Současně s vydáním TOPO czech 2.0 vydal Picodas i mapu TOPO 50 v.4 pro starší černobílé GPSky (Legend a spol). Máte s ní už někdo zkušenosti? Vyplatí se upgradovat z TOPO 50 v3 za cca 500,- nebo rozdíl není tak markantní?
Dovede mi někdo říci, zda-li je TOPO 50 v.4 lepší než TOPO czech 1.20 co se týče detailů?
Srovnání se najde, akorát ho ještě musím dát do článku a možná to udělám až po víkendu, protože teď je už Garminu na Navigovat.cz moc. Ještě uvidím.
Můžete se ale už podívat na obrázky, ty jsou nejdůležitější. Jsou rozděleny na dvě části:
část: Pouze obrázky Topo Czech 50 v4, použil jsem stejná místa jako před pár dny, kdy jsem ukazoval, jak vypadá Topo Czech 2/Pro na displeji barevných Garminů. Snímal jsem to ale v MapSource, protože nemám černobílý Legend.
část: Zde srovnávám na dvou místech postupně tyto mapy: Topo Czech 2 Pro, Topo Czech 2, Topo Czech 50 v4 a Topo Czech 1.20. V poli vlevo nahoře je vidět, jaká je právě aktivní mapa.
Odpovím si sám. Na Legenda je TOPO 50 V4 mnohem lepší než TOPO 1.20. Těch novejch cest a cestiček je tam prostě více, mapa je podrobnějsí. I když TOPO 1.20 se na Legendu zobrazuje pěkněji. Rychlost (spíš pomalost) je zhruba stejná.
Ono je to dano take tim, ze kdyz si srovnas objem dat, tak v4 je objemnejsi nez ta Czech 1.2. A tech silnic, cest a cesticek je tam opravdu na prvni pohled vice.
Navic v4 pouziva takove znacky a druhy car, ktere ty stare GPSky umi zobrazit. Uz i v Czech 1.2 byly obcas pouzity cary, ktere legend zobrazit neumel. A verze Czech 2, ta do Legenda sice nahrat jde, akorat tam neumi zobrazit prakticky zadnou z novinek, takze je to zcela zbytecne pocinani.
Suma sumarum, V4 je pro uzivatele starych Legendu dobry krok vpred.
Legend TOPO 2 Pro nevezme. ne pro verzi ano, ale nezobrazuje cesty (tusim neroutovatelna silnice neobe najaky takyvy typ) a navic do 8 MB pameti se vleze uplny prd, takze pouzitena je v nem skutecne jen TOPO 50 v 4 nebo TOPO czech 1.20, potažmo TOPO 50 v 3.1. Nejlepší v tuto chvíli pro Legenda je TOPO 50 v4 a komplet přístroj ě mapa lze pořídit za 1400,-