Tak jsme se s Lištičkou minulý týden úspěšně přehoupli přes 100 kešek, začínáme se považovat za úspěšný geotým, ale stejně jsou věci, které nám vrtají hlavou…
Nejvíce asi ty zkratky. Vím, co znamená FTF, STF a tak, resp. znám význam, ale doslovný překlad mi není jasný… Co tedy znamenají ty zkratky, FTF, STF, TTF, TNLN a tak podobně ? Díky moc za všechny které vás napadnou a přeložíte nám je .))
Taky mi nejsou všechny zkratky ještš úplně jasné - naše konto je 222 :-), ale ty zmiňované podle mne znamenají:
FTF - first to find - první nález, STF - second to find - druhý nález, TTF - third to find - třetí nález, TNLN - take nothing left nothing - nic nevzal nic nedal (jinak též - no trade - žádný obchod)
hm myslim ze sa uz o tom diskutovalo. Na doplnenie TFTC alebo T4TC- thanks for the cache, TNLNSL - took nothing left nothing signed the log, a potom nase s PC-Romeom - FTFAD - first to find after dark - a dokonca FTFAD&N - first to find after dark and naked. FOAD asi poznas ale to sem nepatri :-)))
a vlastne sme sa bavili, ze ked nemas cas na normalne FTF tak si mozes spravit vlastnu skratku a byt vsade v niecom prvy. napr. to mozes nejako kombinovat s mile high club-om :-))
No jo, já si taky rád přečtu v logách něco zajímavýho, ale dost často prostě není co tam napsat. Dalo by se samozřejmě do všech logů cut & paste “Schránka je dobře zaměřená, žádný mudla ji nevyraboval, je v ní sucho a v logbooku je ještě dost místa. Nic jsem si nevzal a ani jsem nic nepřidal, zapsal jsem se do logbooku, pokochal se výhledem, posbíral v okolí pár odpadků a vyrazil směrem k další keši. Díky za keš.” - ale byl by takový log skutečně nějak hodnotnější než prosté “TNLN TFTC”?
Myslím že je to stejné jako se psalo už v jiných vláknech, skutečně jsme každý jiný - líbějí se nám jiné kešky, jiné logy a někdy i jiné pohlaví, myslím že pakliže tím nikoho neomezuji tak to snad nikomu nevadí (osobně zkratky nepoužívám).
Myslím že je to stejné jako se psalo už v jiných vláknech, skutečně jsme každý jiný - líbějí se nám jiné kešky, jiné logy a někdy i jiné pohlaví, myslím že pakliže tím nikoho neomezuji tak to snad nikomu nevadí (osobně zkratky nepoužívám).
No, zas tak moc tam toho neni, uznavam. Ale je spousta dalsich resource stranek a pruvodcu.. na mnohe je odkaz z GC.com // Jedna zkratka kterou nechapu ja je to SL - signed logbook. Vim co to znamena, ale proc to nekdo pise? Jsou taci, kteri do logu nezapisuji? A pak loguji jen na webu? Zvlastni, Jeste zvlastnejsi je, kdyz primo v papirovem logu najdu SL hned vedle podpisu. ??? Zavede za chvili nekdo zkratku do logu ve smyslu FTC (nasel jsem cache)? :))) IWA? (byl jsem pritom vzhuru)? ICW (umim psat)?