To byla akce

Tak jsem vzal rodinu z Ústí do Frýdlantu na hradozámek a kešku. Výsledek? Vstupný do zbrojnice 100 á dospělý i dítě, průvodce, který to dělal velmi krátce (ale snažil se, a docela mu to šlo, pár místností zvlád už bez papíru), kešku jsme našli, cestou k auto zmokli, když jsme se sušili v autě, tak do nás nacouvala nějaká ženská a když jsem vylez a zeptal se, co dělá, tak mě ještě seřvala že se nic nestalo, cestou zpátky jsem v Děčíně minul objížďku a když jsem se chtěl vrtáti zpátky tak mě za to dali číhající MP 500,- pokuty. A cestou zpátky mezi Děčínem a Ústí si to štrikoval ožralej kamioňák od kraje ke kraji. No prostě paráda.

Máte něco podobnýho?

Hmmmmmm, nic takovýho asi ne. Jenom jsem jednou lítal pro kešku hodinu po lese a když jsem to vzdal tak jsem ji našel na zpáteční cestě na první sáhnutí… Kamarád mudla, který čekal před lesem, už mě trošku proklínal. :slight_smile:

Tak to mi připomíná švagra s jeho přítelkyní a vůbec takový postoj nechápu. Byli jsme loni společně na Slovensku na dovolené a já měl s sebou samozřejmě listingy několika keší z oblasti kde jsme se pohybovali. Nakonec jsem neodlovili ani jednu, díky jejich znechucení a skoro až ageresivnímu chování při jakékoli zmínce že by jsme mohli jít hledat krabičky. Několikrát jsem se jim snažil vysvětlit že nejde o vlastní zahrabanou škatuli, ale že to umísťují místní lidé znající zákoutí která bežný turista nemá šanci navštívit, ale nic to nebylo platné. Tento stav přetrvává do dnes a když se při rozhovoru s nimi zmíním že o víkendu jedeme na kešky, hned se začnou blbě šklebit. Nyní už mám jasno, když na dovolenou, tak jen naše kačeří rodinka a žádní uremcaní mudlové. :slight_smile:

On se teda kamarád taky šklebil, ale vydržel. :slight_smile: Vždycky nahodí blbý xicht a tak mě strašně baví ho provokovat… :slight_smile:

Chce hodne velkou davku diplomacie presvedcit mudly kolegy, mudlocast rodiny atd., aby POCHOPILI, ze NAS TO BAVI. Ustrky prekousnout…
Hlavne, kdyz je vezmeme osobakem na terenni ralye po lesnich narocnych cestach. To se mi stalo ted na Lipne - spatne jsme si "zkratili" cestu. Modlila jsem se, abychom uz byli na asfaltu! :o:p
Nejhorsi jsou asi vsudypritomna klistata…

Hm, přesvědčovat kamarády mudly, že je fajn si občas na vandru odskočit za stromeček pro krabičku, je opravdu nadlidský úkol. Třeba loni ve Švédsku bylo tolik příležitostí, ale kamarádku jsem nepřesvědčil…a ta krabička byla jen kousek od plánované cesty, slabých 8 kilometrů :stuck_out_tongue:
Že by to byl jeden z důvodů, proč nemůže postoupit z kategorie kamarádky do vyšších pozic? :wink:

S kamarády mudly jsou opravdu jen potíže.Jezdíme s partou kamarádu již řadu roků do Dolomitů.Letos jsme s kamošem jeli poprvé jako Kačeři.Měli jsme v plánu odlovit několik kešek.Byl to boj.Já protože jsem tvrdý jsem si čtyři odlovil.:DKamarád jen jednu.:(Někteří kamarádi i kamarádky už při pouhém vyslovení slova keš mají záchvat.Dokonce nám vyčetli,že jsme celou akci podřídili keškám.
Fakt problém.Raději s kolegou a nebo sám. Kámoše mudly nebrat.
To je moje skušenost s kamarády mudly.

Mám stejný problém ale s přítelem. Co jsem geocaching objevila, jen sháním info na netu, povedlo se mi už dve cache odlovit a teď bych denně chodila za dalšími (naštěstí pro přítele na to nemám čas) a také vyprávím co jsem se kde dočetla, kde by mohla být jaká ukrytá, co se mi zdá dobré, kam bych se chtěla podívat.
Čekala jsem, že ho to chytne a nechápu, že zájem nejeví a dokonce mi už dává najevo, že ho to ani nezajímá. První odlovil se mnou, měl radost, ale tím to skončilo. Dál nemá zájem, děl, že v krabkách jsou stejně kraviny. No to asi většinou jsou, ale o to přeci nejde, ne? Mě jde o to - najít a moc něco přidat k dobru.

