Zdravim! Tato otazka tu bola polozena mnoho krat, ale zodpovedana nebola, respektive som odpoved nenasiel, zaco sa ospravedlnujem…
Pri pouziti free Topo20 Slovenska alebo Ceska, sa mapa v MapSource zobrazuje korektne, ale pri nahrani do Legendu vrstevnice nevidno, skusal som rozne nastavenia mapy, ale bez vysledku… Ake je riesenie? Dakujem.
Podle mně se nezobrazují nad basemapou. Když tam mám kromě Czech TOPO20 ještě nějakou jinou mapu (např. "Czech map" ze stejných stránek), tak už vrstevnice vidět jsou.
No jo, ale co když tam už má TOPO50 (která se s Legendem většinou prodává v bundlu)? To má zahodit koupenou mapu ČR, a nahradit jí free mapou? Já si to otestoval u sebe na Nuvi350 + TopoCzech v1.20 a ten problém mám taky I když si v GPS povypínám všechny mapy kromě té free Euro Slovakia TOPO20. Skoro mi přijde, že Garmin ten management map nějak nezvládá.
No moc nechápu. co jsi vlastně chtěl říct. Mám normálně Legend s TOPO502.0, potažmo 3.1 a nic jsem vyhazovat nemusel. Free TOPO se zobrazí nad jakoukoliv neprůhlednou mapou (aspoň teda nad tou TOPO50 určitě - vyzkoušeno). Je to ale zbytečné, protože TOPO50v3.1 má vrstevnice po 25m a mnohem jemnější a tak jsem po par pokusech vyhodil spis tu free TOPO20.
Aha, tak sorry za mystifikaci, nad TOPO50v3.1 se ty vrstevnice fakt nezobrazují. Nad TOPO50v2.0 ale ano a nad tim free podkladem taky.
Osobně mi ale přijde zbytečné cpát tu vrstevnicovou vrstvu nad v3.1, protože z toho vznikne akorát změť čar. Po kolika metrech má vrstevnice TOPO Czech? Jestli taky po 25 jako TOPO50v3.1, tak by to podle mně dopadlo podobně.
Ale tady se bavíme o mapách dvou států - české placené TOPO50 a free slovenskou TOPO20. Ty se přece nijak nepřekrývají. Teď jsem tam skoušel nahrát jenom tu SK free a ani s tou to neukazuje. Tak je asi nějaká divná a jediné řešení je pořídit normální placenou slovenslou topo mapu :@
Mam iba basemap, ktora je predhrana v Legendu, a hadam ani nejde vypnut (mozno sa milim), a na nu Topo20 free ktoru vobec nezobrazuje. Na Tatry pouzivam polsku mapu, ktora je omnoho lepsia nez Topo20, ale iba na oblast Tatier, z adresy:
http://gps.astronet.pl/
ktora funguje bez problemov.
Jo, to pak jo.
Tak nějaké řešení přeci jenom bude. Včera jsem si s tím asi půl hodinky hrál v GPSMapEditu a teď mi hezky svítěj vrstevnice u Bratislavy nad basemapu. ![]()
Je pravda, ze ji trochu překrývají, ale použitelné to je. Bohužel nemám víc času to zkoušet, ale šlo by to možná ještě skombinovat s nahratelnou basemapou, která koluje někde po internetu a ještě to doladit.
Stáhni GPSMapEdit, pohraj si s levelama, ulož jako polish, exportuj do img a programem IMG2MS (stačí demo) pak nainstaluj do MapSource a nahraj do GPS. Já jsem to včera udělal tak, že jsem označil v každém levelu všechny vrstevnice a pop ravém kliku dal Modify, Expand all Elements up to Level a šoupnul jsem je do prvního. Asi to není ideální a třeba to půjde i jinak, ale nemám fakt čas to zkoušet, takže přeju hodně štěstí a trpělivosti někomu jinému.