych napsat dokázal, ale mám problém s Waypointy.

1. GeoGet nenačítá Waypointy bez souřadnic (z HTML, v PQ nejsou nikdy) a ty jsou někdy zcela nezbytné - jsou tam přídavné informace
  2. Pořadí Waypointů není jako v listingu

Co by se s tím dalo dělat? Napadlo mě, že bych mohl načítat listing znovu z HTML, ale je to další zbytečné načítání.
Nebo by mohl GeoGet při importu načítat i Wpt bez soiřadnic a zachovávat pořadí.

Pebiku jaky planovani? Dyt to pipne a jedes… :smiley:

Co je na tisku listingu nepekneho? Me se naopak listing z GG libi mnohem vic nez ze skrysotlace. A kdyz chci strucny prehled, pouziji existujici export do HTML.

1. ja mel za to, ze z HTML se waypointy bez souradnic importuji, jen jsou ve vychozim nastaveni filtru zakazany. (body bez souradnic…)

2. poradi waypointu ti nikdo nikdy nezaruci. Mely by se ti jevit v tom poradi, v jakem se naimportovaly, ale zarucit ti to nemohu.

Zdá se, že ne - když dám import, tak se nezapočtou do zobrazeného počtu importovaných bodů. A když dám zobrazit keš (vyhledáním), tak tam není. Takže filtr za to nemůže.

A kdybys ukládal (třeba do tagu) něco jako seznam prefixů (např. "01,02,03,FI") při importu HTML, to by bylo řešení, ne? Pak by bylo jedno, že se importovaly všelijak. Skript by si stím už poradil.

jen porad nechapu, k cemu je to dobre? vzdyt ani neni pravidlem, ze ty waypointy jsou v listingu zadany v nejakem logickem poradi.

Příklad 1 - nahraju PQ, tam skryté nejsou vůbec. Pak je dohraju přes HTML, ale přidají se mi na konec, i když byl uprostřed.
Příklad 2 - autor rozšíří seznam - stejné jako příklad 1.

Pořadí definované autorem považuji za obecně nejsprávnější - většinou jsou tam seřazené otázky podle trasy apod.

Ano, nemusí tomu tak být - pak bych mohl ten tag editovat ručně tak, aby pořadí bylo takové, jaké chci. Ideální by bylo, kdyby to šlo i v UI, ale to už bych asi chtěl moc.

Jenze zadne poradi definovane autorem neexistuje. To je jen nahoda a vyšlizmus, ze se ti to tak jevi. Autor nemuze menit poradi waypointu v listingu! Zrovna ted se ukazuji v tom poradi, v jakem byly zadany. Kdyz si ale, jako autor, vzpomenes, ze chces doprostred vlepit waypoint, tak nemuzes. To bys musel vsechny po nem jdouci waypointy smazat a zadat znovu.

Jenze to je dosti velka otrava, a cim vice tech waypointu bude (A o to vice te zajima poradi), tim spise tohle delat nebudes. Ja rozhodne ne. Takze poradui waypointu zadane autorem je spravne, leda ze zrovna spravne neni. :slight_smile: Proto je lepsi se na to nijak nespolehat.

Nevim, z jakeho duvodu tak bazirujes na konkretnim poradi waypointu? Pokud ti jde o serazeni stazi, neni jistejsi si ty waypointy seradit podle prefixu? Muzes to i kombinovat s typem waypointu, napriklad: prvni parkovaci body, pristupova mista, referecnj body, pak staze a otazky, a na konec finalky.

Nebazíruju. Byla to spíš úvaha a námět.

Když mi na tom bude moc záležet, můžu Waypointy odstranit (bohužel jen po jednom) a importovat znovu. Tím bych měl mít aktuální pořadí z listingu snad dodržené.

Ale ten (ne)import skrytých je fakt chyba…

Tak ja nevim jak ty, ale ja mam plnou databazi bodu se souradnicemi 0,0.

Skryte WP by jsi nikde videt nemel, pri zadnem importu. Proto jsou skryte, aby se nikde nezobrazovaly. Jak vis, ze na tech kesich jsou nejake skryte WP?

To já taky. Dřív import šel, teď ne. Zkus si nějaký bid smazat a znovu ho importovat.
Skrytým jsem myslel "se skrytými souřadnicemi", to dá rozum :wink:
Celé skryté Wpt samozřejmě nevidím.