Pokud ji znovunavstivis a zapises se do ni az po predani novemu majiteli, proc ne. Je to defakto jina cache. Ale podle mne bus ji mel navstivit a hledat jakoby si ji jeste nevidel… To je pravda ponekud podivne, ale jediny prijatelny zpusob, jak to provest.
Proč ne, když jí nebude mít v založených, bude jí mít v nalezených.
Já to mám obráceně, nejdřív jsem cache našel, pak adoptoval, takže jí mám nalezenou i vlastní, už se to tu řešilo, má to tak asi víc lidí a nikomu ani ničemu to nevadí.
Já bych to řešil tak, že bych si cache, kterou jsem předal k adopci našel až po jejím přesunu na jiné místo.
Zalogovat cache, která byla moje a nebyla přesunutá je pro někoho samozdřejmost (bod se neztratí), ale potom už to není o tom hledání, ale o tom, že tam dotyčný přijde a otiskne razítko.
Má na to přinejmenším morální právo. Založení keše vydal víc energie než jiný k nalezení.
Podobný moment vznikne, když keš založí několik kačerů společně. Jeden umí to, ten zas tohle. Ale jen jeden může být owner. A ostatním by měla stále smrdět v nenalezených? Ne, dají ostatním šanci FTF a pak si ji při další kontrolní návštěvě zalogují.
[I]No to je ono, takhle si myslím, že to asi nějak je. A aby tomu co keš předá k adopci nesmrděla v nenalezených (hezky řečeno[:)]) tak si jí pěkně zaloguje (voní mu v nalezených[;)]) a přidá na watchlist a kontroluje, jak se o ní nový majitel stará :-)
Druhá možnost je ignore listing :-(
Pokud keš nebyla adoptivním majitelem přesunuta jinam, ani ve snu by mě nenapadlo si logovat její nález. Stále je to vlastně keš, kterou jsem založil já, jen se o ni teď stará někdo jiný. Pokud ji změní a posune na jiné souřadnice, pak už není důvod, proč bych si ji nešel najít a zalogoval se.
Ahoj pane,
dle mého nazoru až svoje tělo dovláčíš na kopec na kterém jsi kdysi davno založil keš o kterou se stará někdo jiný a najdeš ji. Tak klidně napiš log. Protože občas, když kontroluji svoje keše mám také 100 chutí si zapsat log protože občas někdo má neutuchající touhu tu keš skovat o metr dva jinam [:@] než jsem jí dal já. Takže nevidím nejmenší duvod zalogovat keš kterou nevlastníš a kterou jsi regulerně našel [;)]
[quote]
Tom Klíčník: Chci se zeptat, jak se díváte na to, když by geocacher zalogoval nález své vlastní cache, kterou předal k adopci?
[/quote]
Já bych se ji určitě zalogovat neštítil, možná bych ještě přidal srdceryvný log, že když jsem ji kdysi vlastnil já, tak byla v lepším stavu [:D] Já ale lovím způsobem, že se snažím "čistit mapu" a seznam neulovených cacheí je pro mě noční můra [;)] Tudíž bych takový dotaz čekal spíš od sebe, než od tebe - jsi jediný, o kom vím, že používá ignore list.
P.S.: Ostatně dle mého liberálního názoru, ať si kdokoliv loguje cokoliv, když je zapsaný v notýsku... [:P]
Já mám zase ten problém, že mi někteří nedbalci logují pamětní sklenici asi 20 metrů od keše. Je prostě vidět lépe a je hned vedle orientačního bodu.
Včera tam dokonce skončil GC a ještě mi ta dotyčná nahodila maintenance, protože je keš nějaká divná :-(
Tak jsme tam musel dojít a na sklenici jsem nalepil ceduli, že to není geocache. Jsem zvědav, jestli to zabere.
A to je to na místě, kde je signál úplně parádní a s GPS nejde udělat chybu :-(
[quote] Tom Klíčník: Chci se zeptat, jak se díváte na to, když by geocacher zalogoval nález své vlastní cache, kterou předal k adopci?
[/quote]
Mně to připadá podivné. Vlastnoručně založená keš se moc hledat nemusí, tím to trochu ztrácí smysl.
