Ahoj všichni, na adrese: Oficiální stránky Garmin | Česká republika je ZDARMA ke stažení nová verze TOPO 50, pro majitele topomapy od Mountfieldu. Také uvítám, když napíšete své postřehy k této nové verzi.
Picodas se k TOPO 50 od Bedi postavila jako chlap. Zmen sice neni mnoho, ale ta zasadni - routing - zda se byla opravena. Zjemneni detailu mapy asi majitele Legenda diky dost malemu displeji prilis nedoceni, naopak cyklotrasy jsou vyrazne prijatelnejsi. Ja osobne bych preferoval moznost vypnout jejich zobrazeni uplne (i kdyz jsem naruzivy cyklista) hlavne proto, ze jen vyjimecne jsou skutecne tam kde maji byt, tzn. na cestach. Celkove se ale jejich poloha, aspon co jsem stihl zkouknout, vyrazne zlepsila. Na nejake hlubsi uvahy je zatim moc brzy, je potreba si novou mapu dukladne “osahat” a tim predejit unahlenym hodnocenim. Suma sumarum prvni dojmy: opraveny routing povazuji za povinnost, protoze to byla funkcni chyba, za ostatni vylepseni bych dal Picodasu velke +, zvlast kdyz jsou zdarma.
A malem bych zapomel - v instalaci je MapSource v anglictine… i kdyz to je problem vcelku podruzny, preklad je otazkou nekolika dnu, nicmene cekal bych upozorneni na uvodni obrazovce.
Z TOPO50 a MapSource mám podobný dojem. Mapa mě potěšila a MapSource díky angličtině trochu zklamal a tak jsem raději použil starší český MapSource, co byl k mapě od Mountfieldu.
Nechci moc rejpat, ale cyklotrasy jsou ted absolutne nepouzitelny - zobrazeni je tak slaby a nevyrazny (shodne jako vrstevnice) ze neni sance ji na displeji identifikovat - i polni cesta je vyraznejsi :-((( Jezdim hodne na kole, ale tohle me docela zaskocilo. Jinac na dalsi hodnoceni je opravdu asi brzo…
Předpokládám, že stará verze se při upgrade přepíše. Je možná cesta zpátky nebo provozovat obě? Tuším, že ne, ale za optání nic nedám ![]()
Původní se nepřepíše, instaluje se do nového adresáře. Přepíší se ale registry.
Nesmí se pro 3.1 použít typek pro Béďu, ale typek pro TopoCzech naklonovany pro family 791.
Jde v podstatě o TopoCzech v1 bez DEM modelu a s jinými vrstevnicemi. Jinak je to totéž.
Mapu jsem stáhl a nainstaloval. Původní mapa TOPO 50 v2 mi tam zůstala a nová se přidala. Bohužel novou TOPO 50 v3 mapu nejsem schopen odemknout ani pomocí původního kódu tak ani pomocí kódů, které jsem získal novým zaregistrováním. Dělám někde chybu? Musím nové TOPO instalovat přes Mounfield CZ mapu? Díky za radu.
Ano. V3 musí být nainstalována a zaregistrována ještě před updatem, ne až potom.
Původní mapu mám zaregistrovanou už od dubna. A jak psali tak žádná jiná registrace není potřeba a tak jsem předpokládal, že to bude OK a nebudu nic řešit. Až když se to samo neodemklo tak jsem začal řešit další registraci. Může být problém, že mi v Mountfieldu prodali TOPO 50 v2 + Moutfield CZ? A UPG na tento nereaguje? Nebo musím mít připojenou GPS k PC? Zkusil jsem už několikrát přeinstalovat jak původní tak nové mapy v různých kombinacích a pořád nic.
Pokud spustis instalaci normalne (a tak to asi udela drtiva vetsina uzivatelu), puvodni TOPO 3 se prepise novou TOPO 3.1 a prepise se samozrejme i MapSource na anglicky (pokud nezrusis jeho instalaci).
Zřejmě mám tedy asi smůlu, že mám TOPO 50v2 a registrační kódy na něj nefungujou. Jinak si to neumím vysvětlit, že všichni mají UPG bez problémů a mě nejde odemknou. Psal jsem přímo na Picodas tak snad se dozvím něco nového.
Na webu Garmin Ceska republika stoji jasne napsano: Zprovoznění mapy TOPO 50 v3.1 nevyžaduje novou registraci, jen původní instalaci mapy ve verzi 3 s vloženým odemykacím klíčem.. Protoze mas TOPO v2 nepujde 3.1 nainstalovat. Na tebe se asi vztahuje upgrade na verzi TOPO v.1, ale ta zase neni vhodna pro Legend. Ja bych se zkusil zeptat u Picodasu.
Už jsem do Picodasu psal a připustili, že jsem místo v3 mohl dostat jinou verzi a zkusí mi poslat jiné kódy tak, aby se mapa odemkla. Nainstalovat jde bez problémů. Jen je zamčená. Domníval jsem se, že v Mountfieldu se prodávala pouze verze TOPO v3 a Mauntfield v1, ale asi to nebyla až tak pravda. Že mám jinou verzi než v3 se domnívám jen z indícií, nikde jsem to přímo napsané nenašel a srovnání nemám. Uvidíme snad se s tím v Picodasu úspěšně poperou a problém vyřeší. Nemyslím, že budu jedinej.
Nevim to uplne jiste, ale mam pocit, ze ut tu nekdo v jinem vlakne psal, ze Mountfield dodaval i TOPO50 v.2. Doufam, ze Ti pomohou.
Tak jsem to taky zkusil nainstalovat a dopadl jsem úplně stejně. T0PO 50 jsem taky koupil u Bédi, ale nová verze mi nešla odemknout. Spustil jsem tedy instalační CD a tam jsem v popisu mapy zjistil, že nemám V3, ale jen V2. Tak jsem taky napsal Picodasům a jsem zvědavý ne jejich odpověď
Problém vyřešen novým registračním kódem zaslaným přímo z Picodasu. Mapa už běhá bez problémů.
V pátek 22 jsem si ji nainstaloval a v sobotu ji jel otestovat do terénu.No ,routování nic moc.Nastavil jsem si dopravní prostředek kolo a nezpevněné cesty.Vyhnalo mne to na asfaltovou silnici,po které je cyklostezka a do cíle, přímo do stráně(tam žádná cesta není ) i když okolo bodu mého zájmu vede značená turistická cesta :-(( a okolo druhého cyklostezka.Myslel jsem,že to vybírá všechny nezpevněné cesty .Samozřejmě jsem jel podle sebe,ne podle vygenerované trasy.(Použité body:Kladno N50 07.647 E14 06.859 ;Lesní Křížek N50 00.132 E13 57.884 ; vyhlídka Čerchov N50 00.274 E13 58.667)
Nepřepíše, mám na disku obě verze v různých adresářích. Instaloval jsem normálně. Přepíše pouze registry.
Pokud rucne nezmenis adresar, pak se nainstaluje do adresare c:\garmin coz je standardni adresar pro instalaci TOPO50 a tim padem prepise puvodni instalaci. Ovsem neminim se s Tebou ani v nejmensim dohadovat, kazdy at si to zkusi sam.