No taky lovím s kamarády - mudly, tedy z jednoho je už kačer, další odmítá, ale toleruje a poslední bojkotuje… zanedlouho jedu na víkend do Jihlavy a tam to bude boj… městské jistě dám, ale multiny a 2 mimo město asi ne… jinak přítelkyni v budoucnu asi budu hledat mezi kačerkama, nebo jí k tomu ukecat… těžko si představit funkční vztah při odporu partnera k GC B)

Jak to ctu tak to mam jeste dobre, na cache chodit pritelkyne neodmita:) ale co primo nesnasi je chodit primo za sipkou (coz preferuji ja:) takze musim trpne vyhledavat cesticky a cesty :(((

tak to já jsem byl letos na školním výletě na pecce a to , že já dělám geocaching se hnedka prokeclo a tak se všichni divili , že mám razítko. jednou , když jsme lovili celá třída , tak jsem jednomu z nich pučil gpsku a tomu komu jsem ji pučil hned zahlásil , až budeme 500metrů od kešky , že se dá do běhu za šipkou - dopadlo to tak , že keš našly dřív než já , jelikož mi utekli :slight_smile: jinak za celý školní výlet , který trval 3dny jsem odlovil cca 15 keší :)B)

jeej… tak to o me ani na skolnich vyletech nevi ze se nekam "zdejchnu"… kdyz sem s pritelkyni, tak me skoro nuti do toho, aby sme sli nejakou krabku najít… rodiče sou celkem vklidu… tatik mi prvne vycital, ze je to pi****a a teď když někam jedem, tak je prvni kdo leda kde jaky sou :smiley: mno a mamka občas nechápavě přihlíží… mno a když sem s kamarádama (většinou ve skautu, jelikož sem skaut) tak je to celkem fajn :slight_smile:

juramara: Nevím, ale nechtělo by to spíše trochu tolerance od vás? Píšeš, že léta jezdíte s partou do Dolomitů (předpokládám motorky) a vím, že taková akce vyžaduje společně odsouhlasený "plán" a v podstatě i společné "body zájmu". Vy jste to narušili prosazováním svých aktivit a předpokládáte že mudlové (to slovo bytostně nesnáším) se automaticky musí přizpůsobit. Já s tímhle přístupem nemohu souhlasit už jen proto, že se snaží vydávat GC za něco co činí "kačera" něčím "nadpozemsky" odlišným. Myslím, že při oboustranné komunikaci lze docílit stavu , kdy vy budete tolerovat zájem skupiny a někam se hold nedostanete a naopak skupina na vás počká, když vy ji na rozumný čas opustíte.
Zkus si to hypoteticky srovnat třeba s požadavkem kamaráda, který náhle změnil víru a vyžaduje od celé skupiny na požadovaných zastávkách rozvinout motlitební kobereček a mlátit hlavou o zem. … Připadá ti to divné, že … a tak nechtěj, aby se takhle díval někdo i na naše aktivity. Je to jen naše věc a MY se musíme snažit přizpůsobit své zájmy okolí a nebo si zvolit okolí (kamarády), kde budou naše zájmy pro většinu prioritou.
PS: Píši zde první příspěvek a to jen proto, že jsme v podstatě vrstwevníci

Mám bohužel podobný problém s přítelkyní, která podobně jako JarMarovi známí hodí vždy takový obličej, že mě samotného přejde jakákoliv chuť něco hledat. Sice je ochotná se mnou jít, ale protože vím, jak jí to nebaví, samotného mě to netěší…
A když se ptám, co jí vadí na tom, že pozná místa nepoznaná (sama moc ráda chodí na výlety ;))? Argumentace je trochu zvláštní - prý je na tom nejhorší, jaká jsme SEKTA :smiley: Prý to, jak si všichni tykáme, jak se schováváme před ostatními, aby nevěděli, co děláme, jak máme vlastní slang apod., to je přesně sektářské chování :D:D
Bohužel jí její názor nevyvrátím, takže geocaching jsem u ní už vzdal. Ale alespoň jsem se pomstil na jejích příbuzných - polovinu už jsem zlanařil k nám do sekty :stuck_out_tongue:

jednou se takhle celí letní tábor rozhodl že půjde na celodenní výlet do města a to že jsme se posekávali cestu po kraji berounky mi vyčítají do dnes ale já to beru jako krásny geo vílet .

"celí" a "vílet" hmm…:o

Přesně tak. Hrozně rády chodí na procházky a výlety, ale když se něco krásně naplánuje do cílené oblasti, tak je slyšet jenom remcání (a to se snažím plánovat na ty lepší kešky na krásnější místa).

Jinak to s tou sektou je super. :slight_smile:

:smiley: není nad to, vzít na akci vlastní auto a tak, když se něco objeví v okolí trasy, prostě nemají ostatní šanci na prostest B)

NE, teď vážně, lidi, se kterýma jezdím na akce už si na to zvykli a docela mi to tolerují - mají taky rádi výlety a tak - pokud to zrovna není šplh do kolmého kopce s převýšením 300 metrů :smiley:

tak peripetie pri hledani se stavaji, aneb kdyz se dari, tak se dari. jen tak namatkou

http://www.poklady.com/sharteana-skotsko-jiny-kraj-jiny-mrav

atd :))

Nase babicka se louci slovy: prijed domu, ne aby jsi sla hledat kesku!
Pritom na vyletech, kdyz se ji zda ze s GPS pobihame uz nejak moc dlouho, zahuci do krovi a vyleze s krabkou.