Napadá mě ovšem otázka - logování je zápis do knihy v keši, nebo záznam do databáze na geocaching.com? Pokud bychom tyhle dvě věci rozlišovali, viděl bych jako optimální kompromis zápis do knihy v keši a "note" (nikoli "found it") do databáze.
[quote]
Tom Klíčník: Ono by se totiž dalo říct "to se mu to hledá, když ví kde..."
[/quote]
Není to o nic méně hodnotný nález než logování do keše nalezené jiným členem týmu nebo předchozím nálezcem přistiženým s keší v ruce.
A pokud to chceš odlišit od svých ostatních, hodnotnějších nálezů, tak tam můžeš napsat: "nalezeno se znalostí hintu a s pomocí zakladatele keše" [:)].
Jestli z toho neděláte moc velkou vědu??? :-(
Včera jsem byl kontrolovat jednu svoji kešku, soustavně mi tam lidi logují sousední sklenici, cca 15 metrů daleko, podle GPS nelze splést.
Mám si to snad odškrtávat, kdo našel tu správnou? Nebo které teamy si daly reparát v plném složení?
Včera jsem na tu špatnou musel nalepit "Toto není keš ...", snad to zabere. Poslední osoba tam vložila coin ...
Logovat si jako nález vlastní kešku je asi nesmysl a v pořádku to podle mého není. Jenže pokud dotyčný patří mezi kačery “huntery” a jde o každou kešku a statistiky víc než o hru samotnou, tak pak bych se tomu nedivil. Proboha, vždyt je to všechno snad hra, tak mu přejte, že má o 1 víc a třeba krátkodobě vede statistiky…
Ak ju novy vlastnik nepresunul, nema zmysel ju hladat a teda ani logovat. Dost ma prekvapuje mnozstvo odlisnych nazorov[:S]
Mohl bys tu mudlokeš zaměřit a uvést jako Additional waypoint. Návštěvníci si budou moci užít dvojího hledání a bude to jasné i těm, kdo hledají jen podle waypointu a popis nečetli a nebo už zapomněli.
k prenechani svych kesi k adopci jsem nepristoupil prave z tohoto duvodu, abych tohle nemusel resit. Potlacil jsem sentiment, zrusil jsem je s tim, ze bud je nekdo zalozi tamtez nebo pobliz znova a muzou tam znova uplne vsichni vc. me… nebo lokalita nikoho nelaka a nebude tam nic.
Po navsteve znova vzniklych kesi na miste mych zaniklych v Ceskem Krumlove (1x 5m, 1x 40m rozdil v umisteni) naprosto souhlasim s moznosti byvale svoje kese logovat jako nalezene i kdyz zustanou na stejnem miste, protoze ten presun o par metru z toho taky jinou kes neudela. Mista pripadajici v uvahu jsem dukladne prolezal uz kdyz jsem svou zakladal, takze stejne zhruba vim, kde asi tak muze byt.
.
Ve finale jediny, kdo rozhodne o takovemto logu je stejne soucasny owner, nase pravomoc saha jen k nasim vlastnim.
A kdyby byl Tom K. ta sorta, co popisujou Sobici, tak se ani nepta a rovnou loguje :-).
Ta je dobra, tam jsme byli s Pazitkama a deti nasly pravou kesku a Pazitka ve stejnou chvili vytahl sklenici. Chvili jsme se dohadovali, ktera je ta prava [:)] Po otevreni to bylo, samozrejme, jasne.
Predpokladam, ze k adopci se dava cache proto, ze se o ni uz dal nemuzu nebo nechci starat. Pokud ji dam k adopci a pak si ji jedu zalogovat, tak mi prijde bud jeji zalozeni ponekud lehkomyslne nebo adopce unahlena.
Myslim, ze geocaching je hra, ktera by mela byt zalozena krome nejakych zakladnich pravidel i na gentlemanstvi. Nebudu nikoho odsuzovat, kdyz si takovou kesku zaloguje. Ja sam bych to asi neudelal ale to si musi rozhodnout kazdy sam, jestli mu ten bod za to stoji nebo ne.